Balea vode u spreju

16. 09. 2018.

Dove Oxygen Moisture šampon i regenerator

25. 09. 2018.

Nivea Body Mousse

17. 09. 2018.

Nisam fan mleka za telo. Ne znam zašto. Samo nekoliko baš volim – Bioderma mleko, Ziaja mleko… (pokušavam da se setim još nekog, ali mislim da je to to :) ). Više volim ulja i koristim ih godinama. Za sad smo vam pisale samo o Balea ulju, a možda se na njemu i zaustavimo, pošto je posle treće upotrebe zamenilo sve prethodne. Nedavno su mi privukle pažnju pene za negu kože – odnosno mleko u formi pene. Nivea Body Mousse mazalice jedini su proizvodi ove vrste koje sam probala (ali i videla na policama), a da li ovakva vrsta proizvoda zaista vredi, pročitajte u nastavku.

Nivea Body Mousse mleka dolaze u tri različite verzije – klasična, plava verzija, roze verzija i zelena. Sve tri verzije sadrže oko 200ml. Plava verzija namenjena je suvoj i veoma suvoj koži, dok su druge dve namenjene suvoj koži. Sve 3 verzije obećavaju 48 sati nege, kao i brzo upijanje. Obavezno promućkajte proizvod pre nego što ga istisnete i vodite računa da uzmete baš, baš, baaaaš malu količinu pošto ova pena mnogo raste. Cena im je oko 450 dinara, ali su trenutno na popustu u Lilly-ju za 330.

48h hidratacije svakako nisam testirala, niti mislim da je to moguće. Ipak, verujem da će ove pene (pogotovo plava verzija) biti super i za hladnije vreme. Zapravo i ne preporučujem vam da bilo koju od ove 3 pene koristite dok ne počne malo hladnije vreme – vreme dugih nogavica i rukava – pošto se ne ponašaju baš najsjajnije u kombinaciji sa vrelinom i znojenjem. Šarene verzije možete koristiti tokom jeseni, kako one pružaju nešto slabiju hidrataciju (tako se bar meni čini), dok plavu verziju možete koristiti i tokom zime. Instant upijanje (plave verzija) će svakako ubrzati ulazak u omiljenu mekanu pidžamu nakon tuširanja!

Počnimo sa klasikom. Nivea Body Mousse plava verzija sadrži serum za intenzivnu hidrataciju i bademovo ulje. Ima klasičan Nivea “plavi” miris. Razmazuje se lako, upija instant i zaista ostavlja kožu mekanom na dodir odmah nakon nanošenja. Samo je bitno da nanesete malu količinu proizvoda, u suprotnom ćete se ulepiti i koža neće moći da upije ovo mleko. Nije pogodna za toplo vreme, bez obzira na instant upijanje, zbog znojenja mi se čini kao da “izađe” na površinu kože ponovo i meni lično ne prija ni najmanje.

Na pakovanju roze verzije piše da ima miris na divlju malinu i beli čaj. Miriše voćkasto i sveže, ali miris nije intenzivan i ne zadržava se na koži dugo. Na pakovanju i ova i zelena verzija imaju nalepnicu koju možete da zagrebete, isto kao kataloge Avon ili Oriflame kozmetike, da osetite miris i mislim da je to sjaaajna ideja! Meni iznenađujuće, roze verzija Nive Body Mousse pene upija se sporije od plave verzije, ali i ona se upija brzo. Koža ostaje mekana na dodir i hidrirana do sledećeg tuširanja. 

Zelena verzija Nivea Body Mousse pene miriše na krastavac i matcha čaj. Miris ove pene je najmanje intenzivan. Upija se isto kao i roze pena, ne instant, ali ne i predugo. Ostavlja prijatan i mekan osećaj na koži, baš kao i prethodne dve verzije i lepo je hidrira, ali manje od plave verzije, tako da je super za jesen, ali možda ne i za zimu (svakako zavisi od vaše kože).

Nisam očekivala da će mi se ove pene svideti onoliko koliko su mi se svidele. Brzo upijanje, sasvim solidna hidratacija šarenih verzija i super hidratacija plave verzije, zanimljiv način nanošenja, veoma sporo trošenje ovih proizvoda svakako su razlozi zbog kojih vam preporučujem da probate ove pene. Iako me prvi utisci nisu oborili sa nogu, shvatila sam da je to imalo veze samo sa temperaturom napolju, a ne sa kvalitetom samih pena. Iako šarene Nivea Body Mousse verzije imaju letnja pakovanja, sačekajte još koju nedelju pre nego što počnete da ih koristite.

Jeste li probali pene ze telo? Kakvi su vaši utisci?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.