Catrice HD Liquid Coverage tečni puder

15. 12. 2018.

Llums Marbleized bronzer

20. 12. 2018.

Nekozmetički favoriti 2018 + VIDEO!

16. 12. 2018.

Nekozmetičke favorite biramo i o njima pišemo već dve godine. I obožavamo te tekstove. Naše omiljene sitnice iz 2016. i 2017. godine već znate, a razlog zašto su ovogodišnji nekozmetički favoriti posebni jeste to što su po prvi put praćeni YouTube videom! Jeeeeej! Dugo smo planirale ovo i veoma smo srećne i ponosne što ovu, za nas sjajnu godinu, završavamo nečim novim! No, ne brinite, i dalje obožavamo pisanu reč i nadalje ćete redovno čitati naše recenzije.

Današnje nekozmetičke favorite počinjemo sa dva website-a. Pre svega tu je www.goodreads.com koji je poput IMDB-a za knjige. Ako ste ljubitelj čitanja i knjiga obavezno bacite pogled na njega. A drugi sajt koji mi je bookmark-ovan i koji posećujem par puta mesečno jeste www.bookdepository.com sajt preko kojeg možete naručiti gotovo svaku knjigu napisanu na engleskom jeziku, uz besplatnu poštarinu. Potrebno je nekih 8-15 dana da knjige stignu u Srbiju i nikada nisam imala problem sa njima. Sve preporuke!

Kada smo već kod sajtova za ljubitelje čitanja reč je da spomenemo i dve knjige koje su mi obeležile 2018. godinu! Knjiga o kojoj ste već čitali ovde  – Sestre Romanove, autorke Helen Rapaport potpuno je promenila moj pogled na poslednju rusku carsku porodicu. Fantastična knjiga koja kroz isečke iz dnevnika članova same carske porodice, ali i njihovih slugu, prenosi porodičnu atmosferu šest članova porodice Romanov. Sušta suprotnost ovoj knjizi jeste knjiga Everybody lies, autora Seth Stephens-Davidowitz, koja istražuje i na veoma zanimljiv način pokazuje razliku između onoga što je istina u offline svetu i onoga što je istina u online svetu. Sigurna sam da ćemo vam uskoro pisati detaljnije o njoj, pošto zaista zaslužuje vašu pažnju.

Meni dva omiljena komada iz današnjeg teksta jesu upravo dva proizvoda iz Women’Secret limitirane Harry Potter kolekcije! Bade mantil koji je najmekši bademantil koji sam ja ikada dodirnula sa 3d aplikacijama Harijevog ožiljka i naočara je komad iz kojeg ne izlazim. Bordo neseser sa zlatnim šljokičavim aplikacijama (šljokice se ne skidaju) je tek veoma, veoma poseban. Veliki, uzan, veoma kvalitetan i lak za putovanja! Ma sjajan proizvod koji zaslužuje vašu pažnju!

Label maker je nemoguće prevesti i teško opisati. Proizvod koji je postojao i pre 30 godina i koji se popularnošću u organizacionim videima i Instagram nalozima ponovo vratio na velika vrata! Najbolje je da to kako radi i kako ga ja koristim pogledate u videu ispod, kako se ja ne bih zapetljala u objašnjavanju.

Silikonski hanzaplasti. Spas za osobe kojima često izlaze žuljevi. Spas za osobe koje mnogo šetaju. Spas za svadbe. Rođendane. Proslave. Putovanja… Ovi hanzaplasti koriste se kao preventiva kako žulj ne bi izašao i ja, bez imalo preterivanja, ne mogu da zamislim svoj život bez njih.

Naplaćivanje plastičnih kesa u Srbiji me je učinilo izuzetno srećnom! Akcije kao što su “Ne treba kesa”, “Bolje torba u ruci nego kesa na grani”, cegeri / torbe koje možete kupiti u svakoj većoj prodavnici su, sudeći po podacima koje sam čula na vestima, smanjile potrošnju plastičnih kesa u Srbiji za 60%. Ako još uvek ne pričate “ne treba kesa”, molim vas uradite to sledeći put kada odete u bilo koju prodavnicu! Učinićete našoj planeti uslugu, obećavam.

Par “neopipljivih” favorita koji su obeležili ovu godinu svakako su Netflix, Peaky Blinders (najbolja serija koju sam ikada odgledala), The Crown (fenomenalna Netflix serija koja prati život kraljice Elizabete i njene porodice), kao i muzika iz filma The Greatest Showman. Kako smo već uveliko prešle na drugu A4 stranicu teksta ovde ću se zaustaviti i neću ih do detalja opisivati, kako se ne bih previše ponavljala sa videom. Tako da detalje o “neopipljivim” favoritima možete pogledati u videu ispod.

Nekozmetički favoriti za 2018. godinu su završeni, a nas zaista interesuje šta je to obeležilo vašu 2018. godinu? Šta ste čitali, šta ste gledali, šta ste jeli?

I recite nam, ako pogledate naravno, kako vam se svideo naš prvi face to face video? Gledate li YouTube, ili ipak više uživate u čitanju blogova! Ljubimo vas!

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.