L’oreal Gel Intenza Eyeliner

21. 10. 2015.

3D mumije na noktima

28. 10. 2015.

Rezbarenje bundeva za Noć Veštica

27. 10. 2015.

Približava se 31. oktobar, dan kada se u zapadnim zemljama tradicionalno obeležava Noć Veštica. Kod nas se za ovaj praznik sve češće organizuju maskenbal žurke po gradskim lokalima. Ove godine je i BBT tim je rešio da obeleži ovaj praznik. Narednih par dana na blogu biće posvećeno Halloween-u, idejama za rezbarenje bundevi i ukrašavanje stana. Inspirisaćemo vas i kako možete da se našminkate i da ukrasite svoje nokte ukoliko idete na neki maskenbal ili možda organizujete isti u kućnoj varijanti.

Iako su ideje sa interneta vezane za ovaj praznik predivne, pronaći potreban materijal za njihovu realizaciju kod nas je gotovo nemoguće. Trudile smo se da sve što smo napravile bude jednostavno. Takođe, koristile smo isključivo materijal koji se može pronaći u Srbiji.

Ideja koja se nama najviše svidela jesu bundeve obmotane belom vunicom, sa paucima od plastike, koje možete pronaći u skoro svakoj kineskoj radnji. Kako je kora bundeve glatka može se desiti da vam vunica sklizne sa nje tokom obmotavanja. Da vam se to ne bi desilo, predlažemo da nakon nekoliko obmotavanja vunice oko bundeve u koru ubodete špenadlu i oko nje zakačite vunicu. Ona će je držati na mestu, a neće se videti.

Beauty Bang Theory - Bundeve za Noc Vestica 2

Rezbarenje bundeva bio je najzanimljiviji deo pripreme za Noć Veštica. Kako nismo imale iskustva sa rezbarenjem do sada, rešile smo da ih izbušimo bušilicom, pošto nam se to učinilo kao najlakše i najpreciznije rešenje. Trudite se da razmak između njih bude dovoljno veliki da kora između dve rupice ne bi pukla.

Beauty Bang Theory - Bundeve za Noc Vestica 3

Trougliće na BBT bundevi napravile smo šrafcigerom, a onda kada smo se malo uvežbale prešle smo i na nož i napravile dva klasična dizajna, dva strašila. Jednom strašilu, od čačkalica smo napravile zube, koji prave predivne senke kada se svećica upali unutar bundeve. Ako do sada nikada niste samostalno koristile bušilicu, možda je najbolje da ovaj deo prepustite nekome ko ima malo više iskustva od vas.

Beauty Bang Theory - Bundeve za Noc Vestica 4

Za kraj, dok smo jele slatkiše sa slatkog stola (o kojem ćemo pisati za koji dan), došle smo na ideju da od crnog hamer papira isečemo oči i usta i od frižidera napravimo duha.

Beauty Bang Theory - Bundeve za Noc Vestica 5

Nadamo se da smo vam ovim postom bar malo približile ovaj praznik i inspirisale vas da i sami dizajnirate vaše bundeve. Da li ste do sada obeležavali Noć Veštica i kakvi su vam planovi za ovu godinu?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.