Februarski favoriti 2018.

10. 03. 2018.

Nekozmetički favoriti 2017. godine

28. 03. 2018.

Šaranje po noktima zlatnom akrilnom bojom (VIDEO)

24. 03. 2018.

Danas vas nećemo dugo daviti. Spremile smo za vas jedan kratak tekst u kome želimo da vam objasnimo kako smo to koristile akrilnu boju, koju možete koristiti i za crtanje na papiru, za šaranje po noktima. U nastavku vas čeka i video, gde možete da vidite u akciji kako izgleda crtanje akrilnom bojom.

Pre svega akrilne boje možete kupiti u većini knjižara. Cene im variraju od proizvođača do proizvođača, a verovatno i od knjižare do knjižare. Mi smo koristile akrilnu boju brenda Professional i njena cena je oko 250 dinara. Postoji u desetinama nijansi, a mi smo se odlučile za zlatnu (surprise, surprise) :). Sama akrilna boja je sjajnog kvaliteta. Brzo se suši i postojana je. Otporna je na vodu, pa vodite računa da ne umažete neku površinu dok je koristite, jer je nije lako skinuti. Uz to se zlatna boja presijava nestvarno! Ja ne mogu da prestanem da gledam u nju!No, vratimo se noktima. Nokte pripremite na regularan način. Dva sloja (gel) laka pustite da se dobro osuše pre nego što počnete da šarate akrilnom bojom. Kao što vidite, mi smo se odlučile za nude narandžastu nijansu, veoma prolećnu, koja ima zlatni prah u sebi. Zlatna akrilna boja se ne vidi baš najbolje na njoj, ali meni to ni najmanje ne smeta, naprotiv. Naravno vi odaberite baznu boju (ali i akrilnu boju) po vašem izboru.

Akrilnu boju ne morate, ali možete da razredite sa par kapljica vode, ukoliko vam se čini da je mnogo gusta. Vodite računa, jer se brzo suši. Suši se prirodnim putem, ne morate da koristite nikakvu lampu. Kada završite sa šaranjem, obavezno stavite neki završni sloj (sve jedno da li koristite lak ili gel). Akrilna boja se može skinuti sa noktiju, ako je ne zaštite.

I to bi bilo to, vrlo brzo i jednostavno! Kada su akrilne boje u pitanju, postoji mnogo nijansi, lake su za korišćenje, brzo se suše i kombinuju se mnogo bolje od lakova, tako da možete da mešate nekoliko nijansi akrilnih boja, kako biste dobili novu nijansu! Mi ćemo sigurno nastaviti da se igramo akrilnim bojama, pa ćemo vam javljati ako saznamo još nešto novo :).

Jeste li do sada korisitili akrilne boje? Bilo za crtanje ili šaranje noktiju? Ako jeste koju akrilnu boju nam preporučujete?

Sve fotografije: Saša Marković

Nokti: Milica Gudžulić

Jastuk: Kloopko

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.