Novembarski favoriti 2015

30. 11. 2015.

KIKO 497 Pearly Indian Violet

06. 12. 2015.

Povratak crnog karmina

03. 12. 2015.

Makeup trend koji je mnoge iznenadio svojim povratkom je crni karmin koji se mogao videti na modnim revijama za jesen/zimu 2015. godine. Od Njujorka do Beograda, na revijama mnogih dizajnera modeli su nosili crne karmine. Neki dizajneri su se odlučili za mat završnice, dok su drugi rešili da preko karmina dodaju i sjaj kako bi usne izgledale punije.

Kada smo došle na ideju da napišemo tekst i odradimo šminku sa crnim karminom, moram da priznam da sam se na početku protivila. Mislila sam da to većina ljudi nikada ne bi stavila na usne i sa tom bojom izašla iz kuće. Nakon malo ubeđivanja, dozvolila sam Milici (koja je odradila ovu fenomenalnu šminku), da mi stavi crni karmin i moram da priznam da sam se oduševila i odmah promenila mišljenje o njemu.

Crni karmin na usnama će privlačiti poglede ukoliko se odlučite za njega. On je centar vašeg izgleda pa ostatak šminke treba svesti na minimum. Porcelanski ten i neutralno našminkane oči idelano će se slagati uz tamne usne.

Beauty Bang Theory - crni karmin 2

Novogodišnja noć, koja se ozbiljno približila, dozvoljava nam da šminka bude jaka, dramatična, crna, jer ako je tzv. “smokey eye” idealan izgled za jednu noć, onda je to definitivno doček Nove godine. Kao što možete da vidite na slikama, mi smo se odlučile da pravila sa modnih pista ne ispoštujemo do kraja, već da crnom karminu, dodamo i crnu senku kako bi izgled bio što dramatičniji.

Beauty Bang Theory - crni karmin 3

Ukoliko se odlučite da dočekate Novu godinu sa crnim karminom na usnama, najbolje bi bilo da za njega odvojite malo više novca i odlučite za kvalitetnije kozmetičke brendove. Crni karmini nižeg cenovnog ranga, najčešće su loše pigmentacije ili loše formulacije. Neretko pored crnog u sebi sadrže i zelene ili plave pigmente koji se jasno vide pod određenim osvetljenjem. MAC Cosmetics i Inglot imaju u svojoj ponudi crne karmine za koje možete da budete sigurni da će ostati na usnama bez razmazivanja i uvlačenja u sitne borice oko usana.

Da li biste se usudile da nosite crni karmin? Kako vam se sviđa povratak ovog trenda?

Follow my blog with Bloglovin

2 comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.