Kao polomljena porcelanska lutka

30. 10. 2015.

Oktobarski favoriti 2015

30. 10. 2015.

Slatki sto za Noć Veštica

30. 10. 2015.

Noć Veštica ne bi bila Noć Veštica bez velikih količina slatkiša. U zapadnim zemljama deca maskirana u svoje omiljene junake idu od vrata do vrata i od komšija dobijaju pune šake slatkiša. Iako smo znale da se na našim vratima neće pojaviti ni jedan Betmen, Sunđer Bob ili predivna Disney princeza, to nas nije sprečilo da napravimo slatki sto u kome smo uživale tokom ove noći.

Za početak smo teglice napunile raznobojnim bombonama. Likove zombija, bundeve i duha na teglicama možete iscrtati markerom, farbom za staklo ili ih napraviti od kolaž papira pa ih zalepiti. Sa izgledom teglica kao i bojom bombona se možete igrati i prilagođavati ih bojama koje dominiraju na vašem slatkom stolu.

Beauty Bang Theory - Noc Vestica - slatki sto 2

Kako se kod nas još uvek ne mogu pronaći slatkiši koji su specifični baš za Noć Veštica, morale smo da improvizujemo. Na marshmallow slatkiše istopljenom čokoladom iscrtatajte oči i usta. Neka vam marshmallow slatkiši budu položeni dok ih crtate sve dok se čokolada ne stvrdne, a onda ih nabodite na štapiće ili grisine. Puding od vanile obojte sa par kapi zelene ili narandžaste boje za hranu i u njega ubodite slamčice sa papirnim cipelicama, koje će predstavljati veštičije noge.

Beauty Bang Theory - Noc Vestica - slatki sto 3

Pauke smo napravile od crnih sendvič keksića sa grisinama koje su predstavljale noge. Oni su se najbrže pojeli i u njima smo  najviše uživale. Oči im možete nacrtati belom čokoladom ili kao mi mrvicama za ukrašavanje torti u obliku srca.

Da bi slatki sto izgledao “strašnije” glavu lutke smo stavile u teglu, na koju smo stavile šešir od papira u boji. Ukoliko želite na dno tegle možete staviti malo nekog crvenog džema kao imitaciju krvi.

Narandžaste Smilies kuglice smo markerom iscrtale kako bi ličile na bundeve izrezbarene kao strašila. Ukoliko želite možete ih staviti na štapiće kao što smo mi uradile, ali čak i ukoliko ih stavite u staklenu činijicu izgledaće zanimljivo.

Beauty Bang Theory - Noc Vestica - slatki sto 4

Sto smo ukrasile (a i ostatak stana) i papirnim duhovima, a uputstvo kako da ga napravite je jednostavno i možete ga videti na slici ispod. Na sto dodajte sveće i svećnjake, bundeve, plastične pauke i šišmiše, kako bi što više pristajao temi Noći Veštica.

Beauty Bang Theory - Noc Vestica - slatki sto 5

Nadamo se da je i vama ovaj post bio sladak koliko i nama. Da li ste i vi planirali da na sličan način poslužite goste ukoliko organizujete maskenbal povodom Noći Veštica u svom domu?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.