Revlon Ultra HD Matte Lipcolor

01. 04. 2017.

L’oreal Elseve uljana krema za kosu

19. 04. 2017.

Uskršnja jaja obojena šlagom

13. 04. 2017.
Revlon Ultra HD Matte Lipcolor
Beauty Bang Theory - L’oreal Elseve uljana krema za kosu

Generalno volim sve praznike. Volim osećaj sreće koji ih neminovno prati, okupljanje porodice, ali, moram priznati, i hranu :). Možda baš zbog hrane (čitajte: jaja) mi je Uskrs najdraži od svih praznika! Oduvek sam uživala dok sam pomagala mami da oboji jaja, onda smo ih brat i ja šarali temperama, lepili sličice na njih, a imala sam i fazu kada sam ih mazala šljokičavim lakovima za nokte. Uskršnja jaja obojena šlagom su mi sve do juče izgledala kao naučna fantastika, sve dok Milica i ja nismo probale da ih obojimo na taj način. Ako i vama to deluje kao nemoguća misija u nastavku vas čeka detaljno uputstvo, fotografije, ali i YouTube video :)

Ako se odlučite da i vaša uskršnja jaja obojite šlagom, definitivno vam preporučujemo da kupite bela jaja. Ona su nešto skuplja od “klasičnih” i malo ih je teže naći, ali ih na pijacama uvek ima! Potreban vam je šlag, tečne, prehrambene boje, malo sirćeta i bela jaja. Mi smo iskoristile dve kesice šlaga za 20 jaja. Tečne prehrambene boje su baš jeftine (oko 30 dinara je jedna bočica) i mi smo ih kupile u prodavnici zdrave hrane. Kupile smo 7 različitih boja, ali su do izražaja najviše došle plava, ljubičasta i zelena, dok narandžasta, žuta, roze i crvena i nisu baš. Uvek možete kupiti samo osnovne boje, pa njihovim kombinovanjem napraviti nove nijanse.

Nakon što umutite šlag možete da ga stavite ili u dugački pleh, pa da više jaja obojite u istoj posudi, ili ga podeliti u nekoliko činija. Takođe ukoliko imate pleh za mafine možete i njega iskoristiti. Tečne boje neće obojiti sudove, ali vaše ruke hoće, pa vodite računa!

Kada podelite šlag dodajte po nekoliko kapi boja koje želite. Nemojte birati više od 3 boje, jer mešanjem tih boja mogu da nastanu ružne nijanse. U videu možete da vidite koliko smo boja mi stavile. Čak će i samo dve nijasne napraviti zanimljive šare. Štapićem za ražnjiće, ili čačkalicom malo pomešajte boje, napravite spiralice, a onda dodajte par kapi sirćeta preko šlaga. Sirće će pojačati boje, ali nemojte preterivati sa njim, jer isto tako može i da “spere” boje sa jajeta. U posudu zatim ubacite jaje i kašikom ga “obavijte” šlagom sa bojama. Ostavite jaje u šlagu nekih 15-30 minuta!

Uskršnja jaja obojena šlagom nemojte ispirati nakon što ih izvadite iz posude. Mi smo to uradile sa jednim na početku i sprale smo svu boju sa njega. Šlag obrišite sa jaja ubrusima i bez mnogo pritiskanja. Boje koje se dobiju su pastelne i nežne. Šare liče na mermer ili galaksije, šta god je vama draže! Ni jedno jaje neće biti slično onom pored njega, neka će ostati polu-bela, a neka će postati ombre. U svakom slučaju, biće sigurno najlepša jaja koja ste do sada imali za Uskrs!

U videu možete videti detaljno kako smo obojile jaja, a na fotografijama koliko su lepo ispala. Ukoliko vam se desi da jaje nije poprimilo dovoljno boje, slobodno ga ubacite u novu turu šlaga sa novom bojom. Ne zaboravite da bacite pogled i na prošlogodišnje pregloge, na koje smo posebno ponosne! Taj tekst nam je još uvek jedan od najdražih koje smo do sada objavile na blogu!

Uživajte u bojenju jaja, pošaljite nam fotografije i javite kako su ispala vaša uskršnja jaja obojena šlagom!

Srećan Uskrs!

P.S. Fotografije nisu obrađivane, kako biste videli pravu jačinu boja koja se dobija ovom “tehnikom”. Fotografisane su različitih dana, pa postoji razlika u osvetljenju.

8 comments

    1. Mi smo stavljale hladna jaja i suva jaja, nikako vlažna, jer se onda boja ne hvata ako su mokra. Probaj da dodaš više boje, ili koju kap više sirćeta. Koliko dugo su ostala u šlagu? Da li su bela?

      Nadam se da će drugi pokušaj biti uspešniji :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.