UPDATE 2 – Hemofarm Thimoucase gel

15. 09. 2017.

Inglot Gel Eyeliner

17. 09. 2017.

Mermerni nokti – VIDEO

16. 09. 2017.

Ne znam da li smemo da vam priznamo da je ovaj post spremljen u oktobru 2016. godine. Da, da, pre skoro godinu dana. Mermerni nokti su mi toliko prelepi da se, i 11 meseci kasnije, svaki put kada ih vidim na Instagramu iznova oduševim. Ne znam zašto, ali toliko su mi elegantni, jednostavni, a ipak efektni, i bez obzira da li su mermerni nokti kratki ili dugački, da li je šara na svim ili samo na jednom noktu, ja ih obožavam.

Iskreno, napraviti mermernu šaru nije jednostavno, ali kada se uhodate, već posle drugog, trećeg nokta, biće vam mnogo mnogo lakse. Nokti koje vidite na snimku i fotografijama su gel nokti i šarani su trajnim lakovima. Opisaćemo vam proceduru, pa vi pokušajte i sa običnim lakovima, samo se trudite da vam providan lak, bude nešto gušći.

Na nokte bele boje premažite providan gel / lak. Ne sušite ga u lampi, već dok je još vlažan tankom četkicom iscrtavajte tanke, tanke crne linije (zbog ovoga je potrebno da vam providan lak bude nešto gušći, da se linije ne bi previše razlivale po noktu). Trudite se da linijice ne budu prave, već slobodno dozvolite ruci da malo zadrhti. Sa jednom ili dve nijanse sivog gel-laka, napravite “senku” crnim linijama i popunite prazan prostor na noktu, koliko god vi želite. Bitno je da gel / lak bude vlažan, kako bi se linijice malo razlile, a ukoliko želite, slobodno ih razmažite još, četkicom, sve će se to na kraju uklopiti.

Ukoliko vam se neki nokat ne svidi, ako nemate vremena (ili živaca) da ga ponovo iscrtate, slobodno ga ostavite. Nama se bar dva nisu svidela pojedinačno, ali čini se kao da se na kraju uklope zajedno sa ostalima. Nema potrebe da se trudite da vam svi nokti budu isti. Što se više budu razlikovali, mermerna šara izgledaće realističnije.

Kada su mermerni nokti u pitanju, možete se igrati koliko god želite. Da li ćete išarati jedan ili više, na vama je. Da li ćete ih ukrasiti zlatnim tračicama kao mi, i to je na vama. Možete i zlatnim gel-lakom preći preko pokoje crne linije. Na snimku možete da vidite kako izgledaju kada su sjajni, na fotografijama kako izgledaju kada su mat. Iskreno, mi glasamo za mat varijantu, opet zato što izgleda realističnije.

True story vezan za ove nokte je da sam se jutro nakon što mi ih je Milica odradila, probudila i skočila, kao iz noćne more, pogledala u svoje ruke na par sekundi i opet nastavila da spavam. Da, da, toliko sam bila oduševljena! :)

Ovo je naš drugi YouTube tutorijal, kada su nokti u pitanju. Snimale smo vam i o “ogledalo noktima”, a taj video možete pogledati ovde (uputstvo pročitajte ovde).

Da li vam se dopadaju mermerni nokti? Da li biste probali da napravite ovakvu šaru? Pišite nam, čekamo utiske :) .

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.