Avon baza za senke

28. 12. 2016.

Decembarski favoriti 2016

30. 12. 2016.

Nefavoriti 2016

29. 12. 2016.

Pisanje o proizvodima koji nam se nisu svideli nije baš slatko. Testiranje proizvoda uvek shvatamo izuzetno ozbiljno. Testiramo ih nas dve (nekada i 3) i zato se retko dešava da nam neki proizvod baš nikako ne odgovara. Dugo smo razmišljale da li da ovaj tekst uopšte i pišemo, ali nefavoriti 2016. godine nažalost postoje, pa ne bi bilo fer da vam ne skrenemo pažnju i na njih.

Imajte na umu da nam se proizvodi iz današnjeg teksta nisu svideli iz različitih razloga. Činjenica da nam se jedan od proizvoda nije svideo, ne znači da nismo oduševljene nekim drugim proizvodom istog proizvođača. Takođe svaka koža, svaka kosa je različita, tako da to što se neki od proizvoda nije svideo nama, ne znači da vama neće odgovarati.

Oriflame Feminelle Special Care+

 

Da počnemo od najmanje “strašnog” nefavorita. U pitanju je Oriflame kupka za intimnu higijenu, ali u formi pene. Pene za brijanje. Generalno kada su proizvodi ove vrste u pitanju ne mogu da kažem da mi neki specijalno odgovara ili ne odgovara. Problem koji imam sa Oriflame penom je baš to što je pena. Nikako ne mogu da uzmem normalnu (a ne preveliku) količinu proizvoda, pa sam je potrošila izuzetno brzo. Uz to mi ne prija ni tekstura pene, tako da se ja zaista nikako nisam snašla sa ovim proizvodom.

Balea kupka

 

Toliko mi se nije svidela, da neću ni da se potrudim da prekucam precizniji nemački naziv ove kupke. U svakom slučaju vidite je na slici. Užasno mi je isušila kožu, ali baš, baš užasno. Bilo mi je potrebno više od pola pakovanja da shvatim da je ona uzročnik perutanja, svraba i pucanja moje kože. Koristila sam mnogo Balea kupki, ova je jedina koja mi nije prijala.

Balea Lovely Mint balzam za usne

 

Jednostavno ne radi apsolutno niša. A mislim da neću da vas slažem ako vam kažem i da isušuje usne. Kupila sam ga zbog mirisa, pošto stvarno volim miris mente, ali čak je i on izlapeo brzo.

Aura mat tečni karmini

 

Iskreno duša nas boli što moramo ih ubacimo na spisak nefavorita. Kupile smo nekoliko komada. I svetle i  tamne. Pokušale smo na sve načine da im nađemo caku, da ih mažemo u više tanjih slojeva, jednom debljem, da ih popravljamo po nekoliko puta, da koristimo četkicu, i ništa nije pomgolo. Boja se “razdvaja”, neravnomerno se nanose, čudno se suše, ružno izgledaju na usnama. Ako imate neku nijansu ovih karmina koju zaista od srca preporučujete, obavezno javite u komentarima, žao nam je da odustanemo od njih!

L’oreal La Palette Nude

 

Pisale smo recenziju o njoj i sve vam već rekle u istoj. I vi ste se složili, nažalost. Pročitajte recenziju, ako niste do sada i ako vam nije jasno zašto se ova paleta našla na spisku nefavorita.

L’oreal Brow Artist Sculpt

 

Još jedan L’oreal proizvod, ali o njemu ćemo tek da vam pišemo! Veoma čudna četkica ovog proizvoda je potpuno nepraktična i nemoguće je iscrtati ili popuniti obrve njom! Čitaćete uskoro detaljnije, pa će vam biti jasnije.

Lush Baume Sweet Baume

 

Sredstvo protiv peruti koje treba zaobići u širokom luku. Ovaj proizvod toliko smrdi (izvinjavam se, ali tako je) na lavandu (koja meni inače ne smeta), da je čak i moja mačka izašla iz sobe kada sam otvorila bočicu tokom pisanja ovog teksta. U formi je butera, kristališe se kada je hladno, potrebno je da se umasira u koren kose i ostavi da deluje par sati i onda ispere. Međutim nije moguće isprati ga. Ne znam zašto, ali meni se dešavalo da moram 2-3 puta da operem kosu da bi ponovo izgledala čisto. A ni peruti me nije rešio. Pored svega toga mislim da sam platila nekih 30-40€ za bočicu od 45g! Nikako ne preporučujem.

To bi bilo sve kada su nefavoriti 2016. godine u pitanju. Postoji još nekoliko proizvoda koji nas nisu oduševili, ali za koje ne možemo da kažemo ni da su nas mnogo razočarali, pa smo rešile da ne pišemo detaljnije o njima. Ali čitali ste, na primer, o Balea Urea kremi za stopala ili o Eucerin micelarnoj vodi. Takođe, nedavno sam probala plavu Bioderma micelarnu vodu, koja nije loša, ali je gora od “kolege” sa roze poklopcem…

Dosta je bilo o ružnim temama! Ne brinite, već sutra se vraćamo na favorite!

Imate li vi proizvode koji su vaši nefavoriti 2016. godine? Ili možda svih vremena :)?

2 comments

  1. Treba pisati i ovakve postove. Meni se dopada. :) Svako od nas ima neke proizvode koji mu nisu ,,legli”. Od ovih koje si izdvojila koristim samo Aurine mat karmine i meni su dobri. Omiljena nijansa mi je 624, Last goodbye. :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.