Golden Rose Matte 13

03. 08. 2016.

Balea ulje za skidanje šminke

09. 08. 2016.

MAC Diva

06. 08. 2016.

Recenziju za MAC Diva karmin planirale smo za kraj septembra, kada vreme postane idealno za njega. Poslednjih par dana, koji su više jesenji nego letnji, svakoga dana sam koristila ovaj karmin i ne mogu da čekam još više od mesec dana da vam pišem o njemu.

MAC Diva karmin spada u kolekciju MAC mat karmina, ali na usnama ima polumat završnicu. U pitanju je prava bordo boja, bez ljubičastog pigmenta i podtona, koju već dugo tražim. Izuzetne je pigmentacije i ostavlja ravnomeran trag na usnama. To je verovatno glavni razlog zašto sam potpuno zaljubljena u ovaj karmin. Pronaći taman, mat karmin (koji nije tečan) da se ravnomerno nanosi, izuzetno je teško, čak i u MAC-u. Klasičan MAC vanilasti miris karmina se ne zadržava predugo na usnama, ali se oseća dok se maže. Ne isušuje usne ni malo, a nosila sam ga po ceo dan, bez ikakvog balzama za usne ispod.

Od MAC Diva karmina možete da očekujete da ostavlja trag na čašama i slamčicama, ali samo dok se ne skine početni, “sjajni” sloj, nakon toga ne. Izdržaće nekoliko sati na usnama bez ikakvih problema, ali ukoliko “jedete” karmine i ovaj će nestati. Ravnomerno se skida tokom dana, osim nakon jela. Popravlja se bez ikakvih problema, tako da mu to što nestane zajedno sa hranom, ne uzimam kao manu. Na fotografiji ispod ispao je za nijansu svetlije i za nijansu sjajnije nego što je uživo, dok je na naslovnoj fotografiji, ali i na fotografiji sa kraja post-a ispao realne boje.

Beauty Bang Theory - MAC DIVA on the lips

Ovaj karmin ističe suve delove, što je normalno za tamne karmine mat završnice. Nakon nekoliko sati zna da se uvuče u linijice na usnama, ukoliko nemate glatke usne, ali se to, bar u mom slučaju, ne primećuje previše. MAC Diva je još jedan u nizu MAC karmina koje obožavamo. Do sad smo vam pisale o karminima iz Giambatista Valli kolekcije, o karminu iz kolekcije koja je rađena u saranji sa Zac Posen-om, ali i o čuvenoj Mehr  nijansi.

Na fotografiji ispod možete da vidite poređenje MAC Diva karmina sa nijansom Eugenie iz MAC x Giambatista Valli kolekcije, kao i sa OFRA tečnim karminom, napravljenim u saradnji sa Kathleen Lights, u nijansi Havana Nights. Eugenie je mnogo više ljubičast, dok je Havana Nights tamnije i toplije bordo boje. Eugenie se neravnomernije nanosi, isto je polumat završnice i trajnost im je skoro identična, s tim da je Eugenie baš jesenja, odnosno zimska nijansa. OFRA Hava Nights je tečan karmin. Potpuno je mat na usnama, dosta je dugotrajniji, ali i za nijansu više isušuje usne. Možete da vidite na fotografiji da boja MAC Diva karmina dosta ravnomernije ostaje na koži u odnosu na druga dva karmina. Sa druge strane OFRA Havana Nights ne izgleda neravnomerno na mojim usnama, a MAC Eugenie je baš loš.Beauty Bang Theory - MAC DIVA comparisonKako vam se sviđa MAC Diva karmin? Koje je vaš omiljen bordo karmin?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.