Tračice za spuštene kapke

09. 05. 2016.

Večernja šminka

15. 05. 2016.

Neutralna šminka za svadbe i mature

12. 05. 2016.

Svake godine kada stigne maj i kada dođe vreme za svadbe i mature, kozmetički saloni budu prebukirani, šnajderke rade duple smene, a šmikeri od zore do kasno uveče. Preživela sam i mature i godišnjice mature, svadbe i proslave i uvek sam najveći problem imala sa odabirom šminke. Haljine najčešće kupim mesecima unapred, ali kada sednem ispred Milice i kada me pita “kako se šminkamo danas”, moj odgovor je najčešće “ne znam”. Ukoliko i među vama ima onih neodlučnih kao što sam ja, možda vam naša današnja neutralna šminka pomogne kada sednete ispred svog ogledala ili šminkera sledećom prilikom.

Odmah moram da napomenem da ja obožavam tamne karmine! Nosim ih i preko dana i uveče, bez obzira da li idem na žurku, kafu ili bioskop i uživam noseći ih! Ali kada idete na proslavu koja traje tokom celog dana, tamni karmini nisu baš najpametnije rešenje. Na proslavama najčešće jedete, pijete, pričate sa ljudima, pevate i igrate i poslednje što želite je da vam se desi da ostanete sa čudnom “ćelavom” linijom na usnama, ili još gore da vam se kosa ulepi u karmin pa da imate linije svuda po licu. Nijanse “boje mesa” na usnama su uvek najbolje rešenje. Neutralne su, ali se ipak vidi da imate karmin na usnama, a kako su slične boji vaših prirodnih usana, neće izgledati čudno i neuredno čak i ako “pojedete” malo karmina.

Beauty Bang Theory - neutralna šminka za svadbe i mature 3

Koju god boju očiju da imate i kako god da ste odlučili da se obučete, sa braon, neutralnim tonovima na kapcima, ne možete da pogrešite. Sa braon senkama možete da postignete smokey izgled koji nije prenapadan za dnevne varijante, one najčešće ističu vašu prirodnu boju očiju, i dozvoljavaju vam da ostatak šminke bude onoliko neutralan ili dramatičan, koliko se vama to sviđa. Svadbe i mature uvek su idealna prilika za malo dramatičniju šminku, ali ne preterujte sa konturama! Ipak se one najčešće dešavaju u salama u kojima je svetlo upaljeno!

Za kraj moram da se nadovežem na prethodni tekst na blogu u kome smo pisale o tračicama za spuštene kapke! Na svim fotografijama koje danas vidite ih nosim, i kao što možete da primetite uopšte se ne vide! Ako se baš baš zagledate na slikama na kojima se vidi samo oko, možda možete da ih primetite, ali budite sigurni da vas uživo niko neće toliko zagledati. Tako da ukoliko imate spuštene kapke ili poznajete nekoga ko ima, trk na prošlu recenziju gde vas očekuju slike pre i posle, kao i link ka Aliexpress-u preko koga sam ih naručila za samo $1!

Beauty Bang Theory - neutralna šminka za svadbe i mature 2

Nadamo se da vam se naša današnja neutralna šminka svidela, a detaljan spisak kozmetike koju je Milica koristila, sa linkovima ka već objavljenim recenzijama, čeka vas u nastavku!

Lice:

Oči:

Usne:

5 comments

  1. Moja definitivna odluka je da se za maturu sminkam sama! Ne planiram trositi novac na kozmeticarku koja ionako nije “Najsigurnija” osoba na svijetu sto zbog izbora sminke, sto zbog cistoce cetkica…

  2. meni se mnogo dopada tvoja sminka :D za moju maturu ja sam imala neku ljubicastu sminku mada kada bih opet mogla da biram sigurno bih imala nesto slicno ovome :D

  3. Divna ideja! Pogotovo mi se svidja Maybelline Color Tattoo izbor senke! I ja sam nesto odusevljena ovim senkama! Super cico

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.