Aura Satin Texture highlighter – Nude Shimmer

01. 09. 2018.

Clean People Happy People

14. 09. 2018.

Formula 10.0.6

02. 09. 2018.

Današnja recenzija biće nešto drugačija. Biće gostujuća, ili polu-gostujuća. Danas kod nas na blogu gostuje moja sestra od tetke, Ana, koja ima 16 godina i veoma problematičnu kožu od kada je ušla u pubertet. Ana ima dosta problema sa bubuljicama i mitiserima na čelu, obrazima, nosu i bradi, kao i po leđima i ramenima. Jedini proizvod koji je zaista vidljivo smanjio, pre svega problem sa bubuljicama, jeste Zoja Zec tonik (o kom smo vam pisale u dva navrata ovde i ovde). Nedavno je došla u posetu (ne živi u Srbiji) i verovatno treća rečenica koju sam joj rekla nakon što sam je videla je “šta si radila sa licem izgleda fenomenalno”. Nakon sigurno 5 (a možda i više) godina sam je ponovo videla sa licem koje je skoro potpuno bez bubuljica i sa vidljivo smanjenom količinom mitisera. Pokazala mi je 4 proizvoda kompanije Formula 10.0.6 i nisam mogla, a da vam ne prenesem naše utiske.

Kažem “naše” zato što sam i ja probala ove proizvode. Samo jednom, doduše, kako bih mogla da vam iz ličnog iskustva prenesem utiske o mirisu, teksturi i osećaju na koži, nakon korišćenja ovih proizvoda. Imajte na umu, molim vas, da ja imam suvu kožu, sa nešto masnijom T-zonom i ovi proizvodi definitivno nisu nemenjeni mom tipu kože, ali mi je bilo mnogo lakše da ih opišem vama ako ih i sama probam. Svesne smo da ovakva vrsta proizvoda nije nešto na šta ste navikli od nas, ali ko zna, možda posluži nekome od vas, vašoj deci, poznanicima, strininoj komšinici…

* upozorenje: veoma dugačak tekst

Proizvode kompanije Formula 10.0.6 preporučili su joj u apoteci u Francuskoj (jedina država u Evropi gde se ovi proizvodi prodaju offline) kao liniju proizvoda koja je namenjena mladoj, problematičnoj koži. Sudeći po njihovom sajtu, ali i farmaceutu koji je preporučio ove proizvode, originalna Formula 10.0.6 razvijena je još 1933. godine od strane farmaceuta. Pakovanja su menjana tokom godina, međutim originalni recepti samih proizvoda su ostali (skoro) nepromenjeni.

Prvi korak i prvi proizvod kojim čisti lice ujutru i uveče jeste So Totally Clean Deep Pore Cleanser. Ovaj tonik sadrži salicilnu kiselinu i cilj mu je da očisti kožu i pore od svih nečistoća, ali i da spreči pojavu novih akni i mitisera. Može se koristiti na licu, vratu, ramenima i leđima, ali obavezno izbegavajte okoloočno područje u širokom krugu. Ovaj tonik je n e v e r o v a t n o jak proizvod. Meni su oči suzile i pekle me čim sam otvorila bočicu. Ana kaže da se navikla na miris i jačinu nakon nekog vremena (ona je na drugoj bočici trenutno). Tonik je blago narandžaste boje, i kada prođete tuferom po licu, tufer ostaje prljav. Bukvalno prljav. Izgleda kao da izvuče iz pora ono što se sakupilo tamo kad ste se prvi put igrali u pesku. Na listi sastojaka ovog tonika na prvom mestu je alkohol, pa tek onda voda (što mislim da nikada do sada nisam pročitala ni na jednom proizvodu), tako da će ovo sigurno isušiti kožu. Preporučuju da koristite ovaj tonik svakodnevno, 2 puta dnevno, ali ja bih bila oprezna. To verovatno moja uspaničena suva koža progovara iz mene. Ana nije imala nikakvih problema od kada koristi ovaj proizvod i kao što sam već napomenula, mnogo joj je pomogao. Tako da ovaj proizvod definitivno radi, ali ne pitajte me kako.

