OFRA x Manny MUA – kolekcija tečnih karmina

18. 08. 2016.

Ogledalo nokti

18. 08. 2016.

Farmasi šampon sa belim lukom

18. 08. 2016.

Krajem marta smo objavile moje utiske nakon 3 meseca redovnog korišćenja šampona za brži rast kose. Kako mi je dosadilo da tokom (skoro) svakog pranja kose koristim isti šampon, rešila sam da pauziram sa šamponima te vrste. A onda sam otišla da se ošišam i od frizerke saznala za Farmasi šampon sa belim lukom. Bilo joj je potrebno 3 minuta i dve “pre i posle” fotografije da me ubedi da ga kupim.

Farmasi šampon sa belim lukom bio je prvi proizvod ove kompanije koji sam probala. Čula sam ranije za njih, ali nikada pre nisam imala dodira sa njihovim proizvodima, pa nisam znala šta da očekujem. Proizvođač na pakovanju kaže da ovaj šampon u sebi sadrži ekstrakt belog luka. Pomaže da kosa brže raste, reguliše lučenje sebuma i uklanja perut. Štiti i jača koren kose. Trenutno čini kosu mekšom i zaštićenom. Obnavlja kosu i sprečava njeno opadanje. Pogodan je za sve tipove kose. Farmasi šampon ne miriše ne beli luk, ne brinite! Ne znam kako bih opisala miris, nije neprijatan i ne zadržava se u kosi. Šampon dolazi u bočici od 500ml i košta oko 500 dinara. Postoji i maska za kosu iz iste linije, čini mi se da joj je i cena ista, ali nju nisam probala.

Sve vreme tokom korišćenja ovog šampona sam piskarala beleške čim nešto primetim, ali sam čekala da potrošim šampon, fotografišem kosu, pa da onda donesem konačnu odluku o njemu. Na ekrančetu aparata kosa je izgleda predivno, videlo se da je drastično porasla i ja sam već počela da smišljam recenziju za ovaj proizvod. A onda sam fotografiju prebacila na kompijuter i videla ono što i svi vi vidite sada. Da mi je kosa mnogo više oštećena nego nakon korišćenja DIY šampona. Sem promene šampona, svi ostali proizvodi, ali i kompletna nega moje kose ostali su identični. Nisam je u međuvremenu ni farbala, ni fenirala, ni uvijala, ni presovala, niti joj radila bilo šta drugo što bi je oštetilo. 

Beauty Bang Theory - Farmasi šampon za brži rast kose - kosa

Moram da priznam da, bez obzira što mi je kosa porasla više nego tokom korišćenja DIY šampona, nisam zadovoljna stanjem moje kose nakon korišćenja ovog proizvoda. Farmasi šampon sa belim lukom sam koristila 3 meseca i rezultate možete videti na slikama. Pre nego što počnete odokativno da merite koliko mi je centimetara porasla kosa, imajte na umu da sam je nakon leve fotografije skratila 1-2cm, ali sam na žalost zaboravila da je fotkam posle šišanja. Farmasi šampon mi nije ni pogoršao, ali ni izlečio perut. Mislila sam da mi nije ni isušio kosu, dok nisam videla fotografiju iznad. Sem toga, iskreno, nisam primetila nikakve značajnije promene vredne pomena. Kosa mi jeste mnogo porasla, ali sam je i dosta skratila kako bih se oslobodila suvih krajeva. 

Beauty Bang Theory - Farmasi šampon za brži rast kose pre i posle

Što se pakovanja ovog proizvoda tiče, imam “love-hate” odnos sa njim. Sa jedne strane obožavam pumpice, pogotovo na velikim pakovanjima. Sa druge strane pošto stalno putujem i pošto sam stalno nosila šampon sa sobom, pumpica koja ne može da se zatvori, odnosno zaključa, nije baš najsrećnije rešenje. Na samoj pumpici postoji strelica koja pokazuje kako da je zaključate, ali se to, bar na mom primerku, ne dešava. Pumpica ponekad zna da izbaci šampon “u dalj” (ne šalim se), tako da vodite računa gde vam stoji ruka (ali i oči) dok je pritiskate. Meni su bile potrebne 3-4 pumpice proizvoda za jedno pranje. Šampon mi je uz redovnu upotrebu preživeo 3 meseca. Kada ostane malo proizvoda, pumpica više ne služi ničemu, tako da ćete morati da ga sipate u ruku.

Farmasi šampon sa belim lukom je verovatno jedan od proizvoda o kome se najviše pisalo na našim prostorima. U većini (a možda čak i u svim) recenzijama koje sam pročitala je hvaljen, pa verujem da mnogima ipak odgovara. Kao što sam vam već rekla, mene nije oduševio. Moja kosa je inače izuzetno zdrava i negovana. Mekana je, ne farbam je, ne grejem je, i generalno vodim dosta računa o njoj. Sem toga što mi kosa zaista jeste mnogo porasla u poslednja 3 meseca, nisam primetila da je ovaj šampon učinio bilo šta za moju kosu.

Da li ste probali Farmasi šampon sa belim lukom? Kakva su vaša iskustva?

6 comments

  1. Probaj Afroditin sampon od belog luka. Divno mirise, kosa isto brzo raste, koza glave ga lepo podnosi.

  2. Ja sam koristila Afroditin šampon od belog luka nekih 8-9 meseci i zaista, kosa raste brže nego kod drugih. I raste i smanjuje opadanje što je odlično :)

    1. Probala sam ga pre par godina, kao što rekoh u prethodnom komentaru, ali zaista nisam primetila razliku… Doduše, tad nisam ni obraćala paćnju… Moraću da mu se vratim što pre, svi ga preporučuju! :) Hvala i tebi za preporuku :)

  3. Probajte šampon “Stara planinska riznica”. Potpuno prirodan šampon sa koprivom i belim lukom. Malo je skupjli, ali je potpuno prirodan i efikasan.

Leave a comment