3D mumije na noktima

29. 10. 2015.

Slatki sto za Noć Veštica

29. 10. 2015.

Kao polomljena porcelanska lutka

29. 10. 2015.

Početkom oktobra internet postaje zatrpan idejama za Noć Veštica. Ukoliko ste i vi rešili da obeležite ovaj praznik crtanje lica je obavezno, bilo da se maskirate u zombija ili neku od princeza iz Diznijevih crtanih filmova. Mi smo se ove godine odlučile za jednostavnu, a efektnu šminku. Ukoliko i vi želite da izgledate kao polomljena porcelanska lutka povodom Noći Veštica, pored osnovne šminke biće vam potrebna perika i veštačke trepavice.

Za izgled porcelanske lutke perfektan ten je obavezan. Ove večeri je dozvoljeno da na licu imate dosta šminke, tako da slobodno stavite i dva (tri) sloja pudera, kako biste svoj ten što više izjednačili. Koristile smo roze senku (ako je nemate, rumenilo je odlična zamena) naravno, dosta intenzivnije nego što bismo to inače uradile. Vodenu liniju obojite belom olovkom kako biste oči učinile vizuelno većim. Preporučujemo vam da koristite što gušće trepavice, jer će one dodatno istaći vaše oči. Ukoliko želite, donje trepavice možete takođe istaći.

“Pukotinu” na obrazu najlakše ćete nacrtati ajlajnerom u olovci (tzv. “marker ajlajneri”). Oni su najprecizniji i sa njima ćete najlakše podebljati linije ukoliko vam se učini da je to potrebno. Veličinu kao i mesto pukotine na licu možete sami da odredite. Linije blago osenčite nekom tamnijom senkom sa jedne strane, a sa druge strane dodajte malo bele senke kako bi se dobio “3D efekat”. 

Mi smo se odlično zabavile kako tokom samog šminkanja tako i tokom fotografisanja. Jedva čekamo da čujemo vaše utiske i vidimo kako vi izgledate kao polomljena porcelanska lutka, tako da nas obavezno tagujte na svojim fotografijama sa Noći Veštica! Naš profil na instagramu je @beautybangtheory!

Ukoliko imate neku drugu ideju, recite nam u komentarima kako ćete vi da se maskirate ove godine za Noć Veštica?

 P.S. Ovu fenomenalnu šminku u delo je sprovela Milica! Ne zaboravite da skoknete na njen profil! 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.