Clean People Happy People

14. 09. 2018.

Balea vode u spreju

16. 09. 2018.

Fa kupke – Island Vibes

15. 09. 2018.

Ako biste malo prošunjali po mom stanu i kupatilu, shvatili biste da imam dovoljno kupki da ceo sprat moje zgrade može da se tušira njima do kraja godine i još bi nam preteklo. A ako se pitate koje to proizvode kupujem nekoliko puta mesečno, odgovor je jednostavan – kupke! Tako su još početkom leta 3 Fa kupke završile kod mene i jedva sam čekala da vam pišemo o njima, ali moram da priznam da sam malo zaboravila na njih! Zato grabimo poslednje zrake sunca i poslednje dane kalendarskog leta i pišemo vam o tropskim mirisima! Fa kupke sa mirisom ananasa, lubenice i kokosa čekaju vas u nastavku ovog teksta!

Fa Island Vibes kupke dolaze u 3 različita pakovanja – Hawaii love (žuta), Fiji Dream (roze) i Bali kiss (narandžasta). Poslednju kupku sam pronašla tek pre par dana u Tempu-u i nisam je videla nigde ranije, pa ona nije fotkana, a ni testirana dovoljno. Ali, pošto nje nije bilo početkom leta, kada sam kupila prve dve, rešila sam da je zamenim Fa Coconut Water kupkom koja sadrži ekstrakt kokosa i pakovanje izgleda veoma tropsko i letnje!

Sve kupke sadrže 250ml i cena im je ispod 200 dinara. PH neutralne su za kožu. Na sve tri Fa Island Vibes kupke piše da imaju blagu formulu i da čine kožu mekšom, dok na Coconut Water kupci piše da će sprečiti kožu od isušivanja jer ima negujuću formulu. Ni jedna od kupki o kojima ćete čitati u nastavku mi nije isušila kožu, niti iziritirala ožiljak (kao što se desilo sa kupkama o kojima smo vam pisale juče – ovde). Celo kupatilo miriše na ove kupke nakon tuširanja, ali se miris ne zadržava intenzivno i dugo na koži (što iskreno ja od kupki i ne očekujem).

No, počnimo redom. Hawaii love ima miris ananasa i cveta plumerije. Iskreno nemam pojma kako taj cvet miriše, ali ova kupka definitivno ima voćni i blago slatkast miris i oseća se miris ananasa. Klasične je gelaste teksture, blago žute boje, ne bih se složila da pravi gustu penu, osim ako je ne koristite sa lufom. To vam svakako i preporučujem, ne zbog pene, već zato što ovaj gel može lako da sklizne za mokre kože ukoliko ne vodite računa. Lako se razmazuje i ne troši se brzo.

Sledeća na redu jeste Fiji Dream koja ima miris lubenice i cveta ylang-ylang, kupka kojoj sam se najviše radovala! Ali nisam oduševljena mirisom. Ne miriše na lubenicu. Miriše lepo, voćkasto i blago slatko, vrlo slično prethodnoj, ali ne i na lubenicu. I za nju važi isto što i za Hawaii love kupku, što se tiče pene i “bežanja” sa mokre kože.

I za kraj (providnih) Fa kupki, ostavila sam Coconut Water koja miriše na kokos samo ako se baš skoncentrišete, ali svakako mi je miris najviše prijao, a i najviše je prijala mojoj koži, iako je iste teksture kao prethodne dve, mislim da mi je koža bila mekša nego nakon prve dve kupke.

Bali Kiss kupku samo ću spomenuti, pošto je nisam dovoljno istestirala. Ima miris cveta manga i vanile. Ona je jedina kremasta, a ne gelasta kupka od ove tri (neprovidna je) i miris manga se oseća više nego miris vanile. Ona pravi najgušću penu, njen miris najduže ostaje na koži, ali se i najbrže troši.

Za kraj moram da spomenem da u letnjem periodu generalno nemam problem sa suvom kožom tela i gotovo svaka kupka mi prija (sa izuzetkom dve od juče). Bez obzira što su mi Clean people Happy People iziritirale kožu, Fa kupke me nisu iziritirale ili isušile još više, čak mi se koža vratila u normalu nakon što sam počela da koristim njih. Ipak, ovo nisu kupke koje bih odabrala za hladnije vreme, već više nešto tipa Balea ulja  ili Vichy kupke.

Na osnovu čega kupujete kupke? Na osnovu mirisa, pakovanja, nege ili nečega petog? Pišite nam :)

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.