Crno-bela jaja za Uskrs

05. 04. 2018.

Essence maskare

19. 05. 2018.

Farbanje jaja sa decom za Uskrs

06. 04. 2018.

Juče smo pričale o tome koliko volimo Uskrs. Verujemo da je Uskrs mnogima omiljeni praznik još od detinjstva. Farbanje jaja sa roditeljima svake godine još uvek pamtim i sećam se koliko je bilo zabavno, čak i kad smo farbali samo jednobojna jaja. Sećam se čak i nerviranja kada boja ne ispadne kao na kesici :).

Ako ste pročitali deo o nama, onda znate da Milica ima princezicu Mašu, koja je ove godine prvi put porasla dovoljno da je došlo vreme da i ona počne da gradi uskršnje uspomene. Tako da su ove godine Milica i Maša po prvi put zasukale rukave zajedno i spremile nekoliko ideja kako možete da išarate jaja za Uskrs zajedno sa vašim mališanima! Ostavljam vas Milici sada, ali čekam utiske u komentarima :)

Sve ideje koje smo spremile za vas danas su veoma jednostavne! Nema potrebe da bojite jaja na klasičan način (ali naravno, ako želite možete). Pored običnih i belih jaja biće vam potrebne tempere, crni i beli marker, kao i nekoliko papirića u boji.

Počećemo sa gospodinom i gospođom, koji su preslatki i prelepo izgledaju u činiji sa jajima. Sve što vam je potrebno za njih jeste crni marker kako biste im iscrtali lice, kao i papiri u raznim bojama kako biste im napravili usne, brkove i šešir. Gospođi smo, naravno, dodali i cveće u “kosi” i Maša ih obožava!

Druga, i Maši verovatno najzanimljiva ideja, jeste šaranje jaja temperom. Odabrale smo nekoliko boja i onda smo ostavljale otiske prstima po jajima. Napravile smo cvetiće, balone, kao i žutog zeku. Markerom smo dodale još malo forme otiscima i bojama, a možete i da ispišete šta god želite po njima. Tempera se brzo suši, a i deci je beskrajno zabavno da bockaju jaja prstićima, tako da sam sigurna da će ova ideja biti veoma zabavna svima!

I za kraj smo se igrale belim markerom po običnim jajima. Možete da iscrtate šta god želite. Mi smo se odlučile za zeku, kao i tufne. Naravno, ne morate da se zaustavite ovde! Ovo je sjajan način da vežbate oblike sa vašom decom, kao na primer, iscrtavanje kružća, kvadratića ili trouglića. Slova i imena su naravno uvek opcija, a ova kombinacija običnog jajeta i belog markera stvarno izgleda sjajno!

 

I to bi bilo sve od nas dve! Pišite nam kako vi ukrašavate jaja sa vašim mališanima, a čekamo i sličice :)

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.