Korres šampon za masnu kosu

25. 08. 2020.

Garnier BIO – grupna recenzija

28. 08. 2020.

Mizon Snail Repair okoloočna krema

26. 08. 2020.

Jedan od najpoznatijih korejskih brendova Mizon, napravio je jednu od najpoznatijih krema za okoloočno područje Mizon snail repair eye cream. Imaju razne militraže, razne namene i vrste ove iste kreme, a ja sam se odlučila za klasičnu, u teglici. 

Mizon snail repair eye cream dolazi u pakovanju od čak 25ml (mada se može naći i u klasičnoj tubici od 15ml). Rok trajanja joj je 12 meseci od otvaranja, što je sasvim dovoljno da ovu kremicu potrošite do kraja. Kao rešenje protiv nehigijenskih teglica uvek biram dezinfikovane špatulice, pa njima uzmem jako malu količinu proizvoda jer ova krema bukvalno klizi po koži. Iako izgleda kremasto, razmazuje se kao gel, a tako i upija – brzo i bez ostataka viška kreme na licu. Ukoliko preterate sa količinom, zna da ostane lepljiva neko vreme, ali ne mnogo i ne dugo. Vodite računa da vam lice bude u potpunosti suvo pre mazanja, kako biste izbegli lepljiv osećaj. 

Proizvođač tvrdi da se u Mizon snail repair okoloočnoj kremi nalazi 80% puževe sluzi (puževa sluz se na listi sastojaka nalazi na drugom mestu, odmah nakon vode). Namenjena je svim tipovima kože. Neguje i hidrira okoloočno područje. Pomaže kod smanjivanja linijica i borica oko očiju, nadutosti, suve kože i tamnih podočnjaka. Sadrži glicerin, niacinamid, ulje bele limnante, adenosin (koji sudeći po proizvođaču sadrži peptide koji vraćaju elastičnost i čvrstoću koži) i još svašta nešto. Detaljan spisak sastojaka, ali i ostale korisne informacije proizvođača možete pročitati ovde.

Kakvi su moji utisci? Ovo je jedna od onih krema čije ćete blagodeti uvideti tek nakon što prestanete da je koristite. A kada sam na mesec dana prestala da je koristim, samo kako bih uvidela šta je to drugačije, došla sam do sledećih zaključaka: Mizon snail repair eye cream divno hidrira moje okoloočno područje koje zna da bude suvo. Nisam sigurna da li mi “pegla” bore, ali znam da mi korektor lepše stoji kada ga stavim preko nje i manje se uvlači u linijice. Ni najmanje mi ne iritira oči, niti mi na bilo koji drugi način smeta. Jako se sporo troši, pa će potrajati bukvalno mesecima. Hladi i “opušta” okoloočno područje, naročito ujutru, a rekla bih da ta “hladnoća” pomalo smanjuje i nadutost. Što se tamnih podočnjaka tiče – njih nemam, pa ne znam da li ova krema i njih posvetljuje.

Sve u svemu Mizon snail repair eye cream je jedna odlična krema koju od srca mogu da vam preporučim ukoliko ste planirali da kupite neku u skorije vreme. Odnos cene i kvaliteta je zaista na zavidnom nivou (što nije iznenađenje kada je Korejska kozmetika u pitanju), pa će vas 25ml ove kreme koštati između 12-15€, zavisno gde kupite i da li je na popustu. Ja ću sigurno nastaviti da je koristim do kraja, a da nemam blog i želju da stalno isprobavam nešto novo, sigurna sam da bih je naručila ponovo, čim je potrošim. 

Mizon Snail Repair okoloočna krema je od nedavno dostupna i na Lilly sajtu

Da li koristite okoloočne kremice i koja je vaš favorit? 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.