Fa kupke – Island Vibes

15. 09. 2018.

Nivea Body Mousse

17. 09. 2018.

Balea vode u spreju

16. 09. 2018.

Jeste li pročitali juče o korišćenju poslednjih zraka sunca i poslednjih dana kalendarskog leta? Ako niste, trk ovde, jer danas samo nastavljamo mini seriju tekstova o “letnjim” proizvodima! Balea vode u spreju spašavale su me celog leta (hoću reći, onih mesec dana vrelog vremena), ali ko zna, možda neko od vas planira kasno letovanje, pa vam ova recenzija posluži.

Vode u spreju sam prvi put probala pre 10-15 godina. Bile su u ogromnim i ružnim pakovanjima (bar one koje sam ja imala), ali su bile fantastične za osvežavanje tokom leta, pogotovo kada putujete na more. Onda su se pojavile klime u automobilima, gradskom prevozu, taksijima i autobusima do mora, pa sam skroz zaboravila na iste. Balea je izbacila bar 4 (a možda i 5) različitih voda u spreju ove godine i ja sam srećna kao malo dete.

Prvo da objasnimo nešto, Balea voda u spreju je praktično obična voda u pakovanju za dezadorans koja ima ili nema miris. Mi ćemo vam danas pisati o verziji bez mirisa, kao i dve mirišljave verzije – miris lubenice i miris koksa. Ove vode nisu isto što i termalne vode u spreju. Termalne vode u spreju najčešće sadrže minerale koji mogu da utiču na negu i hidrataciju kože. “Obične” vode u spreju služe da se osvežite tokom vrućina, na ulici, u redu u banci, u gradskom prevozu, kada vam obična voda nije pri ruci. Možete ih prskati na lice ili telo, samo obavezno zatvorite oči (i usta, nisu baš ukusne). Ostavite ih da se osuše na koži par minuta i nema potrebe da ih ispirate.

Na pakovanju piše da ove vode možete držati u frižideru kako bi vas rashladile još bolje, ali nije poželjno držati ih na direktnom suncu, imajući u vidu da su spakovane u bocama pod pritiskom, pa vodite računa ukoliko ih nosite na plažu. Takođe piše i da hidriraju, pored rashlađivanja, ali ja se ne bih baš složila sa tim, bar ja nisam primetila da tako deluju na moju kožu

“Obična” Balea voda u spreju, odnosno ona bez ikakvog mirisa je meni najviše prijala i nju sam najviše koristila. Još uvek je nisam potrošila a koristila sam je i nekoliko puta dnevno tokom leta. Na pakovanju piše da sa ovom vodom možete i fiksirati šminku, što ja iskreno nisam probala, jer više verujem Fix+ spreju, kada je fiksiranje šminke u pitanju, ali ovo je svakako 10x jeftinija opcija, pa probajte ako želite. Ovo je proizvod koji ću iznova i iznova i iznova kupovati svakog leta!

Drugi favorit jeste Balea voda u spreju sa mirisom kokosa koja je pre le pa! Miriše na kokos, ali blago, ne guši. Miris se zadržava na koži dugo, ali samo ako baš pomirišete ruku na primer. Neće gušiti niti će vam se smučiti od prenapadnog mirisa. Odlično obavlja posao rashlađivanja, baš kao i obična verzija. Na njoj ne piše da se može koristiti za fiksiranje šminke. 

Treća voda sa fotografija je nefavorit i to samo zbog mirisa. Za razliku od Fa kupke od juče sa mirisom lubenice, koja ne miriše na lubenicu, ova Balea voda zaista miriše na lubenicu, ali užasno. Veštačko, preslatko, otužno, zagušujuće. Uz to čini mi se da ne možete nikako da se otarasite mirisa i da vas prati do sledećeg tuširanja. Ovo je jedina Balea voda u spreju koju sam probala, a koja ostavlja lepljiv osećaj na koži i to mi je baš bljak.

Sve 3 Balea vode u spreju dolaze u pakovanju od 150ml i koštaju između 200-250 dinara. Ja vam od srca preporučujem verziju bez mirisa i verziju sa mirisom kokosa, dok lubenicu slobodno zaobiđite. Čini mi se da postoji još i miris ruže i neki limitirani miris, ali nakon lubenice, zaista nisam želela da rizikujem.

Da li koristite vode u spreju? Jeste li probali Balea vode?

 

Sve fotografije: Saša Marković

2 comments

    1. Držim palčeve! Nadam se da ćeš ih pronaći :) Ja se prskam i običnom i kokos verzijom od kad su krenule ove vrućine i spašavaju! :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.