Alverde mleko za telo sa organskim kakao puterom i organiskim hibiskusom

28. 06. 2019.

Junski favoriti 2019 (+VIDEO)

07. 07. 2019.

Poređenje Afrodita kupki (+ VIDEO)

30. 06. 2019.

Ranije nisam imala probleme sa kupkama. Odgovarale su mi (skoro) sve i nisu mi isušivale kožu. Međutim, prošle jeseni situacija se promenila i kupke koje sam u tom trenutku koristila i koje mi nisu smetale tokom letnjeg perioda, počele su da mi isušuju kožu sa dolaskom hladnijeg perioda. Znajući da su Afrodita kupke veoma hvaljene rešila sam da kupim sve (da, da, svih 11), da ih isprobamo sve tri i onda ih uporedimo za vas. O ovim kupkama možete pogledati i ceo video koji smo snimile o njima, a detalje o svakoj možete pročitati i u nastavku.

Pre nego što pređemo na pojedinačne kupke, želim da sa vama podelim par informacija koje važe za sve njih. Ni jedna od Afrodita kupki nam nije isušivala kožu. Sadrže 250ml i cena im je između 150-230 dinara, zavisno od prodavnice, kao i akcija. Videla sam na nekim sajtovima i cene od po 300 dinara, ali iskreno, nemojte ih kupovati po toj ceni. Ako nisu na akciji u Lilly-ju, onda su na akciji u DM-u ili nekoj od samoposluga. Miris svih kupki je prijatan i zadržava se na koži (neki više neki manje). 

1. Crveno grožđe – uljani gel – miriše na Mentos bombone od grožđa, veštački, intenzivan miris grožđa koji ja volim. Sadrži ekstrakt grožđa, ekstrakt ulja kokosa, suncokreta i palminog jezgra. U početku mi je bila super, ali nakon nekog vremena miris mi je postao preintenzivan. Zadržavao se i na koži satima, i kupatilo je mirisalo na Mentos bombone i posteljina i sve je to počelo da me guši u jednom trenutku. Ovo mi je super opcija za koristiti s vremena na vreme, ali ne svakodnevno. Neću je kupiti ponovo.

2. Kokos – kremasti gel – sadrži ekstrakt kokosa i bilipide. Ova kupka ima prelepu kremastu, mlečnu teksturu koja klizi po koži i neverovatno prija. Miris kokosa nije intenzivan, tako da verujem da će odgovarati i osobama koje nisu lude za kokosom (ako takvih ima). Sigurno ću je kupiti ponovo. 

3. Hyaluron – gel kupka – sadrži 100% prirodnu hijaluronsku kiselinu. Namenjena je dehidriranoj koži. Ima veoma blag i čist miris. Kao ni ostale, ne isušuje kožu, ali nismo primetile ni da je hidrira, tako da mislim da je Hyaluron ovde samo popularan sastojak koji se danas može naći svuda, a ne nešto što će vam zaista učiniti kožu hidriranijom. Neću je kupiti ponovo.

4. Lavanda – uljani gel – sadrži eterično ulje lavande. Na pakovanju piše da obezbeđuje bezbrižan san i opušta. Iskreno, isto sam spavala i sa i bez nje, što je bilo i za očekivati, ali zaista ima veoma prijatan miris lavande, za sve one koji to vole. Možda ću je kupiti ponovo. 

5. Jojoba i šea puter – uljani gel – sadrži ulje jojobe i karite maslac. Miriše na vanilu, blago i veoma prijatno. Ova kupka, pored toga što ne isušuje kožu, i hidira kožu. Sigurno ću je kupiti ponovo.

6. Arganovo ulje – uljani gel – Pored Jojobe, još jedna kupka koja zaista hidrira kožu. Ima veoma blag miris i prelepa je na koži. Sigurno ću je kupiti ponovo.

7. Cvet pamuka – kremasti gel – sadrži ekstrakt pamuka i proteine svile. Veoma prijatna kremasta tekstura. Miriše prijatno i čisto. U poređenju sa ostalim Afrodita kupkama, pomalo dosadna. Neću je kupiti ponovo.

8. Pistaći krem – kremasti gel – sadrži dragocena ulja kompleksa oraščića i čestice kakaa. Fantastično miriše, kao sladoled. I vi mirišete na sladoled i sve miriše na sladoled i obožavam je! Bez obziira na čestice kakaa, ne može poslužiti kao piling. Sigurno ću je kupiti ponovo. 

9. Vanila krem – kremasti gel – sadrži miris burbon vanile i čestice kakaa. Još jedna kupka koja miriše na sladoled i koju obožavam. Takođe ne može zameniti piling. Tekstura je prelepa i kremasta. Sigurno ću je kupiti ponovo. 

10. Šafran i vanila – kremasto-uljani gel – sadrži miris slatke vanile i aromatičnog šafrana. Ne miriše na klasičnu vanilu, nije previše slatka i ne guši. Veoma prijatna tekstura. Možda ću je kupiti ponovo. 

11. Đumbir i limun – uljani gel – sadrži ekstrakt limuna i miris đumbira. Ima osvežavajući miris limuna, koji je bar meni neklasičan. Nekako je gorak, ne toliko kiseo. Meni predivan. Sigurno ću je kupiti ponovo 

I to je sve! Svih 11 Afrodita kupki! Ne mogu da kažem ni za jednu da je loša, naprotiv, sve su nam se svidele i ni jedna nas nije isušivala! Razlozi zašto ću neke kupiti ponovo, a neke ne, najviše se odnosi na samu hidrataciju (Jojoba & Argan) ili na miris (Pistaći, Vanila, Djumbir i Limun) ili na teksturu (Kokos) same kupke. Nadamo se da vam je ova recenzija bila korisna i da vam se naš video svideo! Pišite nam utiske :)

Jeste li probali Afrodita kupke? Koja je vama omiljena?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.