Majski favoriti 2016 + BONUS

30. 05. 2016.

Kathleen Lights – Havana Nights

06. 06. 2016.

Eucerin 3u1 micelarna voda

03. 06. 2016.

Eucerin 3u1 micelarna voda je već šesti proizvod koji služi za skidanje šminke o kome pišemo na blogu. Koliko god da obožavam šminku, a posebno ajlajnere i tamne tečne karmine, volim i proizvode koji mi pomognu da ih uklonim na kraju dana. Godinama sam verna Bioderminoj micelarnoj vodi (koja je zaista zaslužila zasebnu recenziju, znam), ali uvek volim i da isprobavam nove proizvode ove vrste.

Pored Biodermine, Eucerin 3u1 micelarna voda verovatno je najviše hvaljena na domaćoj “blogosceni”. Proizvođač tvrdi da ova micelarna efikasno uklanja šminku sa lica i da omogućava koži da bolje diše. Ne sadrži parfeme, boje, alkohole, ni parabene. Pogodna je i za osetljivu kožu lica i za područje oko očiju. Mogu je koristiti i osobe koje nose kontaktna sočiva. Namenjena je skidanju šminke i čišćenju kože, a možete je koristiti i kao tonik.

Posle skoro dva meseca testiranje, mišljenje mi je isto kao i prvog dana. Eucerin 3u1 micelarna voda je odlična za uklanjanje svih vrsta podloga, za obične maskare i karmine, ali kada su gel ajlajneri u pitanju, vodootporne maskare i tečni karmini, tu se malo “muči”. Ukloni ih ona na kraju, ali je potrebno malo više trljanja, veća količina proizvoda i tufera. Pošto u poslednjih nekoliko meseci šminku sa očiju i usana najčešće uklanjam uz pomoć The Body Shop butera, ova micelarna mi služi kao poslednji korak u nezi lica. Natopljenim tuferom pređem po licu, vratu i dekolteu, pogotovo blizu linije kose kako bih bila sigurna da sam sa kože uklonila sve tragove šminke.

Eucerin 3u1 micelarna voda mi nije izazvala nikakve iritacije. Ne peče oči, niti kožu okoloočnog područja, a nije ni gorka. Košta oko 900-1000 dinara za 200ml proizvoda. Može se pronaći često na akcijama i popustima. Ima je u Lilly-ju i po apotekama. Nisam sigurna da ću je opet kupiti, pošto i dalje mislim da je Biodermina micelarna neprevaziđena u rangu skupljih micelarnih voda, dok Balea micelarna nudi isto što i Eucerinova, a košta nekoliko puta manje.

Da li ste vi probali Eucerin 3u1 micelarnu vodu i kakva su vaša iskustva sa njom?

6 comments

 1. Nisam probala Bioderminu micelarnu vodu, ali mnoge druge jesam, i ova Eucerinova mi je ubedljivo najbolja. Pre svega zato sto je lice posle nje osvezeno i cisto, ne ostavlja lepljiv trag kao mnoge druge, sto moze da bude posebno nezgodno za zene sa masnom kozom, jer im se posle ciscenja nekim micelarnim vodama, lice dodatno izlepi i izmasti. Dobra je takodje i Loreal micelarna voda, slicna je ovoj.

  1. Meni pre svega nije odgovarala je se baš “muči” sa uklanjanjem vodootpornih gel ajlajnera i tečnih karmina koje nosim gotovo svakodnevno!
   Kada ugrabiš priliku probaj Biodermu, imaju i verziju sa zelenim poklopcem koja je baš namenjena masnoj koži (mada nju nisam probala). Mislim da ni jedna ne može da joj priđe kada je uklanjanje šminke, ali i čišćenje lica u pitanju.
   Svakako mi je drago što tebi odgovara, jer je to samo još jedan dokaz da smo svi različiti i da univerzalna pravila i proizvodi ne postoje :D

 2. Ova micelarna je prva micelarna koju sam probala. Izabrala sam je od svih ostalih mnogo više hvaljenih jer ima najbezbednije sastojke, i mislim da bi svi trebali da težimo prema takvoj kozmetici. Za vodootpornu šminku najbolje koristiti ulja, mnogo su nežnija i hranljivija. Meni posao obavlja odlično i ne planiram da je menjam dok se ne pojavi neka sa podjednako dobrim sastojcima :) Koža mi je osetljiva i problematična pa mi je ta stavka izuzetno bitna.

  1. Iskreno, još uvek nisam stekla naviku da preterano gledam sastojke proizvoda i znam da je to mnogo velika greška. Jesam prešla na butere i ulja kada je skidanje “teže” šminke u pitanju, ali Biodermu ipak ne menjam za “final touches” i lenje dane… :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.