Uriage Eau Thermale – linija za hidrataciju kože

22. 06. 2018.

Balea ulje za tuširanje i ulje za negu kože tela

03. 07. 2018.

L’oreal 3u1 šampon

25. 06. 2018.

Pre nekoliko meseci, kada su se pojavili kod nas, L’oreal 3u1 šamponi napravili su pravu pometnju. Reklama je bilo mnogo, komentara još više, ali je broj recenzija na blogovima bio manji od mojih očekivanja. A tražila sam ih, nije da nisam, jer mesecima nisam znala šta da mislim o ovom proizvodu.

Pun naziv proizvoda o kome ćemo vam danas pisati jeste “L’oreal Elseve Low Shampoo 3in1 Cleansing Cream”. Složićete se da ima zanimljiv naziv za jedan šampon. Ovaj proizvod postoji u 3 verzije. Bela je namenjena suvoj i oštećenoj kosi, žuta samo suvoj kosi, dok je moja, crvena verzija, namenjena farbanoj kosi. Sve verzije karakteriše odsustvo sulfata, što za posledicu ima i odsustvo pene prilikom pranja. 3u1 u nazivu predstavlja blag šampon, balzam za raščešljavanje i negu kose u prve dve verzije, odnosno zaštitu boje u trećoj verziji. Složićete se da je ovo “na papiru” posve zanimljiv proizvod.

Na pakovanju piše “3u1 negujući šampon bez sulfata i bez pene, posebno je napravljen za nežno čišćenje, lakše raščešljavanje i intenzivnu negu obojene kose. Na mokru kosu nanesite 10-15 pumpica (broj pumpica prilagodite dužini kose), nežno masirajući teme i krajeve. Ostavite 3 minuta. Dobro isperite”. OK, sve je to super, ali kako se ovaj šampon pokazao u praksi?

Veoma sam nepoverljiva kad mi na pakovanju piše da treba koristiti veliku količinu proizvoda, ali kada je L’oreal 3u1 šampon u pitanju koristim minimum 15 pumpica, a nekada i više od 20 za jedno pranje kose. Šampon miriše fenomenalno i taj miris se zadržava u kosi dugo. Ali ne ostavlja miris koji guši, već ga osetite kada pomerite kosu, kada dune vetar, ili kada skinete gumicu / šnalu sa iste. Kosa nakon šamponiranja ostaje mekana na dodir, nije zamršena, ili veoma malo, lako se raščešljava. Nakon pranja ovim šamponom kosa mi izgleda čisto i veoma neočekivano, ima volumen. Glatka je i izgleda negovano.

Ali, (jasno vam je iz dosadašnjih pasusa da je moralo doći do ovog “ali”) koliko sam oduševljena gore pomenutim karakteristikama, toliko su me ove sledeće razočarale. Pre svega ovaj šampon morate dooooobro i duuuugo da ispirate. Drugo, morate doooobro da isperete i kadu / tuš kabinu, jer slično onom mleku za telo za ispod tuša, koje je bilo popularno pre par godina (ima li toga još uvek?), nakon korišćenja kada / tuš kabina postane toliko klizava da je opasna po život, zato, molim vas, vodite računa.

Treće, ni na koji način nisam primetila da mi je ovaj šampon “sačuvao” boju. Farba se ispira isto kao i sa drugim šamponima, ostaje na peškiru isto kao i sa drugim šamponima, gubi na sjaju i intenzitetu isto kao i sa drugim šamponima, tako da mi nije baš jasna ona treća stavka sa pakovanja. Još jedna stvar, na koju sam se vremenom navikla, jeste činjenica da ovaj šampon ne peni, što je veoma, veoma čudno, bar meni. Čudno mi je jer bukvalno ne znate gde ste naneli šampon, a gde ne. Kada je sama dužina kose u pitanju, to nije problem, ali kada je teme u pitanju imam osećaj kao da prvo, sav šampon ostane po površini kose, dok ja uspem da doprem do same kože glave, a drugo pojma nemam da li sam neki deo preskočila ili ne.

E sad, za kraj, moram da napomenem da mislim da ovaj šampon neće odgovarati osobama kojima se kosa brže masti. Očekivano, imajući u vidu da je ovo low šampon. Kako mi se stanje kose malo poboljšalo u prethodnih mesec ili dva, nakon Nivea Hair Milk šampona, tako mi i L’oreal 3u1 šampon sada više odgovara nego ranije, kada sam tek počela da ga koristim i kada mi nikako nije održavao kosu čistom duže od 10-12h. 

E tako, to bi bilo to. Još jedan dugačak tekst na blogu i još jedno podeljeno mišljenje. Imajući u vidu da sam na dugo ispiranje, ribanje kade i odsustvo pene već navikla, nastaviću da koristim ovaj šampon, pogotovo sada, tokom leta, kada mi je kosa stalno vezana pa se sporije masti. Takođe, L’oreal 3u1 šampon je odličan za one dane kada kasnite, perete kosu pred izlazak iz kuće, i znate da nećete imati vremena za redovnu negu kose nakon pranja, već brzinski raščešljate kosu rukama i izađete sa još mokrom napolje (ah, čari leta).

Cena sve 3 verzije L’oreal 3u1 šampona je oko 450-500 dinara za 400ml i možete ih pronaći svuda. Od Lilly-ja, DM-a, mini parfimerija, do samoposluga.

Jeste li probali ovaj šampon? Kakva su vaša iskustva sa njim?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.