Revlon Colorburst Matte Balm olovke

24. 04. 2016.

Aprilski favoriti 2016

30. 04. 2016.

5 predloga kako da išarate jaja za Uskrs

27. 04. 2016.

Čini mi se da se sve više radujem farbanju jaja za Uskrs, što sam starija! Činjenica je da su Pinterest i We Heart It dosta doprineli tome. Ono što me je posebno radovalo ove godine je to što kad imate blog, imate i razlog više da se igrate sa stvarima za koje biste inače imali gomilu izgovora, poput nedostatka vremena, živaca, nepraktičnosti i sl. Ove godine smo specijalno za blog pripremile 5 predloga kako da išarate jaja za Uskrs! Svi predlozi su jednostavni, efektni i zlatni! :)

Počećemo od najednostavnijeg predloga, a to su svakako metalik nalepnice. Zlatne i srebrne tufne i kvadratiće možete pronaći u knjižarama, kineskim prodavnicama, kao i online. Jeftine su, lepo se lepe, efektne su i neće vam biti potrebno mnogo vremena kako biste išarali jaja. Postoje u svim bojama duge, tako da ako ne želite da se držite metalik teme kao mi, možete izabrati koju god boju želite. Mi smo kvadratiće isekle na trougliće kako bi se bolje zalepili za jaja.

Beauty Bang Theory - Easter Eggs 1

Slična ideja, ali koja zahteva malo više vremena, jesu trouglići koje smo isekli od lepljivih traka u boji (mi smo izabrale zlatnu, naravno :) ). Tzv. “washi tape”, možete pronaći na istim mestima kao i prethodne nalepnice, ili ih možete napraviti sami (ako želite da vam detaljno objasnimo kako, javite nam u komentarima, pa ćemo napraviti uputstvo). Uklapanje trouglića jeste malo dosadno i zahteva više vremena, ali su rezultati predivni!

Beauty Bang Theory - Easter Eggs 2

Treća, nama verovatno omiljena ideja, jesu metalik tetovaže koje su bile popularne prošlog leta! Možete ih pronaći u kineskim prodavnicama, kao i na raznim Facebook stranicama. Cene im se kreću od 50-200 dinara, a dezena je nebrojeno. Aplikacija na jaja ista je kao i kada ih lepite na kožu, i sve je gotovo za minut!

Beauty Bang Theory - Easter Eggs 3

Lepljenje zlatnih listića na jaja mnogo je teže nego što izgleda! Efekat koji se dobije, kao što možete da vidite na fotografiji je predivan, ali je rukovanje njima izuzetno komplikovano! Zlatni listići su najdelikatnija stvar koju sam ikada dodirnula. Tanki su, lagani, lako se kidaju. Postoji lepak za njih, ali kako nismo želele da prskamo lepak na jaja, lepile smo ih umućenim belancetom. Morate da vodite računa da vam ruka kojom lepite zlatni listić bude potpuno suva, inače će vam se listić zalepiti za prst. Preporučujem vam da jaje stavite na podlogu tako da ne mrda i da štapićem za uši, umočenim u belance namažete deo jajeta na koji želite da zalepite zlatni listić. Zatim sačekajte pola minuta, kako bi se belance malo osušilo, pa sa obe ruke lagano spustite parče zlatnog listića preko namazanog dela. Čistom stranom štapića za uši pritisnite listić kako bi se lepo zalepio. Najbolje je da koristite male parčiće. Iz iskustva vam kažemo, ne pokušavajte da celo jaje oblepite njima. Zlatne listiće možete pronaći u prodavnicama koje imaju opremu za “uradi sam” projekte, u pozamanterijama, kao i na internetu. Pre neki dan sam videla da u samoposlugama možete kupiti kutije sa nekoliko boja za jaja i zlatnim listićima, ali sa njima nemam iskustva.

Beauty Bang Theory - Easter Eggs 4

Sa poslednjom idejom imamo “love-hate” odnos. U kutiji u kojoj čuvam razne gluposti, pronašla sam i zlatni pečat, malo pre nego što smo počele sa šaranjem jaja. Iskoristile smo ga tako što smo sunđerićem tapkale preko BBT nalepnica (koje smo kupile u kineskoj prodavnici), kao i preko celog jajeta. Ono što nam se nije svidelo je što se ovo mastilo skida na dodir, pa smo morale da budemo izuzetno oprezne. Razmišljale smo da vam ovaj projekat ne predstavimo, ali posle BBT bundeve nismo mogle da preskočimo BBT jaje :). Mislim da je problem bio u mastilu, i da ako, na primer, kupite zlatni marker i sipate njegovo mastilo na neki sunđer, nećete imati isti problem, jer se metalik markeri odmah suše. Nismo imale vremena da probamo, pa ne znam da li sam u pravu, ali čini mi se kao dobro rešenje! Svakako se nadam da će se neko od vas probati i javiti utiske :).

Beauty Bang Theory - Easter Eggs 5

To je to kada su u pitanju naših 5 predloga kako da išarate jaja za Uskrs! Nadamo se da ste uživali, a ukoliko se odlučite da nešto od naših ideja i isprobate, obavezno nam javite u komentarima, ili na društvenim mrežama!

Facebook  Instagram  Twitter

 

6 comments

  1. Fenomenalne su vam ideje. To su jedna od najlepsih uskrsnjih jaja sam videla ozadnjih par sezona. Prosto mi je zao sto nisam ranije videla ovaj post, da napravim nesto slicno. No sta je -tu je, pokuscu da realizujem svoju ideju…

  2. Ovo je raj za oči, prelepa su, prelepa <3
    Samo me zanima da li ste kupile već bela jaja ili su nečim premazana? L.

    1. Hvala Lidija! :*
      Kupile smo bela. Na pijaci, nema ih baš svaka tezga koja prodaje jaja, ali ih ima. Nešto su skuplja nego “obična”. Od 10-15 dinara po komadu, sve zavisi! Odlična su i ako ih klasično farbaš, jer je boja mnogo lepša. Ja ih koristim već 3-4 godine za svaki Uskrs. :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.