The Balm – Nude Dude Volume 2 paleta senki

14. 10. 2017.

Krvavi mafini

19. 10. 2017.

Essie Sand Tropez

18. 10. 2017.

Da li ste znali da smo vam poslednji put pisale o laku za nokte u februaru mesecu. Da, da, bio je to predivni rose gold lak za nokte (možete ga kupiti ovde). Danas ćemo pisati o nijansi koja je sušta suprotnost sjajnom i šljokičavom Galeries Lafayette laku. Essie Sand Tropez lak za nokte je smirene nude boje i prvi nude lak za nokte, bez roze podtona, kome sam pružila šansu.

Oduvek sam smatrala da nude lakovi za nokte i da nude karmini nikako nisu za mene. Govorila sam “ten mi je presvetao”, “ispiraju me”, “ispijaju me” … Blog i igranje kozmetikom me je naučilo da su nude boje prelepe, samo je potrebno pronaći pravu nijansu za vas. Essie Sand Tropez lak za nokte dobijen je na poklon. Nisam sigurna da li bih ga ikada sama sebi kupila, jer ne izgleda ni malo privlačno u bočici. Essie ga opisuje kao peščanu nude, ali iskreno, ja nikada nisam videla pesak ove boje.

U pitanju jeste nude nijansa, ali dosta hladna, sivog podtona, bez previše žute i roze boje u sebi. Verovatno najmanje “živa” nijansa naše kolekcije. Koliko mi se nije svidela u bočici, toliko me je oduševilo kako izgleda na noktima. Znate da proizvode uvek testira nas nekoliko, pa izuzetak nije bio ni Essie Sand Tropez. Nas tri smo ga mazale, nosile i volele i na svakoj je izgledao za nijansu drugačije, ali svakako predivno. Uz to ima potpuno genijalan naziv, uostalom kao i ostali Essie lakovi. 


Tekstura Essie Sand Tropez laka za nokte nešto je ređa. Ne pokriva u jednom sloju, što ne treba ni očekivati od svetle nijanse, ali sa dva sloja ima potpunu pokrivnost i baš lepo sija. Ipak, zbog svoje retke teksture ovaj lak ne izjednačava nepravilnosti na nokatnoj ploči, pa definitivno preporučujem ili bazni lak ili blok turpiju za poliranje noktiju pre ovog laka. Na mojim noktima su brazdice nešto izraženije, ali verujem da sitne nepravilnosti lepo sakrije, kao i svi ostali lakovi.

Četkica ovog laka za nokte je klasična, ravna četkica, normalne širine, koja ne ostavlja tragove prilikom mazanja. Essie Sand Tropez se suši za najviše 10 minuta, a nama je izdržao od 3-5 dana na noktima, kako kojoj. Cena mu je oko 1000 dinara za 13.5ml i možete ga naći u Lilly-ju i DM-u.

Bez obzira na početnu ravnodušnost prema ovoj nijansi, zaista mislim da je u pitanju vanvremenska, vansezonska nijansa, koja pristaje uz sve prilike, koja će prelepo izgledati i na plaži i na vašem ili tuđem venčanju, a mogu da zamislim čak i Kate Middleton da je nosi, iako je nikad nisam videla sa namazanim noktima.

Drugi Essie lak u našoj kolekciji definitivno nas je ubedio da treba da kupimo još njihovih lakova, pa nam pišite koji su vaši favoriti, ili o kom Essie laku biste voleli da čitate. Kakvi su vaši utisci kada su Essie lakovi za nokte u pitanju i sviđa li vam se Essie Sand Tropez?

2 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.