Sledeći proizvod jeste One Smooth Operator piling koji sadrži cink, ovsene pahuljice i pumice kamen čiji je izvor prirodna vulkansa stena (!!!). Proizvođač tvrdi da ovaj piling ostavlja kožu glatkom na dodir, svežom i očišćenom. Mikro čestice pumice kamena namenjene su uklanjanju mrtve kože, ovsene pahuljice “izvlačenju” nečistoća, dok cink kontroliše lučenje sebuma. I sa ovim proizvodom izbegavajte okoloočno područje. One Smooth Operator piling je još jedan izuzetno jak proizvod po mom mišljenju. Generalno volim jake pilinge, kao što je to Let the good times roll, možda čak i Zoja Zec piling, ali mislim da su čestice pumice kamena u ovom pilingu veoma oštre i meni jako neprijatne (p.s. kome je još prva asocijacija kada čujete “pumice” – kamen za pete?). Moram doduše da priznam, da mi je koža izgledala i na dodir bila kao bebina nakon korišćenja ova dva proizvoda. Pore su praktično nestale i koža mi je bila izuzetno glatka! Bez obzira na to, preporučujem da ovaj piling nikako ne koristite češće od jednom u 7-10 dana.

Treći proizvod koji ćemo vam predstaviti danas jeste Seriously Shine Free matirajuća krema za lice koja ne sadrži nikakva ulja. Još jedan proizvod koji ne treba nanositi na okoloočno područje. Sadrži aloe veru čija je svrha da kožu učini veoma glatkom i ekstrakt bambusa čija je funkcija da spreči mašćenje kože tokom dana. Iskreno mislim da je ova kremica idealna kao podloga za šminku, jer sadrži dosta silikona i pod prstima deluje bukvalno kao baza za šminkanje. Kožu održava savršeno matiranom tokom dana. Ipak, moje mišljenje je da ova krema ne hidrira dovoljno kožu, a imajući u vidu koliko su jaka prethodna dva proizvoda i koliko im je praktično funkcija da isuše bubuljice, a samim tim i kožu, mislim da ova krema ne treba da bude jedini i svakodnevni proizvod koji koristite za hidriranje. Česte su zablude da problematičnu i masnu kožu samo treba isušivati do iznemoglosti, ali pubertet će proći kad tad, a suva koža brže stari, loše izgleda i stvara probleme kasnije, tako da je čak i masnoj koži potrebna dobra hidratacija.

I za kraj, najmanji član ove družine jeste Rescue Me! providan gel koji služi za tretiranje aktivnih bubuljica (možete ga koristiti i ukoliko osetite da će vam na određenom mestu izaći bubuljica). U pitanju je providan gel, koji se nanosi u maloj količini i na maloj površini (samo na bubuljicu i što manje oko nje) jednom do tri puta dnevno. Proizvođač i sam napominje da je u pitanju veoma jak proizvod koji može dovesti do ozbiljnog isušivanja kože i da budete pažljivi sa njim. Ja nisam imala nikakve aktivne niti nadolazeće bubuljice kako bih mogla da vam prenesem svoje utiske. Ana mi kaže da joj smiruje potkožne i suši aktivne bubuljice i da ga najčešće koristi jednom dnevno, uveče pred spavanje.

Ko je izdržao dovde svaka vam čast! Iskreno se nadamo da će ova recenzija pomoći nekome od vas. Formula 10.0.6 proizvodi mogu se kupiti u Americi, Kanadi, Australiji i Francuskoj, dok ih online možete poručiti sa nekoliko sajtova uključujući Ebay i Beauty Bay. Iako ovi proizvodi nisu namenjeni mom tipu kože, zaista sam na Aninom primeru mogla da vidim koliko su dobro odradili posao. Takođe sam primetila i kako joj lice postaje gore kad se ulenji i preskoči tonik nekoliko dana. Moram da pohvalim i dizajn ovih proizvoda kao i fantastične nazive i igru reči koja je vidljiva kako na proizvodima, tako i kod njih na sajtu. Mislim da je to sjajan potez, pogotovo imajući u vidu da su proizvodi namenjeni tinejdžerima, koji možda nisu baš presrećni što moraju da koriste gomilu proizvoda kako bi sredili svoj problem.

Imate li problema sa kožom? Kako izgleda vaša svakodnevna rutina čišćenja lica?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.