Byphasse mleko za telo

13. 03. 2019.

Frida Kahlo nail art

17. 03. 2019.

The Body Shop Vitamin E sleeping mask

15. 03. 2019.

The Body Shop Vitamin E sink-in moisture sleeping mask sam kupila još prošle godine i iznenađujuće brzo joj je neotvorenoj prošao rok trajanja (postala je bela i promenila je miris). Zato ste je i videli potpuno novu u našim potrošenim proizvodima, onda sam je kupila ponovo i aktivno je koristim od decembra. Jedva sam rešila šta zapravo mislim o njoj. Moje zbunjujuće (“vaga”) utiske pročitajte u nastavku.

The Body Shop Vitamin E sink-in moisture sleeping mask sadrži vitamin E, ulje pirinča, pamuka, pšenice i soje. Sadrži 100ml i cena joj je nekih 20ak eura. The Body Shop proizvode možete kupiti u inostranstvu i na Nikola Tesla aerodromu. Na pakovanju piše da vraća i štiti optimalnu hidriranost koži. Treba naneti “bogat” sloj na očišćenu kožu, ostaviti preko noći i koristiti jednom do dva puta nedeljno.

Kada kažu da se nanese u debljem sloju, verujte mi i nemojte da nanosite kao klasičnu masku za lice – onako “da se vidi”. Nanesite možda dva, najviše tri puta veću količinu od količine kreme za lice. Maska je nakon nanošenja providna i izgleda kao da imate celofan preko lica, toliko sija. Miris joj je veoma prijatan, podseća me malo na čuveni Nivea miris, a tekstura joj je poput pudinga (iliti kremasto-gelasta, kako je proizvođač naglasio). Nanosim je špatulicama (videli ste ih u videu o godišnjim favoritima) i razmazujem prstima. Ne preporučujem vam da koristite četkicu za maske, kada je ovaj proizvod u pitanju.

Kada su utisci u pitanju moram da počnem sa onim negativnim. Pre svega noćne maske su, bar meni, krajnje nejasan, komplikovan i pomalo suvišan koncept. Kada ovu masku nanesete na lice, ona se praktično ne osuši na licu, već ostaje izuzetno lepljiva. Kada sa tom lepljivom smesom na licu legnete da spavate možete samo da ležite na leđima i da ne mrdate. Ako legnete na stranu lice se bukvalno zalepi za jastučnicu, toliko da kad krenete da se okrenete na drugu stranu, vi povučete jastučnicu za sobom. Maska ostane na jastuku, a obrazi, koji verujem da su većini najsuvlji deo lica i kojima je potrebna najbolja hidratacija, ostanu bez maske. Maska ostane na centralnom delu lica, koji je meni svakako nešto masniji i kojoj nije potrebna tolika količina hidratacije, kao što je to slučaj sa obrazima. Uz to da ne spominjem buđenje u toku noći kako zbog jastučnice, tako i zbog slučajnog dodirivanja lica, lepljenje kose za lice… Ujutru treba da je isperete i da vam koža bude drastično mekša i hidriranija.

E sad, kako ja volim da koristim ovu masku. Nanesem je u debljem sloju preko dana i držim je od 3-6h zavisi koliko vremena imam i koliko mogu da izdržim da ne dodirnem lice. Nakon ispiranja (koje predugo traje, jer je potrebno da isperete veliku količinu proizvoda) lice zaista jeste hidrirano i mekano. Tačno mogu da vidim i osetim razliku u odnosu na delove lica gde je nisam nanela (oko očiju i usana). Ako želite da “zadržite” taj lep, mekan i hidriran osećaj, morate da je isperete smo vodom. Ukoliko lice operete gelom / penom nakon toga, svi ti prelepi efekti nestanu.

Vidite li zašto ne znam šta da mislim o ovoj masci. Volim kako mi lice izgleda i kakvo je na dodir nakon što je isperem. Zato je najčešće nanesem ujutru, skinem nakon par sati i lice mi bude prelepo do uveče. Onda uveče kada se umijem, opet jovo nanovo – suva koža, zatezanje lica i kao da nisam provela nekoliko sati sa maskom na licu tog dana. Pri tom nisam primetila ni neko dugoročno hidriranje redovnom upotrebom (a koristim je već 3 meseca).

Pozitivna strana ove maske je da se zaista sporo troši, tako da ukoliko vam odgovara, redovnom upotrebom (proizvođač preporučuje 1-2 puta nedeljno) će vam trajati mesecima. Ja je sigurno neću kupiti ponovo, bez obzira na taj divni osećaj koji traje nekoliko sati i činjenicu da se sporo troši. Lepljiv osećaj na licu, par sati gde ne smem da se pipnem ili pustim kosu, plus cena od 20€ dovoljni su razlozi da se ne vratim ovom proizvodu.

Zaista me interesuje da čujem vaše utiske kada su noćne maske u pitanju. Da li biste rizikovali kvalitet svog sna zarad nege kože? Jeste li probali neku noćnu masku kojom ste zadovoljni?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.