Poređenje 3 Dove kolekcije proizvoda za kosu

17. 05. 2020.

Byphasse tečni keratin sprej za kosu

22. 05. 2020.

Dove Pure Care Dry Oil šampon i regenerator

21. 05. 2020.

Od malena obožavam da sakupljam svakojake stvarčice. Salvete, šećeriće, papirne slamčice, poklopce od labela, školjke… Tu svoju opsesiju prenela sam i na blog u vidu “sakupljanja” svih proizvoda koji su na bilo koji način slični ili su isti, samo iz različitih kolekcija. Tako sam i završila sa Dove Pure Care Dry Oil kolekcijom u svom posedu, nakon što sam već isprobala Dove Oxygen Moisture i Dove Color Care Vibrancy kolekcije. 

Dove Pure Care Dry Oil linija sadrži šampon i balzam za kosu o oba imaju po 250ml. Cena im je oko 400 dinara po proizvodu, mada se neretko mogu naći na akciji za oko 250-280 dinara po proizvodu. Na pakovanjima oba proizvoda piše “obogaćen dragocenim uljem makadamije nežno čisti beživotnu, suvu kosu čineći je i do 5x svilenkastijom, bez otežavanja kose”. Da se odmah razumemo, moja kosa nije beživotna, niti suva, ali sam svakako želela da isprobam ove proizvode kako bih isprobala sve što Dove ima da ponudi. 

U ovom slučaju treća meni nije bila sreća, već naprotiv. Ova, treća Dove kolekcija koju sam probala mi je bila najgora, a za to sam sama kriva. Kao što ste već pročitali namenjena je suvoj kosi, pretpostavljam i oštećenoj, a imajući u vidu da sadrži suva ulja u sebi, sami proizvodi bili su preteški za moju kosu.

Od Dove Pure Care Dry Oil mi se kosa mastila u roku od pola dana, ali bez preterivanja. Najviše zbog šampona koji je zaista veoma bogat i kosa je prelepa od njega, ali mojoj izrazito masnom korenu i svilenkastoj tankoj kosi toliko kremasta i uljana tekstura bila je previše. Inače, oba proizvoda predivno mirišu i miris se zadržava na kosi, pa sam bila jako smorena kad sam shvatila da mi ne odgovaraju. Dove balzami za kosu su meni među najboljima koje sam probala, pa samim tim to smatram i za ovu zlatnu kolekciju, ali svakako mi je bio pretežak. 

Pretpostavljam da bi ova kolekcija najviše prijala osobama koje imaju suvu i oštećenu kosu, ili eventualno osobama koje imaju loknastu kosu, kako njoj nekada zna da fali vlaga. Ukoliko imate kosu sličnu mojoj, držite se Dove Oxygen Moisture kolekcije, jer je i nakon nekoliko potrošenih bočica, još uvek moj favorit! 

Jeste li probali neki Dove proizvod za kosu?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.