Alverde uljani losion – jasmin i susam

14. 01. 2020.

Essence Epic Sunset paleta senki

18. 01. 2020.

Alvede piling od kafe

15. 01. 2020.
Beauty Bang Theory - Essence Epic Sunset Palette

Mnogo sam se radovala Alverde pilingu od kafe! Nedostajali su mi oni Balea pilinzi od kafe iz kesice i radovala sam se pakovanju koje je veće i bolje za planetu. Alverde piling od kafe pojavio se pre par meseci na tržištu i mogu vam reći da je, bar kod mene u DM-u, gotovo stalno rasprodat. 

Alverde piling od kafe sadrži 120g i puna cena mi je 400 dinara. Na pakovanju piše “Receptura sa prirodnom kafom i morskom solju čini kožu glatkom, a ne isušuje je. Kombinacija sastojaka od kafe i kokosovog ulja pruža koži prijatan miris. Kombinacija različitih ulja kao što su organsko kokosovo i bademovo ulje neguju kožu”. Proizvožač preporučuje upotrebu 1-2 puta nedeljno, kao da ga ostavite na koži da deluje 5-10 minuta (nikad ga ne ostavljam i ne vidim poentu u ostavljanju), pa tek nakon toga treba da ga isperete. Ovaj proizvod, kao i svi ostali Alverde proizvodi pogodni su za vegane. 

Ako mene pitate, ovaj piling miriše samo na kafu, bez mirisa kokosa i u pakovanju i na koži. Sadrži dosta ulja i sa te strane je različit od ostalih kafenih pilinga koje sam koristila i koji najčešće imaju rastresitu teksturu. Troši se sporije od ostalih kafenih pilinga koje sam ja probala, jer uljana tekstura olakšava razmazivanje i samim tim vam je potrebno manje proizvoda, plus se proizvod lakše “lepi” za kožu pa nema rasipanja proizvoda. Svakako, pakovanje ima samo 120g i meni je preživelo samo 5 korišćenja. 

Odlično pilinguje kožu i ostavlja je ne samo mekanom, već i negovanom nakon tuširanja, zbog ulja koja sadrži, pa bar meni nije bilo potrebno nikakvo mleko ili ulje nakon tuširanja. Uvek nakon korišćenja kafenih pilinga moram da operem telo još jednom običnom kupkom kako bih skinula ostatke kafe sa tela. Kod običnih kafenih pilinga to znači da mi je mazanje nakon tuširanja obavezno, međutim kada je Alverde piling od kafe u pitanju, nema potrebe za tim. 

Iako smatram da je ovo jedan sasvim dobar kafeni piling, moram da priznam od kad sam otkrila Balea uljani piling odvikla sam se od kafenih i to sa dobrim razlogom. Pre svega, Balein piling se sporije troši. Drugi razlog je taj što nema ostataka kafe po telu nakon ispiranja pilinga, pa samim tim brže završite tuširanje i imate jedan korak manje u nezi. Treći razlog je taj što sadrži više ulja od kafenih, pa više neguje kožu. I za kraj meni omiljeni razlog zašto preferiram uljani slani piling od bilo kog kafenog pilinga jeste čišćenje kupatila. Svaki put mi presedne kad vidim koliko kafe je ostalo svuda po tuš kabini i taloga naravno… 

Alverde piling od kafe je i više nego odličan proizvod u svojoj kategoriji. Jedini je kafeni piling koji sam probala, koji pored glatkoće, telo ostavlja i negovanim. Ipak, neću mu se vratiti ponovo zbog svih gore navedenih razloga i ostajem pri korišćenju (ko zna kog po redu) Balea uljanog, slanog pilinga (LINK). 

Slani ili kafeni pilinzi? Šta je vaš izbor?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.