Balea piling za lice

07. 03. 2019.

Poređenje (povoljnih) šampona za masnu kosu + GIVEAWAY

10. 03. 2019.

Balea piling za telo u teglici

09. 03. 2019.

Ne mogu da vam opišem koliko sam dugo tražila čuveni Balea piling za telo u teglici. Imaju oni pilinge za telo koji su u tubicama, ali navodno su im pilinzi u teglicama intenzivniji i daleko hvaljeniji od ovih drugih. Moram da priznam da nije bilo lako doći do istog, pošto su izgleda stalno rasprodati. I moram još da napomenem da upravo čuveni Balea piling za telo sa limunskom travom još uvek nisam pronašla (ne znam ni da li ga ima još uvek). Na pilingu koji vidite na fotogafijama samo piše – tajna lepote.

Balea piling za telo u teglici je “uljani, slani piling”, odnosno sadrži u sebi so kao i ulje. So je naravno zadužena za piling, dok je ulje tu kako bi negovalo kožu. Teglica je plastična i sadrži 250ml, a cena ovog proizvoda je 400 dinara. Ako budete imali sreće, naći ćete ga u obližnjem DM-u. Nakon skidanja zaštitne folije sa ovog proizvoda, držite ga na ravnoj podlozi, pošto je meni ulje iscurelo 3x dok sam tokom pisanja ove recenzije okretala bočicu da pročitam šta piše na etiketi. Piling sadrži so iz mrtvog mora, mineralni kompleks, kao i biljne ekstrakte. Pogodan je za vegane i vegetarijance.

Prvi utisak kada je ovaj piling u pitanju, odmah nakon otvaranja i skidanja zaštitne folije je izuzetno jak i neprijatan miris. Ne znam ni kako bih ga opisala. Meni ni malo prirodan, iskreno. Na miris sam se navikla vremenom, nisam mu oprostila doduše onaj prvi šok. Miris se, na svu sreću, ne zadržava na koži nakon tuširanja ili bar ne zabrinjavajuće jako, tako da mu neprijatan miris opraštam, pošto je sam proizvod zaista sjajan!

Balea piling za telo je neophodno promešati pre upotrebe, pošto se so i ulje razdvoje. Ja ga mešam štapićem za guranje zanoktica, koji je dobio novu funkciju i sada samo tome i služi. Pakovanje nije najsrećnije, ali ne mogu da zamislim drugačije pakovanje koje bi bilo bolje rešenje za piling koji je gust koliko i ovaj. Piling je dosta intenzivan i meni je bilo potrebno par korišćenja da se naviknem na njega, nakon kafenih pilinga koji su mnogo nežniji prema koži.

Bez obzira što sam veliki fan kafenih pilinga, od kad smo vam pisale o Zoja Zec pilingu pre dve godine, Balea “slani” piling me je kupio nakon prvog korišćenja. Pre svega zaista sjajno ispilinguje kožu, ostavlja sloj ulja (koje ja obožavam za negu kože) na koži koji je veoma prijatan, tako da nema potrebe za ispiranjem, a mogu vam reći ni za mazanjem nakon tuširanja. Pri tom se miris u tušu oseća manje nego kada direktno pomirišete teglicu, pa je i to veoma veoma bitno znati. Mislim da je sjajan i da mi je pomogao i kada su urasle dlačice na listovima u pitanju. A još jedan razlog zašto ga biram ispred kafenih pilinga je što nema haosa nakon korišćenja (ko je koristio kafene pilinge sigurno zna o čemu pričam).

Balea pilig za telo u teglici zaista vredi, a ja se inače bez problema opraštam sa proizvodima čiji mi se miris, efekat ili tekstura ne sviđaju, tako da vam je onda jasno koliko mi se sviđa tekstura ovog proizvoda i efekat na mojoj koži nakon korišćenja, kada bez obzira na izuzetno neprijatan miris ne želim da ga bacim.

Jeste li probali Balea piling za telo sa limunskom travom? Kako on miriše?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.