Nivea Body Mousse

17. 09. 2018.

Zoella Splash Botanics

27. 09. 2018.

Dove Oxygen Moisture šampon i regenerator

25. 09. 2018.

U poslednje vreme testiram i koristim sve više proizvoda za kosu. Samim tim vam i više pišemo o istim. Iako me je loše iskustvo navelo da sve više proizvoda probam, moram reći da mi nije ni malo žao. Otkriće Dove Oxygen Moisture proizvoda u potpunosti je promenilo moju rutinu nege kose, ali i izgled, kvalitet, mekoću. U nastavku teksta pročitajte zašto su vam Dove Oxygen Moisture šampon i regenerator zaista potrebni!

Dove Oxygen Moisture kolekcija sadrži šampon i regenerator koji imaju po 250ml i cena im je oko 400 dinara (čini mi se da sam ih videla na nekoj akciji nedavno za oko 250 dinara, pa obavezno pratite Lilly-jev sajt). Na oba pakovanja piše da Dove Oxygen Moisture ima “laganu formulu koja nežno čisti i hidrira tanku i opuštenu kosu, dajući joj do 95% više volumena”. Moja kosa je upravo takva, tanka, teška, slepljena uz glavu, isušena od farbanja, ali ne preterano.

Bila sam vrlo skeptična kada sam videla da su se pojavili Dove proizvodi za kosu, jer mi je prva asocijacija na njihov brend rečenica “¼ hidratantne kreme”, a nakon fijaska sa Nivea Hair Milk šamponom, nikako mi nije bio potreban još jedan kremasti šampon. Provela sam dosta vremena čitajući pozadinu pakovanja svih Dove proizvoda za kosu (ako se ne varam, ukupno postoje 4 različite kolekcije) i nisam pogrešila odabirom Dove Oxygen Moisture proizvoda.

Šampon iz ove kolekcije je providan, ne kremast, što je bilo pravo iznenađenje za mene. Miriše sveže i ima blagi miris mentola koji obožavam. Ovaj šampon fantastično peni i biće vam potrebna zaista minimalna količina proizvoda. I to zaista mislim – mi ni mal na! Mislim da sam prvi put u životu potrošila regenerator pre šampona, a počela sam da ih koristim u isto vreme, plus kosu šamponiram dva puta. Ali, glavni razlog zašto mi se ovaj šampon toliko svideo, jeste činjenica da mi se kosa vratila u normalu i konačno može da izdrži 2-3 dana pre sledećeg pranja, što je nakon Nivea i L’oreal šampona bilo nemoguće. Čim potrošim zalihe šampona koje trenutno imam i koristim vratiću se ovom šamponu i nisam sigurna da ću dalje tražiti i eksperimentisati.

Regeneratore nisam koristila godinama. Navukla sam se na ulja i sprejeve i onda su mi regeneratori bili suvišni. I sama sam začuđena da sam kupila ovaj regenerator, uz šampon, ali ovo je bilo ne baš life changing, ali definitivno hair changing. Iako sam imala osećaj da korišćenje regeneratora produžava proces sređivanja, prevarila sam se. Regenerator držim par minuta na kosi, očešljam se odmah u tušu i posle mi ostaje samo sušenje, tako da ne samo da ne produžava, nego i skraćuje vreme koje provedete na negu kose. Nanosila sam ga od sredine kose do krajeva, mlečno je bele boje i miriše identično kao i šampon. Kosu ostavlja svilenkastom ne samo “na oko” nego i na dodir. Ne masti je i ne slepljuje. Uz to mi se kosa ne mrsi kao pre, nekoliko puta dnevno, ako je puštena. Iako je moja kosa generalno dobrog kvaliteta, mislim da sam dobila više komplimenata za kosu od kad koristim Dove Oxygen Moisture duo, nego za prethodnih nekoliko godina.

Od mene imate apsolutno sve preporuke, od srca, za ova dva proizvoda. Definitivno ću nastaviti da ih koristim i kupujem iznova i iznova. Ovo je bio moj prvi susret sa Dove linijom proizvoda za negu kose i sigurna sam da ću nastaviti da isprobavam i druge Dove kolekcije.

Da li ste probali Dove proizvode za kosu? Pišite nam :)

 

Sve fotografije: Saša Marković

Jastuk: Kloopko

2 comments

  1. Kod sestre sam jednom prala kosu i imala je Dove regenerator ali sa zlatnim na pakovanju. Boze koliko je to dobro. Znam da sam nakon tog pranja bila u fazonu “sta je bre ovo# divan regenerator i bas dobro sto si me podsetila ovim poston na to da i ja probam na mojoj kosi.

    1. Hahahhah :)
      Dunja, baš me nasmeja, ali sve si u pravu! Mislim da je zlatna verzija za oštećenu kosu i zato nisam kupila, plašila sam se da mi ne izmasti kosu dodatno, ali plavu verziju nastavljam da koristim sigurno! Javi utiske kad počneš i ti da ih koristiš! :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.