Deborah MilanoRED crveni karmin

17. 06. 2018.

Uriage Eau Thermale – linija za hidrataciju kože

22. 06. 2018.

L’occitane krema za stopala

19. 06. 2018.

Znate da sam u stalnoj potrazi za dobrom kremom za stopala. Više i ne znam o koliko smo vam krema za stopala pisale do sada, a tek koliko sam ih probala, a da vam o istim nismo pisale… Danas je na red došla L’occitane krema za stopala sa Ši buterom.

L’occitane krema za stopala koju vidite na fotografiji je putno pakovanje koje sadrži 30ml i cena joj je 1000 dinara. Možete je naći i u većim pakovanjima (75ml – 2000 dinara i 150ml – 2750 dinara). Dolazi u metalnom pakovanju koje je meni lično super jer se proizvod zaista može iskoristiti do poslednje kapi.

Sama krema sadrži 15% ši butera, kao i arniku i esencijalno ulje lavande. Svi sastojci su namenjeni umornim stopalima (kako kaže proizvođač) i hidriraju i opuštaju stopala. Preporučuje se upotreba nakon tuširanja. Ja sam ovu kremu koristila na nekoliko načina. Nakon tuširanja, pre nego što izađem iz kuće tokom dana. Uveče, nakon tuširanja, pre nego što stavim tople, mekane čarapice (ovako obično nanosim kreme za stopala). Nakon savetovanja sa Google-om i pre nego što pođem u šetnju ili teretanu. Navodno toplota od vežbanja akrivira sastojke iz ove kreme i onda ona bolje deluje.

Mišljenja o ovoj kremi i nakon potrošene bočice su mi veoma podeljena. Obožavam jak miris lavande, kao i efekat blagoh hlađenja koji mi veoma prija kada su mi stopala zaista umorna. Odlično hidrira kožu i to ne samo stopala. Kako uvek ostatke kreme uvek razmažem po čukljevima primetila sam drastičnu razliku na tom delu tela. Koliko god suludo zvučalo čukljevi mi nikada nisu bili mekši i bolje hidrirani.

Sa druge strane ovo nije krema koja će vas rešiti veoma tvrde, suve i ispucale kože na petama. Ja koristim kamen za pete svakodnevno, pa nemam tih problema mnogo i često, ali kada sam ih imala, ova krema nije u tom delu pomogla preterano.

Imajući u vidu militražu i cenu ove kremice, nisam sigurna da vredi ako imate “problematična” stopala. Ali ako vam stopala nisu preterano zahtevna, ako uživate u mirisu lavande i nešto luksuznijim proizvodima, obavezno bacite pogled na ovu kremicu. Meni se ova L’occitane krema za stopala sviđa, zaista, ali samo kao lagana nega.

Jeste li probali L’occitane kremu za stopala? Koji proizvod ove vrste je vama omiljen?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.