Bourjois Le Petit Strober highlighter

14. 12. 2018.

Nekozmetički favoriti 2018 + VIDEO!

16. 12. 2018.

Catrice HD Liquid Coverage tečni puder

15. 12. 2018.

Znate li da sam sa svojih 27 godina posedovala samo dva tečna pudera? Prvi sam kupila sa 20 godina i to je bio Bourjois Healthy Mix (spomenut juče), stara verzija u okrugloj bočici, a drugi sam kupila prvi put prošlog jula i to je upravo puder o kome ćemo vam danas pisati – Catrice HD Liquid Coverage. Znate li i da trenutno koristim drugu bočicu ovog pudera i da nemam nameru da ga menjam?!

Nikada nisam bila fan tečnih pudera, pošto su na mojoj suvoj koži obično izgledali loše. Isticali su mi i pore i bore i linijice nastale usled dehidriranosti kože i vrlo često sam izgledala mnogo starije kada stavim puder. Catrice HD Liquid Coverage kupila sam samo zato što je imao dovoljno svetlu nijansu za mene duha – 010 Light Beige. Ne mogu da kažem da sam uvek bila oduševljena kako mi lice izgleda kada ga nanesem, ali sam u poslednjih godinu i po dana našla caku kako da učinim da on stalno izgleda sjajno na mojoj koži.

Catrice HD Liquid Coverage tečni puder je, pored njihovog korektora, verovatno najhvaljeniji i najprodavaniji proizvod iz Catrice asortimana. Čak i najveći YouTube-ri (kao npr. Tati) ga stalno preporučuju kao jedan od najboljih pudera na tržištu u tom cenovnom rangu. Kod nas ga možete kupiti u Lilly i DM prodavnicama i cena mu je oko 900 dinara. Dolazi u mat, staklenoj bočici sa pipetom i sadrži 30ml. I ništa vezano za njegov izgled ne ukazuje na to da je u pitanju tečni puder koji košta manje od 1000 dinara.

Na pakovanju piše da je u pitanju “lagana i nemasna tekstura koja izgleda kao “druga koža. Pruža dugotrajno potpuno prekrivanje bez osećaja maske i izjednačava ten. Sadrži “high definition” efekat koji izgleda lepo na fotografijama”. Obavezno ga promućkajte pre upotrebe. Možete ga nanositi direktno pipeticom na lice, ili prvo na ruku, pa onda na lice. Ukoliko ga nanosite direktno na lice, vodite računa da vam ne kapne i ne isprlja vas :).

Catrice HD Liquid Coverage puder nanosim pipeticom direktno na lice i utapkavam ga sunđerićem. Tekstura mu je idealna – ni previše gust da se teško razmazuje, ni previše vodenast. Ne suši se prebrzo na licu, pa ne morate da previše žurite sa blendanjem. Lepo pokriva sve na licu i nije ni malo težak. Odlično ujednačava ten i ne oksidira na licu. Najbolje je da ga nanosite u tanjim slojevima kako bi manje isticao pore i urezivao se u borice, ali obavezno ga setujte (kao uostalom i ostale pudere).

E sad, ono što sam ja shvatila da je veoma bitno kod ovog pudera, ukoliko imate suvu kožu kao ja, jeste priprema lica. Ja obavezno odradim piling i dobro hidriram kožu. Naravno, ukoliko nanosite puder svakodnevno (što nije slučaj kod mene) nemojte, molim vas, da pilingujete lice svakoga dana, ali hidratacija je zaista baš, baš bitna. Na taj način puder, koji je inače mat, mnogo lepše i prirodnije izgleda na licu. Naravno, ja uvek pripremam lice i završavam šminkanje MAC Fix+ sprejem za setovanje, pošto mi šminka na licu uvek izgleda drastično bolje kada ga koristim.

Ako mislite da imam premalo iskustva da pričam o tečnim puderima, potpuno ste u pravu. Ali ne brinite, prosledila sam ga i Milici i njoj se mnogo svideo, tako da od nas duple preporuke!

Jeste li probali ovaj čuveni Catrice HD Liquid Coverage? Koji tečni puder trenutno koristite?

Sve fotografije: Saša Marković

3 comments

  1. Nekad je i bio Catrice Hd solidan puder sada je toliko voden, kao obojena voda, ne prekriva nista. Zasto su se pokvarili i sta je razlog tome zaista ne znam. Ali toplo ga ne bi preporucila vise nikome, jer to nije onaj puder na koji smo navikli.

    1. Stvarno? Koristim ga redovno, ali sam ga kupila pre par meseci poslednji put, moguće da su ga od tad promenili :( Baš bezveze, moraću da tražim novi :( Ili da kupujem zalihe, ako jos uvek ima negde starih nijansi :(

  2. Meni je čak i nijansa 010 pre pretamna, i čini mi se da mi malo ipak oksidira na licu. Druga stvar koja mi se ne sviđa kod ovog pudera je stvarno neprijatan miris kao vlažne maramice za bebe. I treća stvar, čini mi se da mi izaziva poneku bubuljicu na licu. Prvo sam bila kupila tu nijansu 010 koja mi je ispala pretamna nakon oksidovanja, a pošto mi se ipak svideo finiš, uz sve nedostatke koje sam navela, uzela sam i u najsvetlijoj nijansi 002, koja meni dobro odgovara i ne oksiduje mi na licu. Sviđa mi se finiš i nadogradivost ovog pudera, a to što mi možda stvori poneku bubuljicu i što ima taj jači miris, ne smeta mi značajno. Ipak moj najomijeniji puder je NYX Born to glow u nijansi 03 Porcelan i najiskrenije se nadam da ću i ubuduće moći da nađem taj puder u Lilly.drogerijama.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.