Ziaja Acai Berry Body Mousse

15. 05. 2020.

Poređenje 3 Dove kolekcije proizvoda za kosu

17. 05. 2020.

Ziaja Acai Berry proizvodi za lice – nakon 2 meseca testiranja

16. 05. 2020.

Ziaja acai berry body mousse (LINK), o kom sam vam juče pisala, mi je postao favorit godine kako zbog mirisa, tako i zbog učinka, pa sam rešila da od glave do pete mirišem na Ziaja acai berry. Zato sam rešila da isprobam i liniju proizvoda za lice. 

U Ziaja acai berry kolekciji za lice nalaze se 4 proizvoda. Gel za umivanje, tonik za lice, dnevna krema i noćna krema. Noćnu kremu nisam videla na polici kada sam kupovala ostale proizvode, a tek nedavno sam saznala da i ona postoji. Kako ću vam danas pisati svoje utiske nakon dvomesečnog testiranja 3 proizvoda, ostaviću vas da opšte informacije o proizvodima – kome su namenjeni, kakvo im je dejstvo, koji su im glavni sastojci pročitate na zvaničnom sajtu Ziaja Srbija kako vas ne bih previše udavila ovde. 

Micelarni piling gel – iznenadila sam se kada sam pročitala da je pogodan za svakodnevnu upotrebu. Međutim kada sam prvi put probala ovaj piling gel shvatila sam da zaista možete da ga koristite svakodnevno (možda sa izuzetkom osoba sa osetljivom kožom). Čestice koje sadrži su gotovo neosetne i zaista veoma, veoma blage, pa je upitno zašto je uopšte svrstan u kategoriju pilinga. Koliko sam uspela da saznam na internetu čestice nisu napravljene od mikro plastike, što je svakako za svaku pohvalu. Što se samog učinka tiče, lepo čisti lice, ne iritira ga. Nemam osećaj zatezanja nakon umivanja, a i miris me lepo razbudi ujutru. Moram da priznam da ga bez obzira na blagu teksturu nisam korisitila svakoga dana, niti 2x dnevno istog dana, samo zato što to inače ne radim ni sa drugim proizvodima, već kombinujem gelove / pene u zavisnosti od trenutnih potreba svoje kože. Ovaj gel ne troši se brzo, pa ja posle 2 meseca redovnog korišćenja još nisam potrošila ni polovinu proizvoda! Njegova puna cena je oko 600 dinara i sadrži 200ml. 

Tonik sa hijaluronskom kiselinom – moj omiljeni proizvod iz cele kolekcije. Ovaj tonik ima prelep raspršivač koji izbacuje skoro paru, a ne sprej. Lepo hladi i priprema kožu za dalje korake. Nisam ga koristila samo u kombinaciji sa ostalim proizvodima iz Ziaja acai berry kolekcije već i sa mnogim drugim proizvodima. Najčešće ga bogato naprskam pre nanošenja kreme. Nekada sačekam da ga koža upije, nekada odmah nakon prskanja, na vlažnu kožu, nanesem kremu. Prija mi njegov miris i sitan sprej, osećaj hlađenja i vlažnosti kože, pa sam ga neretko prskala i tokom dana. Mislim da će biti odličan kada krene leto za rashlađivanje. Veoma sporo se troši. Cena mu je oko 600 dinara, a sadrži 200ml. 

Krema za lice i vrat – poslednji proizvod o kome ću vam danas pisati i još jedan, treći, koji mi se svideo. Krema ima veoma laganu, a kremastu teksturu. Lako se razmazuje i brzo upija, ali ostavlja kožu mekanom i hidriranom. Posebno mi to prija kada je spustim na vrat, jer znam da će mi koža biti lepa na dodir i negovana, a da mi se kosa neće ulepiti. Ima predivan miris koji je karakterističan za celu liniju proizvoda, ali on ne guši, pa verujem da neće ni iritirati, pogotovo osobe sa osetljivim očima (nisam je nanosila na okoloočno područje, imajući u vidu da tome nije ni namenjena). U poslednja 2 meseca sam je koristila skoro isključivo i ni jednom mi se nije desilo da mi se koža isperuta ili da izgleda suvo i “mrtvo”. Njena cena je oko 800 dinara i sadrži 50ml.

Sve u svemu, Ziaja acai berry kolekcija je prijala mojoj suvoj i dehidriranoj koži. Uživala sam prethodna 2 meseca i sigurno ću nastaviti da je koristim, a verujem da ću se toniku i kremi vratiti i kada ih potrošim. Gel mi se jeste svideo, ali kako sam nedavno počela češće da korisitm hemijske pilinge, nisam sigurna da ću njega ponovo kupiti.

Da li ste probali ove mirišljave plavušane?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.