L’occitane krema za stopala

19. 06. 2018.

L’oreal 3u1 šampon

25. 06. 2018.

Uriage Eau Thermale – linija za hidrataciju kože

22. 06. 2018.

Ko o čemu, Sofija o suvoj koži i hidrataciji iste. Tokom cele godine imam suvu i dehidriranu kožu. Tokom toplijih dana “T zona” mi se pretvara u masnu zonu i nikada mi nije bilo lako da odaberem proizvode za negu kože koji će mi istu hidrirati, a da je neće umastiti tokom toplijih dana. Danas vam pišemo o Uriage Eau Thermale liniji za hidrataciju kože. Testiramo je i Saša i ja već mesecima, tako da smo prošle sa njom i hladne i tople dane.

Naravno, svi proizvodi iz ove kolekcije sadrže Uriage termalnu vodu, koja sadrži visok sadržaj minerala i na kojoj se baziraju svi njihovi proizvodi. Proizvođač tvrdi da svakodnevnom upotrebom njihovih proizvoda vaša koža postaje hidrirana, umirena i zaštićena od spoljnih uticaja. Pored četiri proizvoda o kojima ćemo vam pisati danas u istoj kolekciji se nalaze i nova termalna voda u spreju sa zaštitnim faktorom 30, krema za lice sa zaštitnim faktorom 20, kao i “bogata” (rich) verzija kreme koja je namenjena veoma suvoj koži.

Uriage Eau Thermale proizvodi su hipoalergenski. U neprovidnom su pakovanju, što nam se nije svidelo jer je namoguće proceniti još koliko je proizvoda ostalo u pakovanju, pogotovo kada su u pitanju serum i termalna voda u spreju, koji su u čvrstom pakovanju. Svi proizvodi iz Uriage Eau Thermale linije koje smo mi probali, sem termalne vode u spreju, imaju isti miris. Nešto jači, cvetan i voćni, meni osvežavajuć. Ne zadržava se na koži predugo. Saši se nije svideo, a meni nije smetao, pa najbolje njušnite ako uspete pre kupovine.

Počećemo od termalne vode u spreju koja ima zaista lep sprej koji ne ostavlja kapljice po licu. Hladi i hidrira kožu trenutno (ovaj proizvod nije jedini dovoljan kada je dugoročna hidratacija kože u pitanju). Odlična je i kada se nanosi na čisto lice i kada se nanosi preko šminke i veoma prija, pogotovo u ovim toplim danima. Mogu je koristiti i osobe sa osetljivom kožom. Ovu vodu nema potrebe da ispirate, već je samo ostavite da se prirodno osuši. Ja sam primetila da kada je koristim nakon treninga (naravno nakon umivanja lica običnom vodom prvo) drastično brže mi prođe crvenilo kože, koje me stalno “muči” nakon treninga. Sadrži 50ml (imaju i veća pakovanja) i cena joj je oko 450 dinara.

Okoloočna krema iz ove kolekcije je providno-bele boje i gelasto-vodenaste strukture. Stvarno ne znam kako bih to drugačije opisala. Veoma je lagana, neverovatno se razmazuje i potrebna je zaista mi ni mal na količina! Mislim da sam prvi put istisnula jedno 5x vise proizvoda neznajuci kako se ponaša na koži. Nije mi iritirala ni kožu ni oči. Koža ne zateže nakon mazanja i nije lepljiva na dodir. Borice, odnosno više linijice zbog dehidratacije kože, su manje vidljive nakon mazanja. Nisam primetila da su mi ih ublažile dugoročno, ali trenutno svakako da. Sadrži 15ml i cena joj je oko 1500 dinara.

Hidratantni serum iz ove kolekcije namenjen je dehidriranoj koži. Iste je teksture kao okoloočna krema i isto se ponaša na koži. Lako se razmazuje, brzo upija, ali on ostavlja blago lepljiv sloj na koži minut ili dva nakon mazanja. Jedna do dve pumpice su potrebne za celo lice i vrat. Vizuelno mi nije ublažio linijice od dehidratacije kože, ali pruža osećaj hidriranosti kože dugo. Sadrži 30ml i košta nešto više od 2000 dinara.

Kada je krema u pitanju, ona je namenjena normalnoj ka kombinovanoj koži. Nešto je gušće teksture u poređenju sa serumom i okoloočnom kremom, ali daleko od toga da spada u guste kreme. Lepo se razmazuje i nije potrebno previše proizvoda. Brzo se upija, i baš kao i serum ostavlja lice blago lepljivim prvih nekoliko minuta. Postoji verzija ove kremice i sa zaštitnim faktorom 20, što je definitivno bolji izbor sada, tokom letnjih dana. Sadrži 40ml i cena joj je oko 1700 dinara.

Sve u svemu, kada je cela Uriage Eau Thermale linija u pitanju mi smo iskreno zadovoljne. Svaki od ovih proizvoda je odradio svoj “posao” dobro, kako u zimskom, tako i sada u letnjem periodu. Zimi su nam pružili sasvim solidnu hidrataciju, ublažili tragove dehidratacije i smanjili perutanje kože, a sa druge strane mi nisu izmastili kožu dodatno u letnjem periodu. Saši malo smeta miris, ja nisam primetila da su mi pigmentacije “izbeljene” (što serum i kremica obećavaju na pakovanju), ali kako još uvek nisam pronašla proizvod za negu kože koji ispunjava apsolutno sva moja očekivanja, to nismo očekivale ni od ovih proizvoda. Uostalom to i nije baš realno. Od nas imate preporuke za ove proizvode, a u ovim trenutcima posebno preporučujemo termalnu vodu jer neverovatno osvežava. Mi se spremamo da probamo i onu sa zaštitnim faktorom, jer ima li lakšeg načina da zaštitite svoju kožu od štetnih sunčevih zraka!?

Jeste li probali neki od Uriage proizvoda? Koji nam preporučujete?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.