Scholl turpija za stopala (+VIDEO)

21. 07. 2019.

Masažer za rast (nove) kose

23. 11. 2019.

Alverde piling za lice – Bahove kapi

17. 10. 2019.

Ne volim kad su mi proizvodi nejasni. Nek mi se ne sviđa, ali da bar znam zašto. Alverde piling za lice Bahove kapi mi je nejasan proizvod – evo zašto. 

Namenjen je normalnoj i suvoj koži. Sadrži organsko jezgro kajsije i ekstrakt organskog nevena koji su tu kako bi umirili i negovali kožu. Fina piling zrnca bambusa čiste kožu i oslobađaju je od izumrle i isperutane kože. Na pakovanju možete pročitati i o mešavini koja čini bahove kapi iz naziva proizvoda. Kao što smo već navikli kada su Alverde proizvodi u pitanju, tu je i alkohol na drugom mestu na listi sastojaka, ali verujem da to svi očekuju, pa nije veliko iznenađenje. 

Tekstura je poput veoma guste kreme za ruke, koja se nešto teže istiskuje iz pakovanja. Na koži se lako razmazuje i nije potrebna prevelika količina proizvoda. Ono što me buni kod Alverde pilinga je minimalna količina piling zrnaca (a na fotografiji ispod možete i sami da vidite teksturu i jedva poneko piling zrnce). Ukoliko želite da odradite pristojan piling biće vam potrebno više proizvoda kako biste osetili bar malo “grebuckanja”. 

Ono što mi se svidelo jeste činjenica da je kremasta tekstura proizvoda definitivno zaslužna da mi koža ne zateže nakon umivanja, ali i ne ostavlja mastan sloj na koži, koji nikako ne volim. Koža je mekana i lepo očišćena, pa vam čak nije potreban ni gel nakon njega (naravno pričam o klasičnom svakodnevnom umivanju, ne o umivanju kao koraku prilikom uklanjanja šminke). 

Hajdemo mi konačno na onaj meni nejasan deo. Nije mi jasno zašto se ovo naziva pilingom?! Umivalica – ok, možda, ali ne svakodnevno, jer ipak sadrži koliko-toliko piling zrnaca. Piling – ne, nikako. I kada ja da koristim ovaj proizvod? Niti mogu da se umivam njim, niti želim da ga koristim kao piling. Nije mi čak ok ni za delove tela kao što su laktovi, kolena, stopala – jer je previše blag. Da kremasta tekstura mi čini kožu mekanom, ali to radi i Balea piling (a on uz to i odlično ispilinguje kožu). Tako da sam ni tamo, ni ‘vamo. Ne mogu da kažem da je (baš) loš, niti da je dobar.

Kao osoba sa suvom kožom, koja je pritom dehidrirana, sa povremenim perutanjem i suvim pečatima, moram da kažem da ovaj proizvod apsolutno ne čini ništa za delove koji mi se perutaju, kako je to napisano na pakovanju. Možda će nekome sa normalnom kožom odgovarati, ali i u to čisto sumnjam, imajući u vidu sve napisano u prethodnom pasusu.

Meni Alverde piling za lice svakako stoji u kupatilu i jednom ili dva puta nedeljno ga koristim za piling ruku. Omekša mi kožu ruku, malčice smiri zanoktice i potrošiću ga nekako, ali niti ću ga kupiti ponovo, niti ga vama mogu preporučiti. Cena mu je oko 200-250 dinara i možete ga kupiti u DM-u.

Jeste li probali ovaj proizvod? Kakvi su vaši utisci?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.