L’oreal x Blake Lively Pure Red karmin

17. 02. 2018.

Schwarzkopf Gliss ulje za kosu

03. 03. 2018.

Nivea Hair Milk šampon i sprej za raščešljavanje

19. 02. 2018.
Beauty Bang Theory - Schwarzkopf Gliss ulje

Zaista se trudim da vodim računa o svojoj kosi što više mogu. Stalno stavljam maske, koristim sprejeve i ulja, vodim računa kako je češljam i maksimalno izbegavam toplotu. Kada je Nivea izbacila svoju Hair Milk kolekciju, mene je ime “kupilo” na prvu. “Mleko” u proizvodima za kosu?! Fenomenalna ideja!

Nivea Hair Milk kolekcija dolazi u tri varijante: za tanku, normalnu i gustu kosu. Šamponi dolaze u pakovanjima od 200 i 400 ml, dok sprejevi za kosu imaju 200ml. Šampon koji vidite na slici je za normalnu kosu, dok je sprej za tanku kosu (pošto tada nije bilo spreja za normalnu kosu). Oba proizvoda namenjena su suvoj i ostećenoj kosi. Moja kosa nije ni jedno ni drugo, ili bar ne u velikoj meri. Blajhana je pre nešto više od godinu dana i trenutno ofarbana. Uvek koristim proizvode za suvu kosu, jer mi se čini da mi bolje neguju kosu.

Danas ćemo početi sa šamponom. Izuzetno mi je žao što ovo moram da kažem, ali ovo je bez razmišljanja najgori šampon koji sam ikada koristila. Kosa mi se nakon korišćenja ovog šampona izmasti u roku od najviše osam sati. Otežana je i slepljena, teško se raščešljava. Šampon se veoma teško ispira. Pored svega toga poremetio mi je kožu glave pa mi se sada kosa masti neverovatnom brzinom, bez obzira što sam prestala da ga koristim. Sve bih ja ovo pripisala hormonima, maskama, spreju ili nečemu drugom da nas desetoro nije probalo ovaj šampon. Ravna kosa, loknasta, dugačka, kratka, muška, ženska, farbana, prirodna, svaka je reagovala isto na ovaj šampon. Iskreno, čekamo da nam neko od vas kaže da samo nismo imali sreće, pošto mi je ideja “mleka” u proizvodima za kosu i dalje genijalna! Pozitivna strana ovog šampona je sjajan, Nivea miris!

Nivea Hair Milk sprej je sušta suprotnost šamponu. Miris je nešto jači, manje podseća na klasičan Nivea miris, ali je svakako veoma prijatan. Zadržava se na kosi i najviše mi se sviđa što cela soba zamiriše kad skinem gumicu sa punđe ili repa! Pumpica odlično raspoređuje proizvod u veoma sitnim kapima, što znači da ne možete da preterate sa proizvodom. Na pakovanju piše da je u pitanju “7 plus” proizvod – dubinski neguje, olakšava raščešljavanje, štiti od toplote i od lomljenja vlasi, ojačava, daje volumen i sjaj. Kao i svaki proizvod ove vrste obavezno ga promućkajte pre upotrebe. Moram još da spomenem da je ovo jedini sprej za raščešljavanje koji sam uspela da potrošim do kraja. Na ovakvim proizvodima pumpica je obično tako pozicionirana da ne možete da “izvučete” proizvod dovoljan za nekoliko poslednjih korišćenja, ali sa ovim proizvodom to nije slučaj!

Kada je Nivea Hair Milk sprej za kosu u pitanju mogu da potvrdim da je ooodliičan za raščešljavanje i sjaj. Ostale “super moći” ovog spreja nisam primetila, ali ne mislim ni da ih je lako primetiti. Takođe, kod ovakvih proizvoda meni je najbitnije da mogu kosu lako da raščešljam, pošto se izuzetno lako mrsi. Preporučila bih vam da ovaj sprej nanesete na kosu izbegavajući predeo blizu korena i šiške. Nakon toga ga ostavite malo da deluje na kosi. Možete da rukama malo “izgnječite” kosu, ili je blago raščešljate prstima. Tek nakon toga uzmite češalj / četku, pošto mi se čini da mu je potrebno malo vremena da “proradi”. Vredi čekati, pošto Nivea Hair Milk sprej ostavlja kosu mekanom na dodir, sjajnom, mirišljavom, zaglađenom! Sjajan, sjajan proizvod koji ne mogu dovoljno da nahvalim! Ni sama ne znam na kojoj sam bočici trenutno, trećoj, četvrtoj, verovatno, a to vam dovoljno govori o tome koliko mi se sviđa Nivea Hair Milk sprej!

Kakava su vaša iskustva sa Nivea Hair Milk proizvodima za kosu? Odajte nam tajnu kako vi koristite ovaj šampon. 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.