L’oreal Color Riche Le Vernis à l’Huile

18. 03. 2016.

Kiko High Pigment – 21 Matte Poppy Red

24. 03. 2016.

UPDATE: Šampon za brži rast kose

21. 03. 2016.

Pre četiri meseca smo vam prvi put pisale o šamponu koji možete da napravite sami kod kuće i koji ubrzava rast kose. O sastojcima ovog šampona pisale smo vam u prošlom postu, tako da se danas nećemo ponavljati. Pre mesec dana smo slikale moju kosu, ali nismo imale mesta u rasporedu za ovaj post, tako da vam sa mesec dana zakašnjenja donosimo utiske nakon tromesečnog korišćenja šampona za brži rast kose.

Šampon se dosta razredi kada mu se dodaju svi sastojci i miris mu nije baš najprijatniji (najviše se oseća ricinusovo ulje). Obavezno ga dooobro promućkajte pre svake upotrebe, kako bi se ulja koja ste dodali što bolje sjedinila sa ostalim sastojcima. Potrebna je mala količina šampona za celu kosu. Jako lepo peni i čisti kosu, iako sadrži dosta ulja u sebi.

Primetila sam da mi se kosa drastično manje masti od kad koristim ovaj šampon. Obično kosu perem svakog ili svakog drugog dana, ali od kada koristim ovaj šampon proredila sam na svaki treći, pa i četvrti dan. Nakon konstantnog korišćenja ovog šampona u periodu od 3 meseca, potrošila sam tek pola litra. Činjenica da mi se kosa manje masti, delom je i posledica toga što mi je šampon malo isušio kosu, tako da devojkama sa već suvom kosom, ne bih preporučila redovnu upotrebu ovog šampona.

Beauty Bang Theory - UPDATE sampon za brzi rast kose (2)

Sada kada ste čuli opšte utiske o šamponu, red je došao da se malo bolje upoznate i sa mojom kosom. Kosa mi je zdrava, mekana i sjajna, ali raste sporo. Jedino što sam očekivala od ovog šampona jeste da mi kosa brže poraste što je on i učinio. Nisam sigurna da li se na slkama može lepo videti koliko cm mi je porasla kosa, ali bih ja rekla da mi je kosa porasla bar 5 cm u poslednja tri meseca. Čak su i drugari to primetili i skrenuli mi pažnju, a kada muški primete, onda znate da je drastično :) .

Sem bržeg rasta, nisam primetila da mi je ovaj šampon učinio da je kosa, lepsa na izgled ili dodir ili da je postala kvalitetnija, tako da ću ga koristiti samo kada budem želela da mi kosa u relativno kratkom periodu, dosta poraste. Kako ništa od sastojaka ne može da vam naškodi, slobodno možete redovno da ga koristite u nekom dužem periodu. Ukoliko ne želite da dodajete sve sastojke koje smo vam navele u prošlom postu, odlučite se za one koji su idealni za ono što želite da postignete! Imajte na umu da iako za nekoliko sastojaka kažu da su odlični u borbi protiv peruti, meni u tom pogledu ovaj šampon nije pomogao.

Kakva su vaša iskustva sa šamponima za brži rast kose? Da li više verujete “kupovnim” ili onim koje sami napravite?

10 comments

 1. Javljam vam svoje utiske nakon tri meseca korišćenja. Moje lično mišljenje je, da ovaj šampon, služi isključivo za brži rast kose, odnosno ko hoće neku nenormalnu dužinu kose u kratkom periodu:) Odličan post :)

  1. Hvala, Neno!
   Pa ni ja ga ne bih preporučila kao proizvod koji će negovati kosu, iako sadrži dosta ulja u sebi. Svakako planiram da nastavim sa testiranjem raznih proizvoda za rast kose, pa ako otkrijem još nešto vredno pomena, javiću!

 2. Prije mjesec dana sam procitala ovaj recept sa jednom razlikom, bez bademovog ulja a sa 100ml ricinusovog ulja. Za sada nisam primjetila neku razliku, osim sto se kosa slabije masti ali nazalost nije pomogao u vezi peruti :-)

  1. Postoji mnogo varijacija na temu ovog recepta. Kao što sam rekla u prethodnom post-u, ovo nije naš, originalan recept, samo smo iskombinovale razne sastojke koje smo pronašle na internetu. Meni je problem sa peruti možda i pogorsao, zbog isušivanja kose i kože glave. Verujem da je za to kriv pantenol.

   Trenutno testiram Farmasi šampon koji je toliko hvaljen, pa ću za par meseci javiti da li je dobar. Verujem da ću ubuduće u regularne šampone dodavati samo ricinusovo ulje, jer za njega znam da je odličan za kosu, nisam sigurna da li ću se opet mučiti sa ovoliko sastojaka! :)

 3. Odličan rezultat. Kosa izgleda lepo i ne izgleda oštećeno. Najveći problem pri puštanju kose je što se kosa i kad poraste ponovo rascveta i onda bukvalno morate odseći opet dosta kose i tako se stalno vrtite u krug.

  1. Pa sa te strane ja imam i malo sreće, jer mi je kosa ravna i skoro nikada je ne tretiram toplotom. Uz to godinama već nije farbana, tako da ne postoje neki dodatni faktori (sem onih spoljašnjih, kojima smo svi izloženi) koji mi oštećuju kosu! Ja sam se svakako malo ošišala nakon tretmana ovim šamponom (i da nije bilo bloga to bih radila i češće, nego sam se čuvala zbog fotografisanja :) ). Videćemo da li će Farmasi šampon opravdati moja očekivanja! :)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.