Brzinska šminka za Noć Veštica (VIDEO)

29. 10. 2018.

Deborah Extraordinary 5in1 maskara i ExtraEye olovka

17. 11. 2018.

Mixa Foaming Cleansing Cream

01. 11. 2018.

Ljubav između Bioten gela za umivanje i mene traje već godinama. Međutim, želela sam da probam nešto novo i vidim da li ću uspeti da pronađem gel koji može da mu parira. Mnogi su došli i prošli, ali ni jedan (sem Bioten-a) nije završio na blogu u poslednje 3 godine. Rešila sam da bez obzira na pozitivne, negativne ili “naaah” utiske počnem više da vam pišem o proizvodima za negu lica, kako i sama najviše uživam u istim. Prethodnih nekoliko meseci u stalnoj postavci u mom kupatilu našao se i Mixa Foaming Cleansing Cream, a utiske o istom pročitajte u nastavku!

Mixa Foaming Cleansing Cream namenjen je suvoj i osetljivoj koži. Dolazi u praktičnom pakovanju sa pumpicom koji sadrži 200ml i cena mu je oko 450-500 dinara. Na poleđini pakovanja piše da sadrži negujuću kremu i hidratantni glicerin koji štiti kožu od isušivanja uzrokovanog tvrdom vodom, da intenzivno hidrira i čini kožu mekanom. Koža je očišćena i zrači, osećaj zatezanja je smanjen, a koža je gipka, meka i prijatna.

E tu se moja mišljenja mimoilaze sa tekstom na poleđini bočice. Mixa gel je mlečno bele boje, kremast, miriše veoma prijatno i sveže, ne peni previše ako ga koristite prstima, dok korišćenje silikonskim čistačem pravi veću penu. Ne izaziva nikakve iritacije i veoma je prijatan tokom samog umivanja, ali nakon umivanja moja koža ozbiljno zateže, a ako ste suvokožac kao ja, onda znate koliko je neprijatan taj osećaj!

Bez obzira da li sam ga koristila prstima, ili nekom silikonskom čistilicom, odmah nakon ispiranja, čak i ako ne osušim lice do kraja peškirom, svaka grimasa koju napravim zateže. Verovatno se onda pitate zašto sam vam na početku rekla da je ipak deo stalne postavke već nekoliko meseci. Pre svega, odmah nakon čišćenja lica nanosim proizvode za negu. Trenutno su to Zoja Zec serum, Eucerinova okoloočna krema (uskoro više o njoj), kao i Collistar krema za lice. Tako da osećaj zatezanja na mom licu traje svega pola minuta, koliko mi je potrebno da nanesem sledeći proizvod.

Drugi razlog zašto Mixa Foaming Cleansing Cream još uvek nije završio u nefavoritima je taj što zaista nisam primetila da mi na duže staze dodatno isušuje kožu. Moja koža je prirodno suva, pa suva, nešto masnija T-zona muči me leti, ali lice mi generalno zateže i kad se umijem samo običnom vodom. Mixa umivalica mi nije pogoršala stanje kože, tako da to kratkoročno zatezanje mogu da preživim, pošto sam praktično na isto naviknuta. Ali Mixa Foaming Cleansing Cream neću ponovo kupiti, niti je mogu preporučiti suvokošcima, dok će osobe sa normalnom ili kombinovanom kožom, koja je uz to osetljiva, verovatno uživati u ovoj umivalici.

Mixa Foaming Cleansing Cream troši se veoma sporo, ali pošto je u pitanju kremasti proizvod, bez obzira što ga koristim jednom do dva puta dnevno, proizvod zna da se stvrdne u samoj pumpici, pa vam onda izađe parče umivalice i obavezno se zaglavi između iglica silikonskog čistača (da ne bude da vas nisam upozorila). Takođe, izbegavajte da ovu umivalicu držite pored slavine na lavabou, pošto su je mnogi koji su prali ruke u mom kupatilu korisili kao sapun za ruke (!!!), još su je pohvalili kako je baš nežna i prijatno miriše! :)

Mislim da vam je jasno da Mixa Foaming Cleansing Cream spada u onu “naaah” kategoriju sa početka. Niti mogu da je preporučim, niti smatram da je baš loš proizvod u pitanju. Niti ću da je kupim ponovo, niti je toliko loša da prestanem sa korišćenjem, tako da, kao što rekoh, baš je “naaah”.

Jeste li probali nešto od Mixa proizvoda? Predložite nam nešto što vas je oborilo sa nogu!

 

Sve fotografije: Saša Marković 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.