Essence Merry Berry – karmini

20. 12. 2015.

Novogodišnja šminka

24. 12. 2015.

Jednostavan zimski manikir

21. 12. 2015.

Ako bih morala da se odlučim za dve boje koje me najviše asociraju na zimu, bez razmišljanja bih odabrala plavu i belu. Dok željno iščekujemo sneg i vedro nebo, pripremile smo za vas jednostavan zimski manikir. Uz pomoć samo dva laka i čakčalice ili tzv. “dotting tool”-a možete napraviti efektan manikir koji će na svakom noktu biti različit. Ono što je najbolje od svega – ne možete da pogrešite :) .

Same možete odabrati kako boje, tako i lakove koje ćete koristiti kako biste napravile šare, slične onim na slici. Mi smo za ovaj zimski manikir koristile dva Essence-ova laka za nokte. Beli lak je u nijansi 33 Wild White Ways, dok je teget lak u nijansi 17 Indigo to Go, iz njihove The Darks kolekcije, o kome smo vam pisale ovde.

Lakom koji želite manje da istaknete namažite ceo nokat, malo debljim slojem. Preko stavite kapljicu drugog laka i odmah, pre nego što počne da se suše, čačkalicom, odnosno iglicom za manikir počnite da pravite šare kakve vam se najviše svide. Spirale, zvezdice, talase, crtice, kako god odlučite. Isprobavajte, ne možete da pogrešite :). Veoma je bitno da vodite računa da vam lak kojim ste mazali ceo nokat nigde ne dodirne zanoktice, jer ukoliko se to desi, zbog malo veće količine laka koju imate na noktu, sve će skliznuti sa nokta u zanoktice.

Kako je sloj laka na noktima malo deblji, biće mu potrebno više vremena da se osuši nego klasičnom manikiru. Dozvolite šarama da se dobro osuše, bar 15-20 minuta pre nego što preko nanesete nadlak. Na slici iznad možete videti da je svaki nokat drugačiji. Ovakav manikir, iako izgleda komplikovano, veoma je jednostavan, a verujte nam na reč, oduševio je sve koji su ga videli.

Ukoliko odlučite da na ovaj način ukrasite vaše nokte, obavezno nas označite na slikama vašeg zimskog manikira na instagramu! Naš profil je @beautybangtheory.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.