Zac Posen x MAC Cosmetics

12. 03. 2016.

L’oreal Color Riche Le Vernis à l’Huile

18. 03. 2016.

L’oreal Infallible Matte Max karmini

15. 03. 2016.

Još pre dva meseca, kada sam na Instagramu prvi put videla L’oreal Infallible Matte Max karmine, smišljala sam način kako da dođem do njih. Nedavna poseta Parizu radovala me je dodatno, jer sam znala da su ovi karmini dostupni u Francuskoj. Danima sam obilazila prodavnice, probala ih na ruci i razmišljala za koje nijanse da se odlučim. U Francuskoj je ukupno dostupno 5 od 6 nijansi, a ja sam se kući vratila sa 3 nijanse: 004 Oops I pink it again, 006 Disturbia i 007 Say my name.

Karmini dolaze u dugačkim, uskim, plastičnim pakovanjima, koja više podsećaju na pakovanja olovaka za usne, nego karmina. Na poklopcu je zalepljena nalepnica identična boji karmina koji se nalazi unutra, sa brojem i nazivom nijanse.  Karmini dolaze sa sunđerastim aplikatorom vrlo zanimljivog oblika. Iako, možda na prvi pogled ne izgleda tako, aplikator je izuzetno precizan i čini nanošenje ovog proizvoda veoma lakim. Sama boja nalazi se u poklopcu koji ima federe i koji se pomera dok se proizvod zatvara.

Formula proizvoda je definitivno nešto na šta nisam do sada nailazila. U pitanju je prah koji je pomalo kremast. Proizvođač kaže da se u ovom karminu nalaze mikro čestice ulja koje deluju negujuće na usne, pa pretpostavljam da je tajna u tome. Kada prilikom nanošenja “nestane” boja na aplikatoru, potrebno je samo ga ponovo ubacite u poklopac par puta, ili ga zavrtite malo dok je u poklopcu i nova količina proizvoda će ostati na sunđeru. Ovo su “najmat” mat karmini koje sam ikada probala! Od trenutka kada ih namažete, dok ih ne skinete ostaće potpuno mat. Čak i ukoliko ih nanesete preko balzma za usne (što vam preporučujem) njihova mat formula se neće promeniti.

Beauty Bang Theory - L'oreal Infallible Matte Max 004

004 Oops I pink it again

Kada sam prvi put stavila na usne L’oreal Infallible Matte Max karmine, moram da priznam da sam se razočarala. Osećaj tokom mazanja je bio veoma čudan, kao da istrošenim flomasterom, ili nečim veoma suvim prelazim preko usana. Pri tom, nemate osećaj da ste bilo šta stavili na usne, jer je formula samog proizvoda izuzetno suva. Već nakon par dana, sva tri karmina postala su kremastija. Pretpostavljam da je potrebno par nanošenja kako bi se ta “mikro ulja” pomešala sa bojom u prahu. Da se razumemo, ovo nisu kremasti karmini! Samo su nakon nekoliko nanošenja postali lakši za mazanje i malo prijatniji na usnama.

Beauty Bang Theory - L'oreal Infallible Matte Max 006

006 Disturbia

Specifična formula L’oreal Infallible Matte Max karmina omogućava da se karmin nanese u veoma tankom sloju, ukoliko volite samo blagi trag boje na usnama. Takođe možete ih naneti i tako da boja bude tamna i jarka, ili samo na delove usana, kako biste postigli ombre efekat. Usne boje pudera nisu baš nešto što se meni sviđa, a u svojoj kolekciji karmina nisam pronašla dovoljno svetlu nijansu sa kojom bi ombre izgledao lepo i efektno, tako da ovaj put ostajete uskraćeni za te fotografije. Trajaće nekoliko sati na usnama, bez mrdanja, ali neće preživeti jelo. Ostavljaju blag trag na čašama i slamčicama, ali ne i na zubima. Možete da ih popravljate bez bojazni da će izgledati neuredno. Na usnama se ne osećaju nekoliko sati, a nakon toga znaju da suše usne, zato je najbolje da ih nanosite preko nekog mat balzama za usne.

Beauty Bang Theory - L'oreal Infallible Matte Max 007

007 Say my name

Nijanse ovih karmina na slikama ispale su bar za nijansu svetlije nego uživo. Moj favorit je karmin u nijansi 004 Oops I pink it again, jer je najkremastiji i najlakši za mazanje. Nijanse 006 i 007 veoma su slične na slikama, dok je uživo razlika primetnija. Nijansa 004 je prljavoroze boje, 006 narandžasto-crvena, a nijansa 007 je crvene boje, ali je manje jarka nego što smo to navikli kod “pravih” crvenih karmina. Mislim da će nijansa 006 Disturbia biti odlična za leto.

I nakon dve nedelje korišćenja ovih karmina još uvek ne mogu sa sigurnošću da kažem da li sam oduševljena ili razočarna! L’oreal Infallible Matte Max karmini, definitivno su nešto potpuno novo na tržištu i verujem da će se formula vremenom unaprediti. Ja ću nastaviti da ih koristim, ali u neobaveznim prilikama, kada znam da neću jesti i uvek sa balzamom ispod, kako bih izbegla osećaj suvih usana. Trenutno su dostupni u Francuskoj i u Velikoj Britaniji. Cena im je oko 15€. L’oreal Srbija redovno obaveštava o novitetima na njihovoj Facebook stranici, pa se iskreno nadam da će nas uskoro obradovati sa objavom da se i ovi karmini mogu kupiti i kod nas.

Kako vam se sviđa ideja “kremastog praha” na usnama? Da li biste probali L’oreal Infallible Matte Max karmine?

4 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.