Ljubičasta šminka za Dan zaljubljenih

13. 02. 2018.

L’oreal x Blake Lively Pure Red karmin

17. 02. 2018.

Kenzo World

15. 02. 2018.

Ljubav prema Kenzo parfemima nasledila sam od mame. Kada se njoj kupuje parfem, jedina nedoumica je koji Kenzo parfem odabrati. Letos sam na poklon dobila novi Kenzo World. Kada sam videla kutiju, znala sam da će to biti prva kutija parfema koju ću sačuvati. A onda sam videla bočicu i rešila da mi je žao da koristim parfem koji je toliko lep! Jasno vam je, čim pišem ovu recenziju, da sam ipak rešila da počnem da ga koristim i mogu vam reći, nije mi žao! :)

Prošlo je dve godine od kada smo pokrenule blog. Danas prvi put pišemo o nekom parfemu duže od spominjanja u favoritima. Zašto ne pišemo o parfemima više, verovatno se pitate. Iskreno, parfemi su veoma lična stvar, ako mene pitate. Za njih je uvek važilo ono “o ukusima ne treba raspravljati”, a i kako rečima dočarati jedan parfem?!

Onda se verovatno pitate, pa dobro, zašto onda pišete o Kenzo World parfemu. Postoje tri razloga. Prvi je činjenica da je ovo jedan od retkih, za mene novih parfema, koji me je istinski oduševio. Imam (lošu) naviku da samo kupujem već “proverene” parfeme za koje znam da će mi se svideti. Drugi razlog je taj što nas je ovo pakovanje potpuno oborilo sa nogu. Treći razlog su ove sjajne fotografije, koje smo morale da podelimo sa vama :)

Kenzo World parfem spada u teže parfeme, bar ako mene pitate. Ja sam osoba koja tokom proleća i leta voli citrusne, osvežavajuće mirise, dok su mi jesen i zima rezervisani za cvetne i slatkaste mirise. Takav je upravo Kenzo World. Zvanično gornje note ovog parfema pripadaju crvenom voću, središnje božuru, jasminu i cvetnim notama, dok je donja nota rezervisana za ambroksan. Meni sve ove zvanične informacije ne znače ništa, ali ako će nekome pomoći u odabiru, super. Lično najviše osećam božur, jasmin i cvetne note, ali moram da priznam da mi ovaj parfem ne miriše uvek isto, primetila sam da u zavisnosti od perioda u mesecu, jače ili slabije miriše. Takođe, nakon par sati, ili sa malo veće razdaljine jasno možete osetiti voćne note, koje bih odabrala čak i za letnje vreme, samo da nije cvetnih nota u pozadini.

Nakon nanošenja miris ostaje dosta jak na koži. Meni se najviše svidja nakon nekoliko sati kada se lepo stopi sa kožom. Dugo traje na koži i zadržava se u prostorijama u kojima boravite, što mi je jedna od omiljenih karakteristika parfema. Kenzo World parfem možete kupiti u Jasmin parfimerijama i cena mu se razlikuje u zavisnosti od veličine pakovanja. Molim vas da imate na umu da ja nisam nikakav ekspert za mirise i parfeme. Ovo je samo mišljenje obične devojke koja voli Kenzove mirise!

Da li volite da čitate o parfemima? Jeste li njušnuli Kenzo World?

Ovaj parfem nije dobijen kao PR uzorak.

Sve fotografije: Saša Marković

2 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.