Alverde micelarna voda

26. 02. 2019.

Februarski favoriti 2019. godine

03. 03. 2019.

Dove Colour Care Vibrancy šampon i regenerator

28. 02. 2019.

Dove Oxygen Moisture šampon i regenerator nisu bez razloga završili u našim favoritima za 2018. godinu. Bez imalo preterivanja u pitanju su najbolji proizvodi za kosu koje sam probala prošle godine. Svoje oduševljenje podelila sam sa vama već nekoliko puta, a upravo ova dva proizvoda su me navela da još malo istražim Dove proizvode za negu kose. Zbog toga sam i kupila Dove Colour Care Vibrancy šampon i regenerator i počela religiozno da ih koristim odmah nakon farbanja.

Dove Colour Care Vibrancy šampon i regenerator dolaze u pakovanjima od 250ml i koštaju oko 400 dinara. Preporučujem vam da pratite akcije, pošto se ovi proizvodi često mogu naći po ceni od 250 dinara, ili 2+1 gratis. Na samom pakovanju piše da su ova dva proizvoda namenjena dubinskoj nezi farbane kose i održavanju intenziteta boje, kao i da sadrže kolagen.

Sećate se da sam vam rekla da se šampon iz Oxygen Moisture kolekcije troši izuzetno sporo. To nije slučaj i sa šamponom iz Colour Care kolekcije. Ne troši se on preterano brzo, ali ni onoliko sporo kao što je to bio slučaj sa njegovim plavim kolegom. Kremast je (neprovidan) što je još jedna razlika koju sam uočila između dva šampona. Ono, meni najbitnije, jeste da mi se kosa brže masti od ove kolekcije, nego što je to bio slučaj sa plavom kolekcijom. Regenerator je sjajan, baš kao i plavi, lepo raščešljava kosu i čini je izuzetno mekanom. Miris oba proizvoda je prijatan i osvežavajuć i zna da ostane u kosi i 2 dana, što je za svaku pohvalu!

Što se tiče čuvanja boje, mislim da je to jako, jako, teško primetiti. Mesecima se farbam Schwarzkopf Pure Color farbom u riđo-crvenoj nijansi, a generalno su takve nijanse sklone brzom ispiranju. Loreal 3u1 šampon ništa nije uradio značajno za moju kosu i boju, međutim kod Dove Colour Care Vibrancy kolekcije primetila sam da mi je voda manje ofarbana od kada njih koristim, nego što je to bio slučaj sa nekim drugim šamponima. Da li to znači da mi čuva boju, ja zaista ne mogu da tvrdim, pošto ne znam na koji način bih mogla da uporedim tačnu nijansu nakon svakog pranja u poređenju sa nekim drugim šamponima. Samo znam da mi se nekada boja ispira i po 5 nedelja (voda u tušu bude ofarbana), a dok sam koristila ove proizvode voda mi je bila (skoro) čista nakon 2,5-3 nedelje.

Mislim da mi je jako teško da vam kažem da li ove proizvode preporučujem ili ne. Zapravo, balzam preporučujem od sveg srca, a što se tiče šampona mislim da tu zavisi od toga šta želite i šta očekujete. Ako se farbate u nijanse koje se brzo ispiraju, ako vam je kosa na suvljoj strani i nije sklona mašćenju mislim da će vam on odgovarati i da im treba pružiti šansu. Sa druge strane, ako vam se, kao meni, kosa masti na dan-dva rešite da li vam je preče da čuvate boju ili da kosu perete ređe. Što se mene tiče, bez obzira što, po mom mišljenju, verovatno čuvaju boju duže, meni to nije vredno pranja kose svakoga dana. Dove Oxygen Moisture kolekciju već sam kupila ponovo i siiigurno ću ih koristiti još dugo, dok će Dove Colour Care Vibrancy kolekcija ipak biti prosleđena nekome kome će odgovarati više nego meni.

Jeste li probali Dove Colour Care Vibrancy ili Dove Oxygen Mositure kolekciju? Kakvi su vaši utisci o njihovim proizvodima za kosu?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.