Chanel – Rouge Fatal

18. 11. 2015.

Trepavice zaista rastu od ovog seruma!

24. 11. 2015.

Šampon za brži rast kose

21. 11. 2015.

Ukoliko pratite kozmetičke blogove ili ste aktivni na forumima, verovatno ste već čuli za šampon koji možete sami da napravite i koji pospešuje rast kose. Za recept sam čula još pre par godina, ali ga do sada nisam pravila. Današnji post je samo prvi deo, dok drugi deo možete očekivati za oko dva meseca kada ćemo ponovo fotografisati moju kosu. Nadam se da ćemo se i vi i ja uveriti da li i koliko kosa raste od njega. Na slici ispod možete videti kako moja kosa izgleda pre početka korišćenja ovog šampona.

Beauty Bang Theory - napravi sam sampon 2

Za ovaj “napravi sam” šampon vam je potrebno:

 1. 700ml šampona od koprive u flaši od jednog litra (mi smo koristile Afroditin šampon sa koprivom i pantenolom. Afroditini šamponi ne sadrža parabene, parafine i silikone)
 2. 30ml kapi od koprive
 3. 10ak kapsula vitamina E
 4. 50ml bademovog ulja
 5. 50ml ricinusovog ulja
 6. 10ml AD kapi
 7. 100ml Pantenol-a

SPISAK smanjen

U nastavku ćemo vam navesti zašto su gore navedeni sastojci dobri za kosu.

Kopriva je poznata kao biljka koja pozitivno deluje na zdravlje i kvalitet kose. Kapi od koprive su dobre za oporavak oštećene kose, jačanje korena dlake, uklanjanje peruti, sprečavanje opadanje kose, podsticanje bržeg rasta. Bogate su kalcijumom, magnezijumom, cinkom, gvožđem, vitaminom C…

Vitamin E poboljšava cirkulaciju kože glave, a samim tim podstiče rast kose. Ovo ulje čini kosu sjajnijom i pomaže da se kosa oporavi, od korena do krajeva. Takođe, vitamin E odlaže pojavu sedih vlasi.

Bademovo ulje je bogato magnezijumom, čiji nedostatak u organizmu može izazvati opadanje kose. Takođe, kosi daje sjaj, sprečava cvetanje krajeva, pomaže kod raščešljavanja i odlično je za sprečavanje i uklanjanje peruti. Kosu čini mekšom i posebno će odgovarati osobama sa suvom kosom. Pored magnezijuma, ulje badema sadrži i cink, a bogato je i vitaminima kao što su vitamin A, vitamin E i vitamini  B kompleksa.

Ricinusovo ulje je verovatno najpoznatiji prirodni preparat za rast kose. Pored toga što utiče na brži rast kose, ono potpomaže rast novih vlasi koje kosu čine gušćom. Pored kose možete ga nanositi i na trepavice i obrve, jer ima pozitivna dejstva i na njihov rast.

O tome kakav je uticaj AD kapi na kosu mišljenja se dosta razlikuju. Kako ovaj recept nije naš, nismo želele da ga menjamo pa smo u šampon stavile i AD kapi. Oni koji tvrde da AD kapi ipak imaju pozitivnog uticaja na kosu, kažu da je čine jačom i sjajnijom. AD kapi takođe deluju regenerativno na kožu glave.

Pantenol rastvor postao je odličan za tretman oštećene kose, stimuliše njen rast, ojačava koren kose, vraća joj sjaj, umanjuje i sprečava cvetanje kose. On je neizostavni sastojak ovog šampona.

Sada kada smo vam ispisale za šta je koji sastojak ovog šampona dobar, možete sami da odlučite da li ćete u njega staviti sve ili samo neke sastojke. Ne zaboravite da pre pranja kose dobro promućkate ovaj šampon, jer će se ulja, nakon što ih dodate šamponu odvojiti i biti na površini. Trudite se da ovaj šampon držite na kosi bar nekoliko minuta pre ispiranja, kako bi što duže delovao na kosu i kožu glave.

Ukoliko ste do sada koristili ovaj ili slični šampon da li ste zadovoljni kako je delovao na vašu kosu?

***edit***

UPDATE nakon tri meseca korišćanja ovog šampona možete pročitati ovde.

4 comments

 1. Mozete li navesti gde nabaviti sastojke: pantenol, kapi koprive, ad kapi i vitamin e? Hvala :)

  1. Draga Tanja, sve možete pronaći u apotekama!
   Preporučujem da vitamin E kupujete u kapsulama, na komad, jer je bočica vitamina E izuzetno skupa. Ako se ne varam, ja sam je platila oko 1800 din. Kapsule su značajno jeftinije (nažalost kasno sam saznala za njih)…

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.