Deborah Atomic Red Mat karmini

12. 08. 2018.

Zoja Zec micelarna voda

14. 08. 2018.

Vichy Spa Shower Gel-Oil

13. 08. 2018.

Verujem da će neki koji čitaju ovu recenziju pomisliti kako ovaj tekst prosto nema poente. Jer zašto uopšte pišemo o proizvodu koga (kod nas) nema u slobodnoj prodaji!? Ali dajte mi šansu da vam objasnim, verujte mi, Vichy Spa Shower Gel-Oil je zaslužio vašu pažnju!

Naime, Vichy Spa Shower Gel-Oil od 100ml (putno pakovanje), mogli ste da dobijete u odabranim apotekama tokom meseca juna (ako se ne varam), kao poklon uz kupovinu nekih Vichy proizvoda. Tako sam ga i ja dobila pre par meseci. U slobodnoj prodaji ga nema ni kod nas, ni u drugim zemljama Evrope koje su mi pale na pamet da proverim (ima ga u Kanadi). Pronašla sam ga na Feel Unique sajtu gde mu je cena oko oko 800 dinara za 200ml (trenutno nije dostupan, ali nadam se da će se to promeniti uskoro).

E sad dolazimo do dela zašto vam uopšte pišem o ovom gel-ulju. Pre par nedelja, nakon intervencije koju sam imala, i veoma “nežnog” skidanja flastera od strane medicinskog osoblja u bolnici, završila sam sa odranom kožom i podlivima na leđima. Balea ulje za tuširanje, o kome smo pisale nedavno, sam potrošila, a čak i malo toplija voda na tim delovima mi je izazivala bol, da ne spominjem bilo kakve “klasične” kupke (obično pune sapuna). Kad vas muka natera vadite iz malog mozga proizvode koji bi mogli da vam pomognu i tako sam i ja iskopala ovaj Vichy Spa Shower Gel-Oil.

Ovaj proizvod ima teksturu gustog gela. Nije ni malo tečan i ne podseća na ulje sve dok se ne nanese na kožu. Kada ga nanesete na kožu ponaša se gotovo identično uljima za tuširanje. Ne peni, već ostavlja beli “film” po koži. Peni samo ukoliko ga stavite na sunđer ili lufu. Ovaj gel je napravljen sa Vichy termalnom vodom koja sadrži 15 minerala, a u njega su dodati i magnezijum, cink i bakar, kao i prirodna ulja. Namenjen je svakodnevnoj nezi, svih tipova kože (uključujući i osetljivu kožu). Ne sadrži parabene, niti sapune.

Mene je ovaj gel spasio. Ali zaista. Ovo je jedini proizvod koji sam probala (a probala sam ih dosta) koji mi nije izazvao nikakvu iritaciju oštećene kože, kako tokom tuširanja, tako i nakon. Troši se brže od klasičnih kupki zbog gušće teksture. Ima blag, meni prijatan miris, koji se ne zadržava dugo na koži. Ne isušuje kožu i ostavlja je mekanom na dodir, što je u mom slučaju prava retkost, kada su proizvodi za tuširanje u pitanju. Negu sam završavala Balea uljem za negu kože u koga se još uvek kunem, obavezno pročitajte o njemu ovde.

Moj Vichy Spa Shower Gel-Oil je pri izdisaju, ali sam ostavila mail Feel Unique-u da me obaveste kada postane dostupan i uključila notifikacije za objave Vichy Srbija Facebook stranice, da slučajno ne propustim kada ovaj gel ponovo bude poklon uz kupovinu. Da, toliko sam oduševljena ovim proizvodom! Ako ste ga već ugrabili i stavili u neku fioku na par meseci kao ja, odmah ga pronađite i uživajte, a ako niste, pratite akcije, jer Vichy Spa Shower Gel-Oil je jedno čudo od proizvoda!

Koji proizvod je vas oborio sa nogu u poslednje vreme? Pišite nam :)

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.