L’oreal Sexy Balm – recenzija četiri nijanse

06. 07. 2016.

Poređenje povoljnih četkica za blendanje

12. 07. 2016.

Balea šampon za dubinsko pranje kose

09. 07. 2016.

Balea šampon za dubinsko pranje kose je čest gost domaćih blogova. Ideja o dubinskom pranju kose zvuči primamljivo i zanimljivo, ali šta je zapravo dubinsko pranje kose, šta njime postižete i da li je ono zaista bitno ukoliko vašu kosu želite da negujete na odgovarajući način.

Prvo pitanje koje se postavlja jeste kome je potrebna ova vrsta šampona. Odgovor je “skoro svima”. Ukoliko prilikom nege vaše kose koristite šampone sa silikonom, regeneratore, maske, sprejeve za raščešljavanje, ulja za negu, suve šampone, sprejeve za zaštitu kose od sunca, kreme, vosak, penu ili lak za kosu, šampon za dubinsko pranje kose vam je potreban. Takođe, šamponi za dubinsko pranje kose pomažu da se vaša kosa oslobodi svih minerala iz vode koji su se zadržali u njoj, ili na vašem temenu, a posebno se preporučuje tokom letnjih meseci, kako bi očistio vašu kosu od hlora iz vode bazena, ali i soli i drugih minerala iz mora.

Ako se pitate zašto je potrebno povremeno dubinsko pranje kose, razlog je taj što se svi gore pomenuti proizvodi vremenom talože na vašem temenu, ali i u dlaci. Povremeno dubinsko pranje ispraće nataložene ostatke svih tih proizvoda i sa vašeg temena i iz dlake i učiniće vašu kosu lakšom, lepršavijom i sjajnijom, daće joj volumen, ali ono što je najbitnije, napraviće “prostora” za nove količine proizvoda za negu koji će mnogo bolje delovati i negovati vašu kosu. Korišćenje šampona za dubinsko pranje kose preporučuje se i pre nego što se ofarbate, opet kako biste oslobodili kosu viška nataloženih proizvoda i na taj način pomogli dlaci da bolje primi boju.

Šampon za dubinsko pranje možete koristiti bez obzira na tip kose koji imate. Ono o čemu treba da vodite računa jeste koliko učestalo koristiite ovaj proizvod. Ukoliko imate masnu kosu, šampon za dubinsko pranje kose vam može pomoći da se vaša kosa manje masti. Osobe koje koriste dosta proizvoda za negu i stilizovanje kose i osobe kojima se kosa brzo masti mogu ih koristiti i jednom nedeljno. Sa druge strane, osobe sa suvom kožom temena i sa suvom kosom, kao i osobe koje se farbaju, ne bi trebalo da koriste ovu vrstu šampona više od jednom do dva puta mesečno, pošto ovaj proizvod ima tendenciju da dodatno isuši kosu i teme. Ono što je izuzetno bitno jeste korišćenje neke hidratantne maske ili ulja nakon korišćenja šampona za dubinsko pranje kose.

Balea šampon za dubinsko pranje kose je jedan od najpristupačnijih (ako ne i najpristupačniji) proizvod ove vrste kod nas. Cena ovog šampona je ispod 300 dinara za 250ml proizvoda i možete ga kupiti u svakoj DM prodavnici. Deo je Balea profesionalne linije za negu kose i proizvođač tvrdi da će ovaj šampon ukloniti ostatke proizvoda za stilizovanje kose i da deluje dubinski protiv naslaga proizvoda. Sadrži keratin i mentol, ali ne sadrži silikone. Namenjen je svim tipovima kose i efikasno čisti i kožu glave i kosu. Pruža joj sjaj i uklanja naslage kamenca sa kose. Sadrži pantenol koji je zaslužan za hidrataciju kose. Njegova antistatik formula sprečava naelektrisanje kose. Nakon utrljavanja ovog šampona u kosu potrebno je da ga ostavite nekoliko minuta da deluje i da ga tek nakon toga isperete.

Moja iskustva nakon potrošene prve bočice ovog proizvoda su krajnje pozitivna. Ono što me je najviše brinulo je da će ovaj šampon dodatno isušiti moju već suvu kožu glave, ali se to nije desilo, već je i moj problem sa peruti smanjio. Kosa mi se nakon korišćenja ovog šampona sporije masti, nikada nije naelektrisana i dosta je mekša i sjajnija. Imajte na umu da sam uvek nakon korišćenja ovog šampona koristila i masku i sprej za raščešljavanje, ali mi je kosa više mekana i sjajnija nego kada te iste proizvode za negu koristim nakon nekog “običnog” šampona. Nisam primetila da mi kosa ima više volumena, ali moja kosa je inače izuzetno tanka i ništa joj je pomaže kada je volumen u pitanju. Koristila sam ga redovno na svakih desetak dana otprilike i izuzetno sam zadovoljna ovim proizvodom. Definitivno ću kupiti još jednu tubicu, prvom prilikom. Kao što već sigurno znate, DM ima česte akcije na Balea proizvode, a kako biste osigurali da ne propustite sledeći popust na ovaj šampon, obavezno lajkujte njihovu Facebook stranicu, ili ih zapratite na Instagramu.

Da li koristite šampone za dubinsko pranje kose i kakva su vaša iskustva sa njima?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.