Farmasi šampon sa belim lukom

18. 08. 2016.

Avgustovski favoriti 2016

30. 08. 2016.

Ogledalo nokti

24. 08. 2016.

Sigurna sam da ste primetili da je Instagram u poslednje vreme poludeo za srebrnim noktima u kojima možete bukvalno da se ogledate. “Ogledalo” nokti su nas očarali od prvog videa i fotografije koju smo videle, ali je bilo pitanje gde pronaći čudesan prah koji koriste devojke instagrama.

Već znate da obožavamo Moyra lakove! Pisale smo vam o celoj holographic kolekciji, koju i dalje obožavamo, ali i o predivnom, preeedivnom Deep Forest laku. Ni ovoga puta nas nisu razočarali, već su na tržište izbacili i “ogledalo prah”. U pitanju je veoma sitan prah koji izgleda prilično dosadno u bočici, ali kada ga nanesete na nokat pretvori ga u savršeno ogledalce.

Ogledalo prah se može nanositi kako na prirodne tako i na gel nokte. Mi vam ipak preporučujemo gel nokte, kako su oni (ako se lepo odrade) savršeno glatki, a ogledalo prah ističe sve nepravilnosti na noktu. Ukoliko ipak niste ljubitelj gel noktiju, a želite ogledalo nokte, potrudite se da što bolje isturpijate i ispolirate samu nokatnu ploču pre nanošenja laka koji će vam biti podloga za prah.

Beauty Bang Theory - ogledalo nokti tutorial

Bilo da se nanosi preko gela, gel laka ili običnog laka, postupak je isti. Na osušenu boju (u ovom slučaju sivu) premažite top coat koji ne ostavlja lepljiv sloj. Ova stavka je izuzetno bitna! Ukoliko prah stavljate preko običnog laka, sačekajte da se dooobro osuši. Možda je najbolje da preko bazne boje namažete i neki providan, brzosušeći nadlak, kako biste bili sigurni da sunđerić kojim nanosite prah neće ostaviti tragove i pokvariti glatku površinu. Nakon toga sunđerastim aplikatorom za senku utrljajte malu količinu ogledalo praha. Trljajte i prelazite aplikatorom po noktu sve dok prah ne prekrije ceo nokat i nakon toga nastavite sve dok se nokat ne pretvori u ogledalo. Nakon praha na nokat opet nanesite top coat koji ne ostavlja lepljivi sloj, odnosno neki providni nadlak. Trudite se da na četkici uvek imate veću količinu laka kako četkicom ne biste “povukli” prah ispod i ostavili linijice u njemu. U videu ispod možete videti postupak nanošenja ogledalo praha

Malo smo istraživale, isprobavale, igrale se i došle do zaključka da ogledalo nokti, odnosno ogledalo prah najbolje izgleda kada se nanese na sivu podlogu. Mnoge devojke rade na crnoj podlozi, koja takođe izgleda odlično, ali tada nokti izgledaju nešto tamnije nego na našim slikama i u našem videu. Nikako ga nemojte nanositi na šljokičave podloge bilo koje boje pošto baš ne izgleda lepo na njima.

Još jedna napomena kada su u pitanju ogledalo nokti, jeste da oni nikako ne mogu da ispadno dovoljno dobro na fotkama. Ne znam ni sama koliko desetina fotografija smo napravile, iz raznih uglova, na raznim pozadinama i pod različitim osvetljenjima, čak i različitim aparatima i telefonima. Morate ih videti i oglednuti se u njima uživo i sigurna sam da će vas oboriti sa nogu! Kao što vidite fotografija ispod ispala je vrlo mutno, ali nama se mnogo svidela, tako da se nadamo da ne zamerate. :) Na videu iznad takođe možete videti odsjaj miličine ruke u već odrađenim noktima. Milica je naravno opet bila master mind i “master hands” iza ovih noktića. :)

Beauty Bang Theory - ogledalo nokti not clear

Moyra ogledalo prah ili hrom prah, kako vam se više sviđa, kao i ostale Moyra proizvode možete kupiti u prodavnici Belle Donne u Kragujevcu, ili naručiti preko njihove Facebook stranice. Cena praha je oko 500 dinara. 

Kako vam se sviđaju ogledalo nokti? Da li biste ih nosili?

 

6 comments

  1. Misliš na providni top coat? Iskreno nisam sigurna, ali verujem da možeš da koristiš bilo koji!

   ***edit*** ipak nisam bila u pravu, izvinjavam se! Obavezan je nefiksirajući top coat! Milica je detaljnije i bolje odgovorila u narednom komentaru, pa pogledaj objašnjenje :)

 1. Desilo mi se to da sam nanela sloj baznog gela, zatim crni, pa top coat, hrom, top coat… I nekim cudom, kad god noktom dodirnem nokat, ili bilo cime tvrdim predem preko njega, hrom se skida i izgleda izgrebano… Gde sam pogresila u postupku? Jel se desilo nekome nesto slicno? Pozdrav

  1. Draga Bojana,
   Top coat i posle crnog gela i posle hroma mora da bude nefiksirajuci, tj.onaj koji ne ostavlja lepljiv sloj kada se osuši u lampi. Možda si tu pogrešila. Taj top coat se stavlja u vrlo tankom sloju, ako se pretera, vremenom se pojavljuju pukotine.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.