ColourPop x Disney (+VIDEO)

14. 07. 2019.

Alverde piling za lice – Bahove kapi

17. 10. 2019.

Scholl turpija za stopala (+VIDEO)

21. 07. 2019.

Scholl turpija za stopala me je zaintrigirala još kada se pre par godina pojavila kod nas na tržištu. Ako nas pratite već duže vreme, onda znate da nezi stopala poklanjam ogromnu pažnju, ne zato što volim, već zato što me je izrazito suva koža, kao i nepravilna šema hoda, primorava da se oko tog dela tela dodatno potrudim. Poslednjih nekoliko meseci testiram Scholl turpiju za stopala, a u nastavku možete čuti i pročitati moje utiske o istoj. 

Pre svega cena ove turpije je oko 3500-4000 dinara. Možete je kupiti u Lilly-ju ili DM-u, da ja znam. Nekada se desi da je na akciji, ali ne tako često. U pakovanju se dobije sam aparat, jedna turpija, jedna četkica i 4 baterije. Turpiju možete kupiti i zasebno i menjati je po potrebi, kada se prethodna istupi.  U inostranstvu znam da se mogu kupiti zamenske turpije različitih jačina, dok ih kod nas nisam videla. Perem je starom četkicom za zube nakon svakog korišćenja, ali samo turpiju, pošto aparat nije vodootporan. Četkica navodno služi za piling nogu, iskreno ako mene pitate, ne služi ničemu, ne vidim joj funkciju. Baterije dugo drže i moje se još uvek nisu ispraznile, nakon nekoliko meseci svakodnevnog korišćenja. Prijatan je u ruci i lako ga je koristiti i levom i desnom rukom, čak i ukoliko vam leva nije jača strana (što je slučaj sa mnom).

Scholl turpija za pete se koristi na suvim stopalima. Meni je potrebno od 10-20 minuta za oba stopala, što zaista mislim da je mnogo vremena. Pored toga, ukoliko su i vaša stopala problematična kao i moja, onda ćete ovaj aparat morati da koristite svakog, ili svakog drugog dana.

Ovaj aparat nema najprijatniji zvuk, pogotovo u dodiru sa kožom, da ne bude da vas nisam upozorila. Što se samog turpijanja tiče, aparat u dodiru sa kožom pravi veliku količinu izrazito sitne prašine koja leti na sve strane, tako da vam je moj savet da ga koristite ili na terasi/dvorištu, ili u zatvorenoj tuš kabini. 

Nakon korišćenja ove turpije obavezna je nega stopala, a u mom slučaju to znači tuširanje, VZK krema za stopala i pamučne čarapice. Bez obzira na to, na moju veliku žalost, već sutradan ili prekosutra moram ponovo da odvojim 10-20 minuta za turpijanje peta. Baš zato mislim da je ovo samo fancy verzija kamena za pete, kojeg takođe koristim svakog ili svakog drugog dana, ali kako ga koristim nakon tuširanja, kada mi koža omekša, potrebno mi je svega minut ili dva za sređivanje stopala. 

Mislim da vam je svima jasno da ja ne mogu da preporučim ovaj proizvod osobama sa izrazito suvim stopalima, ali se nadam da će se neko ko ima manje problema sa istim javiti i reći nam svoja iskustva. Ukoliko da čujete malo više detalja o VZK kremi za stopala, kao i o silikonskim hanzaplastima koje koristim kako bih sprečila pojavu zadebljane kože usled žuljeva, pogledajte naš novi video. 

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.