Zašto ne koristim micelarne vode i koje proizvode koristim za uklanjanje šminke + VIDEO

17. 02. 2019.

Zašto kupujem polovne knjige + VIDEO

24. 02. 2019.

Balea Professional šampon i regenerator za masnu kosu

21. 02. 2019.

Balea Professional šampon za dubinsko pranje kose mi je jedan od omiljenih proizvoda za kosu koji sam ikada probala. Iz Professional kolekcije koristila sam i ljubičasti šampon dok sam imala plavu kosu i on je bio sjajan (nova verzija, ne stara). Od kad mučim muku sa masnom kosom stalno sam zagledala njihove šampone u potrazi za šamponom namenjenom masnoj kosi i konačno sam ga pronašla. Balea Professional šampon i regenerator za masnu kosu koristila sam prethodnih nedelja i sada kada su konačno potrošeni, red je da vam prenesem svoje utiske.

Kao i obično počinjemo tehnikalijama. Šampon sadrži 250ml, regenerator 200ml i cena im je oko 250-300 dinara (na akciji su oko 180). U kolekciji se nalazi i maska, ali nju nisam probala. Šampon je providne boje, blago zelenkast, dok je regenerator mint boje. Imaju veoma blag i prijatan miris koji se zadržava u kosi. Oba proizvoda su na bazi gline i keratina i namenjeni su kosi koja se masti pri korenu, ali ima suve krajeve. Ne sadrže silikone.

Moje prvo iskustvo sa ova dva proizvoda i nije bilo posebno dobro. Čak sam bila i malo razočarana. Rekla bih da je mojoj kosi, ali i koži glave bilo potrebno vreme da se navikne na ova dva proizvoda, pošto su počeli da mi prijaju već nakon nekoliko pranja. U početku mi je kosa bila nekako kruta. Teško se raščešljavala pri korenu, dok su se krajevi lepo rasčešljavali. Međutim taj osećaj ukrućenosti korena kose je prošao.

Šampon lepo peni i lepo čisti kosu. Kosa mi se nakon njega ne masti bar dan i po – dva, što je za moju kosu uspeh. Uz suve šampone koje sam nedavno počela da koristim (uskoro vam snimamo video sa poređenjem nekoliko suvih šampona) mogu da preživim 3-4 dana, a to sam uspevala samo prva 2 meseca nakon blajhanja pre par godina. Očekivala sam da će se brže istrošiti, ali se troši sporije nego šamponi iz iste kolekcije koje sam ranije probala.

Kada je regenerator u pitanju iskustvo sa njim je u početku bilo isto kao i sa šamponom. Nije me oduvao. Kod balzama je karakteristično da su puni silikona, da zaglade dlaku i vizuelno i na dodir joj pruže lep izgled i osećaj, dok suštinski ne urade ništa posebno kada je nega u pitanju za vašu kosu. Kako ovaj regenerator ne sadrži silikone, verujem da je mojoj kosi bilo potrebno da se navikne na njega, ali nakon svakog pranja kosa mi je sve mekša i sve se lakše raščešljava. Nanosim ga od polovine kose ka krajevima, izbegavajući koren, očešljam se širokim češljem odmah u tušu i vrlo često uopšte ne moram da koristim četku nakon kupanja, već samo prođem prstima kroz kosu dok je sušim. Slobodno mogu da kažem da mi je pored Dove balzama i ovaj balzam ozbiljno oduvao!

Balea Professional šampon i regenerator za masnu kosu verovatno su se popeli na vrh liste svih šampona koje sam probala protiv mašćenja, iako sam za mnoge druge imala drastično veća očekivanja. Mislim da vrede mnogo više od cene koju imaju. Ne smem da vam pokažem zalihe šampona koje trenutno imam u kući, tako da ne mogu da kažem da ću ova dva proizvoda ponovo kupiti u skorije vreme, ali sam sigurna da ću im se vratiti za par meseci!

Imate li iskustva sa Balea Professional proizvodima za kosu? Koje biste voleli da probate?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.