Bioderma Hydrabio mleko za skidanje šminke

18. 10. 2020.

Weleda Skin Food krema

25. 10. 2020.

NUXE Nirvanesque Light emulzija

24. 10. 2020.

Bez ikakve šale, počela sam da primećujem bore na svojoj koži. Vodila sam se time da će mene to zaobići sve dok ne dobijem unučiće (lol), pošto se jelte negujem, mažem SPF i vodim računa o svojoj koži godinama. Međutim, ako ćemo iskreno, trideseta mi je tu pred nosem, koža mi je suva oduvek, godinama i dehidrirana, tako da vreme mi je za prve bore, a i prvu sedu koju sam pronašla pre koji mesec. Rešila sam da ih prihvatim, ali da krenem i da ih više mackama, masiram i tako sam negu kože pretvorila u opuštajući ritual. O NUXE Nirvanesque Light emulziji sam pre par godina čitala kod koleginica i sećam se da mi je ostala negde u malom mozgu kao krema za prve bore, pa sam je i kupila pre par meseci u nadi da će postati deo moje opuštajuće rutine. 

NUXE Nirvanesque Light emulzija namenjena je kombinovanoj koži, ali mi se njena tekstura svidela najviše, jer je lagana i brzo se upija, a opet dovoljno hranjiva za moju suvu kožu. Dolazi u pakovanju od 50ml i cena joj je oko 2300-2500 dinara. Ima prelep miris, koji me podseća na cveće i definitivno doprinosi opuštanju prilikom mazanja. Ova kremica namenjena je prvim borama i opuštanju kože. U sastavu se može videti mica prah, mada nema nikakav sjaj ili šljokice nakon nanošenja. Koža je “zdravo” matirana i ova krema se odlično kombinuje sa puderom

Moji prvi utisci o ovoj kremi bili su podeljeni. Tokom leta tekstura mi je bila nešto teža i gušća, nego što bih ja to volela, ali sam primetila da mi sa dolaskom hladnijeg perioda sve više prija. Volim što se lako razmazuje i ne ostavlja bele tragove. Što se brzo upija i odlično kobinuje sa bilo kojim proizvodom koji stavim nakon nje. Što mi je koža “matirana”, ali ne neprirodno, a opet mi pruža celodnevnu hidrataciju. Volim što lepo miriše tokom nanošenja, ali me miris ne guši još satima nakon. Volim zato što mi je koža mekša na dodir i lepša “na oko”. 

Generalno volim NUXE i ne sećam se da sam probala neki njihov proizvod koji mi nije prijao. Možda bih sačekala još malo sa recenzijom, ali vidim da je ovu kremicu sve teže naći (još uvek se može kupiti u nekoliko online apoteka), pa rekoh hajde da požurim ukoliko među vama ima ljubitelja lepih mirisa i NUXE tekstura. 

Koji NUXE proizvod je vama omiljen?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.