Modni trendovi za jesen 2015. godine

03. 09. 2015.

Giambattista Valli x MAC Cosmetics

30. 08. 2015.

Giambattista Valli je italijanski dizajner koji već deset godina oduzima dah modnoj eliti na Pariskoj nedelji mode, a sada je u saradnji sa MAC Cosmetics napravio limitiranu kolekciju karmina koja je sve zaljubljenike u kozmetiku oborila sa nogu.

Kolekcija koju je stvorio u saradnji sa MAC Cosmetics-om sadrži pet nijansi karmina i jedan sjaj za usne, koja je svetu predstavljena 9. jula ove godine, dok će u Srbiji biti dostupna od 1. septembra. Karmini se nalaze u klasičnom pakovanju, karakterističnom za većinu MAC Cosmetics karmina, s tim da su ovaj put oni iste boje kao i sam proizvod koji se nalazi u njima, dok se sjaj nalazi u teglici sličnoj gel ajlajnerima.

Danas ću vam predstaviti tri najtamnije nijanse karmina iz njegove kolekcije – Tats koja je jarko ružičasta nijansa, Charlotte koja je opisana kao crvena sa žutim podtonom i Eugenie koja je tamna nijansa između bordo i ljubičaste, hladnog podtona. Sve nijanse karmina iz ove limitirane kolekcije imaju mat završnicu i prepoznatljivi miris vanile. Vodootporni su, ali ih većina sredstava za skidanje šminke uklanja bez problema.

Nijansa Tats je od sva tri karmina koja ja imam najkremastija i samim tim najlakša za nanošenje. Kao i svi MAC Cosmetics karmini sa mat završnicom i od ovog možete očekivati da će isticati suve delove, kao i da će početi da vam suši usne nakon par sati nošenja. Tats dugo ostaje na usnama i preživeće i jelo i piće. Boja ravnomerno bledi sa usana, što je uvek veliki plus. Ukoliko možete izbegavajte da ga razmazujete tako što ćete spajati usne, jer tada zna da se “pomeri” i da izgleda kao da ste ga neravnomerno naneli.

Beauty Bang Theory - Giambattista Valli x MAC Cosmetics - Tats

Charlotte je postala favorit još u prodavnici dok sam isprobavala karmine iz ove kolekcije. Klasična crvena, koja se perfektno nanosi, ne ističe preterano suve delove i ne uvlači se u linijice. Nosila sam je ceo dan kada sam je testirala i preživela je dva obroka, mnogo pića i celih deset sati, a boja je nakon svega toga samo malo izbledela. Iako je toplog podtona, neće učiniti da vam zubi izgledaju žuto. Ukoliko ste planirale da kupite samo jedan karmin iz ove kolekcije, ja vam predlažem da se odlučite za Charlotte.

Beauty Bang Theory - Giambattista Valli x MAC Cosmetics - Charlotte

Eugenie je zvezda kolekcije, boja kojoj se većina devojaka najviše radovala i najveće razočarenje za mene. Nijansa je prava jesenja, tamna, idealna za period koji nam predstoji. Karmin je dovoljno kremast da ne “vuče” usne dok se nanosi, ali je nemoguće naneti ga ravnomerno. Uživo izgleda malo bolje nego na fotografiji. Pokušala sam da ga nanosim na usne bez balzama, preko balzama, direktno ili četkicom i ništa nije pomagalo. Ukoliko planirate da ga nosite uveče, verovatno niko neće primetiti, ali izbegavajte da ga nosite preko dana, pogotovo ako je sunčano. Ova nijansa ističe suve delove i ubrzo nakon nanošenja počinje da se sakuplja u uglovima usana. Dugo traje na usnama i samo od ove nijanse možete očekivati da će vam ofarbati usne nakon skidanja (ostaviti tzv. “stain”).

Beauty Bang Theory - Giambattista Valli x MAC Cosmetics - Eugenie

Giambattista Valli napravio je jednu od najlepših limitiranih kolekcija koje je MAC Cosmetics ikada izbacio. Karmini su se u svetu rasprodali za svega nekoliko dana, tako da ukoliko se odlučite za neku (ili možda sve) nijanse iz ove kolekcije, požurite u TC Ušće, 1. septembra, po svoj.

Koja nijansa je vama najlepša? Da li imate Bianca B ili Margherita karmin iz ove kolekcije ili možda Lena sjaj i da li ih preporučujete?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.