Januarski favoriti 2019. godine + VIDEO

03. 02. 2019.

Zašto ne koristim micelarne vode i koje proizvode koristim za uklanjanje šminke + VIDEO

17. 02. 2019.

Riđa kosa – iskustva, farbe i nega + VIDEO

10. 02. 2019.

Baš sam dugo odlagala da vam pišem o svojoj boji kose. Još pre više od godinu dana, kada je objavljen ovaj tekst, počela su da pristižu pitanja na tu temu. Čekala sam da pronađem savršenu nijansu i to se i desilo nedavno.

Ovde vam neću pisati o mojoj kosi generalno, kao ni o farbama koje sam koristila ranije, pošto to možete videti sve u videu koji vas čeka na kraju ovog teksta. Pisaću vam samo o farbi koju trenutno koristim, a u pitanju je Schwarzkopf #PureColor farba za kosu u nijansi 7.7 blistavi cimet. Možete je kupiti u Lilly-ju i DM-u, po ceni od oko 500-550 dinara, ali vam preporučujem da čekate popuste, pošto sam je ja nedavno kupila u DM-u po ceni od 360 dinara!

Ova farba se koristi kao i sve klasične farbe, ali ima nešto drugačiju teksturu – gelasta je. To može biti komplikovano za nanošenje, ali samo u početku, dok se ne naviknete. U pakovanju se dobija i kesica balzama za kosu koji bi trebalo da nanesete nakon ispiranja farbe, ali kako se ja farbam kod frizera, taj balzam stavim prilikom nekog sledećeg pranja i sasvim je solidan.

Ova farba nije magična, pa se tako, isto kao i sve ostale riđe i crvene farbe, dosta ispira. Nisam sigurna da tu ima pomoći, ili bar ja ne znam kako da to sprečite. Ja se farbam na 4-6 nedelja, celu dužinu kose svaki put. Nijansa na kosi je u početku crvenkasta, ali se ispira ka smirenijoj i manje jarkoj riđoj boji koja se meni svakako sviđa i pri tom ne ističe koren i izrastak preterano. 

Ono što je meni najviše bitno (pored nijanse, naravno), jeste da mi ova farba ne oštećuje kosu, da mi je kosa i dalje mekana i sjajna i da se ne mrsi više nego obično. Jedinu zamerku imam na veoma neprijatan miris ove farbe, ali sve za lepotu :)

U nastavku možete pogledati naš najnoviji YouTube video, gde možete čuti nešto više o mojoj kosi, o farbama koje sam koristila ranije, ali i proizvodima koje koristim kako bih pokušala da smanjim ispiranje.

Pišite nam kako vam se sviđa današnji tekst i video i da li prelazite u team ginger :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.