Balea Professional šampon i regenerator za masnu kosu

21. 02. 2019.

Alverde micelarna voda

26. 02. 2019.

Zašto kupujem polovne knjige + VIDEO

24. 02. 2019.

Obožavam da čitam još od kada sam dobila prvu Harry Potter knjigu pre 20 godina. U knjižarama mogu da provedem sate šetajući od police do police i čitajući poleđine knjiga. Goodreads i Book Depository su mi bookmark-ovani i posećujem ih nekoliko puta nedeljno. Ali pre 5-6 godina otkrila sam polovne knjige. Potpuno spontano i neočekivano. Od tada se trudim da kada god uspem da nađem polovnu knjigu kupim upravo takvu, a ne novu.

Glavni razlog zbog kojeg kupujem polovne knjige jeste ekologija. Tu je svakako i finansijski momenat, imajući u vidu da polovna knjiga može da košta i nekoliko puta manje od nove. Ali takođe mislim da je kupovina polovnih knjiga fenomenalan način da pomognete nekome, bilo finansijski, bilo tako što ćete im pomoći da se “oslobode” knjige koju više ne žele i tako naprave mesta za neke nove knjige u svojoj biblioteci.

U videu sam vam pričala mnogo više o mojim razlozima, pokazala sam vam knjige koje sam kupila kao polovne, kako biste videli u kakvom sam stanju, a ovde želim da vam napišem gde sve možete da kupite polovne knjige.

  1. Francuski Amazon (za knjige na Engleskom)
  2. UK Amazon (za knjige na Engleskom)
  3. Kupindo
  4. Facebook grupa – Knjige – razmena, prodaja i poklanjanje
  5. Facebook grupa – Prodaja i otkup knjiga-bubica51
  6. Facebook grupa – Avenija knjiga
  7. Na ulici (sa ovim nemam iskustva)

Kako je ovo tema o kojoj nisam nikada čitala, niti slušala, osim od ljudi iz svog okruženja, zaista bih volela da čujem vaše mišljenje o ovoj ideji. Šta mislite o polovnim knjigama? Da li biste ih kupili ili ih već kupujete? Da li vam se sviđa ideja koju sam spomenula u videu vezano za knjižare i otkupljivanje polovnih knjiga? Pišite nam utiske i iskustva pošto verujem da će značiti kako meni, tako i svima koji ovaj tekst pročitaju i video pogledaju!

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.